Helsingin kuntapolitiikan viikko 15/2024

Kaupunginhallitus hyväksyy sopimuksia pääkaupunkiseudun kaupungin yhteistoiminnasta työvoimapalvelujen järjestämisessä ja kotoutumisohjelmaan liittyvien palvelujen järjestämisestä. Kaupunginvaltuustossa pidetään kyselytunti. Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään edelleen itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteita. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityslistalla on jälleen runsaasti tilahankkeita.

 

Maanantai 8.4.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto

Tiistai 9.4.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta

Tarkastuslautakunta

Liikenneliikelaitoksen johtokunta

Keskiviikko 10.4.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 11.4.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

Kaupunginhallitus hyväksyy sopimuksia pääkaupunkiseudun kaupungin yhteistoiminnasta työvoimapalvelujen järjestämisessä ja kotoutumisohjelmaan liittyvien palvelujen järjestämisestä 1.1.2025 alkaen. Osana järjestämisvastuun siirtoa on tunnistettu tarkoituksenmukaiseksi selvittää Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteistyöllä saavutettavia hyötyjä työnantaja- ja henkilöasiakaspalveluiden järjestämisessä työvoiman sujuvan liikkuvuuden ja asiakaslähtöisen palvelun turvaamiseksi koko pk-seudulla. Pk-seudun yhteinen työssäkäyntialue ja henkilöasiakkaiden samankaltaiset palvelutarpeet sekä niiden suuri määrä luovat järkevät edellytykset kilpailuttaa PKS-yhteistoimintana asiakkaille tarjottavia sekä lakisääteisiä että ei-lakisääteisiä työllistymistä ja kotoutumista edistäviä palveluita.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaostossa kuullaan tilannekatsaus yritysten perustamista ja kasvua tukevista Helsingin kaupungin tarjoamista palveluista sekä Maria 01 -kasvukeskittymän kehityksestä.

Kaupunginvaltuustossa pidetään kyselytunti.

Kaupunkiympäristölautakunnassa keskustellaan Itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteista. Asia jäi viimeksi pöydälle. Alueella tarkoitetaan suomeksi Itäväylän vartta ja sitä ympäröivää aluetta, joka sijaitsee itäisessä Helsingissä Puotilan metroasemalta koilliseen Vantaan rajalle saakka noin 3,2 kilometrin matkalta. Suunnittelualue kattaa Vartioharjun ja Mellunmäen pientalopainotteiset alueet koillisessa Mustapuronpuistoon ja Linnapellonpuistoon saakka sekä kaakossa Vartiokylänlahden viheralueisiin saakka.

Helsingin itäisenä sisääntuloväylänä toimiva Itäväylän pientalopainotteinen ympäristö kasvaa urbaanina kylänä, joka muodostuu Helsingin itäisenä keskuksena kehittyvän Itäkeskuksen ja Mellunkylän kaupunkiuudistusalueen väliselle alueelle. Itäisen bulevardikaupungin rakentuminen vahvistaa idän merkittävien kehitysalueiden verkostokaupunkia ja tukee kaupunkikehityksen jatkumista Östersundomin suuntaan.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityslistalla on jälleen runsaasti tilahankkeita:

  • päätös tarveselvityksen hyväksymisestä sekä lausunto Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2
  • päätös varhaiskasvatukselle Mellunkylään osoitteeseen Sakara 3 toteutettavan väistö- ja lisätilapaviljongin tarveselvityksestä
  • päätös päiväkodin perustamisesta Pitäjänmäen peruspiiriin osoitteeseen Kutomokuja 3
  • päätös Oulunkylän peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Päiväkummun toiminnan lakkauttamisesta
  • päätös Malmin peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Bystuganin toiminnan lakkauttamisesta
  • lausunto koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Vuosaareen osoitteeseen Heteniityntie 4

 

 

Aurinkoista huhtikuuta!

 

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu