Helsingin kuntapolitiikan viikko 16

Kaupunginhallitus käsittelee nuorten aloitteita ja alueen varaamista Myllypuron jääurheilukeskukselle. Konsernijaosto kuulee Helsingin kaupunkitilat Oy:n ja Helsinki Partners Oy:n ajankohtaiskatsaukset. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Länsiväylän ympäristön osayleiskaavan suunnitteluperiaatteita.

 

Maanantai 17.4.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 18.4.

Kaupunkiympäristölautakunta

Tarkastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Torstai 20.4.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

Työterveysliikelaitoksen johtokunta

 

Kaupunginhallitus käsittelee nuorten aloitteita. Nuoret tekivät heinäkuun ja joulukuun 2022 välisenä aikana yhdeksän aloitetta: Porolahden koululle ruoka-automaatti, etäkoulumahdollisuus jatkossakin, kiusaamisen vastainen kampanja, yläosattomuuden salliminen Helsingin rannoilla, gratis bindor i högstadiet och i andra stadiet, Apollon pihan parantaminen, hengailupaikka nuorille Malminkartanoon ja Kannelmäkeen, parkour-rata Malminkartanoon, Alppikylän huipun kunnostus.

Sörnäisten Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavaa muutetaan. Kaavaratkaisu koskee tehdaskorttelialuetta, joka sijaitsee Suvilahdessa Kalasataman keskuksen ja entisen kaasutehtaan välissä. Alueelle on suunniteltu tapahtumakortteli ja sen eteläpuolelle Kaasutehtaankentän tapahtuma-alue erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien käyttöön. Leonkadun, Koksikadun, Vilhonvuorenkadun ja uuden Kaasutehtaankadun rajaamalle alueelle on suunnitteilla tapahtumatilaa sekä toimisto-, hotelli-, ravintola- ja liiketiloja sisältävä kortteli.

Alueen varaaminen Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle on herättänyt paljon kaupunkilaispalautetta, ja asia on pöydälle jo jäätyään todennäköisesti jonkin ratkaisun saamassa tässä kokouksessa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuulee Helsingin kaupunkitilat Oy:n ja Helsinki Partners Oy:n ajankohtaiskatsaukset.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla ovat Länsiväylän ympäristön osayleiskaavan suunnitteluperiaatteet. Suunnitteluperiaatteiden mukaan Länsiväylä säilyy lähtökohtaisesti maantienä. Satamatunneliratkaisusta riippuen osayleiskaavoituksessa ratkaistaan, miten ja missä Länsiväylän itäpää liittyy katuverkkoon. Lauttasaaressa Länsiväylä tunneloidaan.

Erinomaista uutta viikkoa!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu