Helsingin kuntapolitiikan viikko 17/2023

Kaupunginhallitus käsittelee AM-ohjelman seurantaraporttia. Kaupunginvaltuuston esityslistalla on nuorten aloitteita. Kaupunkiympäristölautakunta esittää alueen varaamista Makasiinirannan kaavoitusta varten. SoTePe-lautakunnassa käsitellään HUS-järjestämissopimusta.

 

Maanantai 24.4.

Kaupunginhallitus

Tiistai 25.4.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Keskiviikko 26.4.

Kaupunginvaltuusto

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto

Palvelukeskusliikelaitoksen johtokunta

Torstai 27.4.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

Kaupunginhallitus käsittelee hallintosäännön muuttamista siten, että nuorisoneuvon edustajilla olisi läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginvaltuuston kokouksissa.

AM-ohjelman 2020 seurantaraportti on myös esityslistalla. Asuntotuotannossa yllettiin 7 000 asunnon tavoitteeseen vuosina 2020–2021, mutta rakentamisen tahti tasaantui vuonna 2022 ja asuntoja valmistui hieman yli 6 000 ja aloitettiin runsaat 5 000. Uusia rakennuslupia myönnettiin lähes 6 000 asunnon rakentamiseksi. Vuodenvaihteessa rakenteilla oli edellisvuosien tapaan noin 10 000 asuntoa. Asuntorakentamisen suurin keskittymä oli vuonna 2022 Pasila. Muutoin rakentaminen jakaantuu eri puolille kaupunkia siten, että uusien alueiden osuus on sekä valmistuneiden että vuodenvaihteessa rakenteilla olevien asuntojen osalta vajaat 40 prosenttia. Asuntotuotantotavoite nousi vuoden 2023 alusta vähintään 8 000 asuntoon vuodessa.

Kaupunginvaltuustossa käsitellään nuorten aloitteita. Nuorten aloitteella tarkoitetaan helsinkiläisten 13−17-vuotiaiden tekemiä aloitteita kaupungin toimintaan kuuluvissa asioissa. Nuorten aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuorten osallistumista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Valtuusto käsittelee kokouksessaan 1.7.-31.12.2022 tehtyjä aloitteita, joita oli yhdeksän. Toiveet koskivat seuraavia: Porolahden koululle ruoka-automaatti, etäkoulumahdollisuus jatkossakin, erilainen kiusaamisen vastainen kampanja, yläosattomuuden salliminen Helsingin rannoilla, gratis bindor i högstadiet och i andra stadiet, Apollon pihan parantaminen, hengailupaikka nuorille Malminkartanoon ja Kannelmäkeen, parkour-rata Malminkartanoon sekä Alppikylän huipun kunnostus.

Asemakaava-asioista ovat esillä Sörnäisten Suvilahden tapahtuma-alueen, Viikinrannan energiakorttelin sekä Pitäjänmäen sähköaseman asemakaavojen muutokset.

Kaupunkiympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle alueen varaamista Niam Oy:lle Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailun voittaneen ehdotuksen ’Saaret’ kehittämistä ja kumppanuuskaavoitusta varten.  Helsingin kaupunkistrategian tavoitteena on kehittää Kauppatorilta Olympiaterminaalille ulottuvaa rantavyöhykettä niin, että alueesta muodostuisi keskustan elinvoimaisuutta tukeva toiminnallisesti eheä kokonaisuus. Lisäksi kaupungin merellisen strategian tavoitteena on tehdä kaupungin ranta-alueet paremmin saavutettaviksi. Tällä hetkellä pääasiassa sataman terminaalitoimintoihin ja pysäköintiin käytettävän alueen toivotaan muuttuvan julkiseksi ja viihtyisäksi käveltäväksi kaupunkitilaksi, joka yhdistää Kauppatorin ja Kaivopuiston sekä mahdollistaa pääsyn meren ääreen.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnassa käsitellään HUS-järjestämissopimusta. HUS-järjestämissopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin sekä HUS-yhtymän keskinäinen sopimus, jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta, yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi.

Erinomaista uutta viikkoa!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu