Helsingin kuntapolitiikan viikko 11/2023

Kaupunginvaltuusto hyväksyy Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman ja Hermanninrannan asemakaavan. Kaupunkiympäristölautakunta vahvistaa Landbon suunnitteluperiaatteet, myy arvokiinteistöjä ja lohkoo parkkiruuduista pysäköintipaikkoja sähköpotkulaudoille.

 

Maanantai 13.3.

Kaupunginhallitus

Tiistai 14.3.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Tarkastuslautakunta

Keskiviikko 15.3.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 16.3.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

 

Kaupunginhallitus hyväksyy Pasilan Eteläisen Postipuiston asemakaavan muutoksen, Drumsö lågstadieskolanin ja förskolanin perusparannuksen ja korvaavan laajennuksen hankesuunnitelman sekä Malmin peruskoulun Kesälän toimipisteen ja päiväkoti Kotinummen teknisen perusparannuksen hankesuunnitelman. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käyttöön vuokrataan tiloja Pitäjänmäestä osoitteesta Kutomokuva 3.

Kaupunginvaltuustossa hyväksytään Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelma. Tämä 13 miljoonan euron arvoinen rakennus pystytetään Mellunkylään osoitteeseen Lirokuja 6, ja se palvelee Itä-Helsingin aluetta.

Esityslistalla on myös Hermanninrannan asemakaava ja pari pienempää asemakaava-asiaa.

Eniten keskustelua syntyneet aloitteesta, joka koskee kaupungin johtoryhmän muistioiden julkistamista.

Kaupunkiympäristölautakunta vahvistaa Landbon pientaloalueen suunnitteluperiaatteet. Suunnittelualueella on hieman alle 700 asukasta. Asukasluvun kehitys alueella on ollut laskeva. Koko Landbon osa-alueella väkiluku on vähentynyt vuosina 2010–2020 n. 15 %. Täydennysrakentamisen keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa riittävä asukaspohja päiväkoti- ja koulupalveluiden sekä joukkoliikenteen ja kaupallisten palveluiden järjestämiseksi ja säilymiseksi toiminnallisesti ja taloudellisesti järkevällä tavalla.

Lautakunta hyväksyy eräiden kiinteistöjen myyntisuunnitelman. Asia jäi viimeksi pöydälle. Mielenkiintoisia kiinteistöjä myyntilistalla ovat esim. Ravintola Kaivohuone, Klippan, Villa Solvik, Rastilan kartano ja Kulosaaren kartano.

Asemakaavaa ollaan muuttamassa Kirkonkyläntie 37:ssä Malmilla (kaksi uutta asuinrakennusta nykyiselle pienteollisuustontille) ja Päiväkoti Hertan ja Hertanmäen ympäristössä Pasilassa (uusi päiväkoti tulossa).

Mikroliikkumiselle (lue sähköpotkulaudat) suunnitellaan pysäköintiratkaisuja. Laitteita oli enimmillään kesällä 2022 yli 18 000. Mikroliikkumisvälineiden pysäköinti olisi sallittu keskustan alueella vain niille osoitetuilla pysäköintipaikoilla, muualla keskustan alueella pysäköiminen olisi kiellettyä. Pysäköintialueita pysäyttämiskieltoalueen sisälle tulisi noin 250, joista ajoradalla oleviin autojen pysäköintiruutuihin sijoittuisi n. 130. Jokaisessa näistä kohteista 1–2 nykyistä autojen pysäköintipaikkaa muuttuisi mikroliikkumisen pysäköintialueiksi. Talvikaudella, mikroliikkumisen pysäköintitarpeen poistuessa, alueita voisi tarvittaessa hyödyntää lumen välivarastointiin. Ihmettelen, eikö näille löytyisi pysäköintipaikkaa muualta kuin autojen pysäköintiruuduista…

Upeaa Vallilan ala-asteen rakennusta ollaan myymässä. Kaupan tarkoituksena on edistää peruskorjausta Sale and leaseback -muotoisesti.

Erinomaista uutta viikkoa!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu