Helsingin kuntapolitiikan viikko 12/2024

Kaupunginhallituksessa pohditaan Huopalahden asemakaavan saattamista osittain voimaan ennen lainvoimaisuutta. Elinkeinojaostossa kuullaan selvitys kaupungin elinkeinopolitiikan painopisteiden toteuttamisesta vuonna 2023. Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään maankäyttösopimuksen tekemistä valtion kanssa Valtioneuvoston linnan laajentamisesta.

Maanantai 18.3.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto

Tiistai 19.3.

Kaupunkiympäristölautakunta

Tarkastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

Keskiviikko 20.3.

Rakentamispalveluliikelaitoksen (Stara) johtokunta

Torstai 21.3.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on etenkin kaava-asioita ja rakennushankkeita: Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavan muutos sekä Vartiokylän ala-asteen ja päiväkodin korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma. Huopalahden katualueen ja ympäristön asemakaava halutaan saada osittain voimaan ennen lainvoimaisuutta.

Pakilanmetsään ja Fastholmaan ollaan perustamassa uusia luonnonsuojelualueita. Niitä koskevat asiat jäivät viimeksi pöydälle.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaostossa kuullaan selvitys Helsingin kaupungin elinkeinopolitiikan painopisteiden toteuttamisesta vuonna 2023. Vuosi ei ollut armollinen. Suomen kansantalous painui taantumaan vuoden 2023 loppupuoliskolla. Asuntokauppa ja rakentaminen ovat vähentyneet rajusti. Sota vaikuttaa edelleen negatiivisesti Helsingin matkailu- ja tapahtuma-alojen toimintaedellytyksiin. Lisäksi tiukentuneet rahoitusolosuhteet ovat vaikuttaneet Helsingille tärkeiden startup- ja kasvuyritysten mahdollisuuksiin kerätä uutta rahoitusta. Konkurssien määrä on kasvanut.

Kasvupotentiaalista kertoo kuitenkin esim. korkeaksi noussut väestönkasvu. Helsingissä sijaitsevien työpaikkojen määrä jatkoi kasvuaan. Merkittävin panostus Helsingin kehitykseen innovaatioympäristönä on ollut kampusinkubaattorit-ohjelma, jota toteutetaan yhdessä seitsemän alueella toimivan korkeakoulun kanssa.

Jaostolle selvitetään myös pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyötä työllisyydenhoidon eräiden työnantaja- ja henkilöasiakaspalveluiden ja työvoimapalveluhankintojen järjestämisessä ensi vuoden alusta. Kaupunkien välinen yhteistyö on ehdoton edellytys työvoiman sujuvan liikkuvuuden ja asiakaslähtöisen palvelun turvaamiseksi koko pääkaupunkiseudulla. Yritykset etsivät työntekijöitä laajalta alueelta, eivät yhdestä kunnasta.

Kaupunkiympäristölautakunnassa keskustellaan ainakin Kulosaaren ostoskeskuksen mahdollisesta säilyttämisestä.

Suomen valtion kanssa ollaan tekemässä maankäyttösopimus liittyen asemakaavan muutosehdotuksesta. Tarkoituksena on laajentaa Valtioneuvoston linnaa nykyaikaisella hallinto- ja toimistorakennuksella. Sisäpihalle rakennettavan uudisrakennuksen tieltä joudutaan purkamaan entisenä painotalona toiminut rakennuksen osa, niin kutsuttu pihasiipi.

Aurinkoista maaliskuuta!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu