Helsingin kuntapolitiikan viikko 11/2024

Kaupunginhallituksen esityslistalla ovat Helsingin ympäristönsuojelun tavoitteet 2040. Kaupunginvaltuustossa perustetaan työllisyyspalveluliikelaitos huolehtimaan julkisten työvoimapalveluiden tuottamisesta. Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään edelleen keskusta-alueen elinvoimaisuuden parantamista.

Maanantai 11.3.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 12.3.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto

Keskiviikko 13.3.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 14.3.

Kaupunginhallituksen aamukoulu

 

Kaupunginhallitus käsittelee Helsingin ympäristönsuojelun tavoitteita 2040. Asia jäi viimeksi pöydälle. Keskipitkän aikavälin tavoitteet tähtäävät pääsääntöisesti vuoteen 2030 ja ne on asetettu seuraavilla osa-alueilla: ilmastonmuutoksen hillintä ja sopeutuminen ilmastonmuutokseen, ilmansuojelu, meluntorjunta, vesiensuojelu, luonnon monimuotoisuuden suojelu, maaperän suojelu ja pilaantuneen maaperän kunnostaminen, kierto- ja jakamistalouden edistäminen, vastuullisten hankintojen edistäminen, ympäristötietoisuuden ja vastuullisuuden edistäminen sekä ympäristöjohtaminen.

Pakilanmetsään ja Fastholmaan ollaan perustamassa uusia luonnonsuojelualueita.

Kaupunginhallituksella pitäisi olla torstaiaamuna aamukoulu, mutta siihen ei vielä tätä kirjoittaessani ollut tullut esityslistaa.

Kaupunginhallituksen konsernijaostossa kuullaan Helsingin Musiikkitalo Oy:n ja Finlandia-talo Oy:n ajankohtaiskatsaukset.

Kaupunginvaltuustossa on lyhyt lista, joten työllisyyspalveluliikelaitoksen perustamisesta käydään varmaankin pidempi keskustelu. Kaupunginvaltuusto perustaa 1.1.2025 alkaen keskushallintoon kuuluvan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluliikelaitoksen, jonka tehtävänä on huolehtia julkisten työvoimapalveluiden tuottamisesta, kaupungin työllisyyden edistämisestä sekä niihin liittyvästä kehittämisestä ja koordinaatiosta ja työikäisten kotoutumista edistävien palveluiden tuottamisesta.

Liikelaitoksen perustaminen liittyy valtakunnalliseen TE24-uudistukseen, jonka myötä Helsinki ottaa oman kuntansa osalta järjestämisvastuun työvoimapalveluista.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee jo neljästi pöydälle jäänyttä lausuntoaan Kokoomuksen valtuustoryhmän ryhmäaloitteesta koskien keskusta-alueen elinvoimaisuuden parantamista. Virkamiesten vastauksessa ei vastattu esitettyihin kysymyksiin, joten katsotaan, saadaanko tähän hieman parempia vastauksia.

Kaavoja esillä myös: asemakaavan muutosehdotus Ruskeasuolla (Paraistentie 15 ja 17), Itäkeskuksen peruskoulun ja lukion alueella ja Haagassa (Kivihaantie 5).

Aurinkoista maaliskuuta!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu