Helsingin kuntapolitiikan viikko 13/2023

Kaupunginhallitus hyväksyy kaupungin tilinpäätöksen ja päättää, varataanko Myllypurosta alue jääurheilukeskukselle. Elinkeinojaosto saa katsauksen työllisyyden kuntakokeilun tilanteesta ja työllisyydenhoidon uudistuksista. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksynee Vallilan ala-asteen rakennuksen myynti- ja kehittämissuunnitelman.

 

Maanantai 27.3.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

Tiistai 28.3.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Keskiviikko 29.3.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto

Torstai 30.3.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

 

Kaupunginhallitus hyväksyy kaupungin vuoden 2022 tilinpäätöksen. Asia jäi viimeksi pöydälle. Tilikauden tulos ennen varausten ja rahastojen muutoksia on 347 miljoonaa euroa. Tulokseen sisältyvät myös kaupungin liikelaitosten ja itsenäisinä taseyksikköinä käsiteltyjen rahastojen tulokset. Kaupungin talous on vahvalla pohjalla ja tulos peräti 320 miljoonaa euroa talousarviota parempi.

Alueen varaaminen Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle on herättänyt paljon kaupunkilaispalautetta, ja asia jäänee pöydälle.

Kaupunginhallitus antaa Liikenne- ja viestintäministeriölle lausunnon asetusluonnoksesta joukkoliikenteen tarkastusmaksun suuruudesta. Asia jäi viimeksi pöydälle. Päätösehdotuksen mukaan puollettaisiin esitystä tarkastusmaksun korottamiseksi nykyisestä 80 eurosta 100 euroon.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kuulee katsauksen työllisyyden kuntakokeilun tilanteesta ja työllisyydenhoidon uudistuksista.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksynee Vallilan ala-asteen rakennuksen myynti- ja kehittämissuunnitelman. Kaupan tarkoituksena on edistää peruskorjausta Sale and leaseback -muotoisesti. Asia jäi viimeksi pöydälle jo toistamiseen.

Erinomaista uutta viikkoa!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu