Helsingin kuntapolitiikan viikko 18/2024

Vappuviikolla kokouksia on vain maanantaina. Kaupunginhallitus tekee yhteistyösopimuksen pääkaupunkiseudun tiedeyhteistyön toteuttamisesta ja antaa lausunnon kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelmasta. Konsernijaosto kuulee Helenin ajankohtaiskatsauksen.

 

Maanantai 29.4.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslista on kevyehkö. Käsiteltävänä on 9 miljoonan euron suuruisen lainan myöntäminen kaupungin kokonaan omistamalle Helsingin Väylä Oy:lle ja 4,9 miljoonan euron suuruisen lainan myöntäminen Pihlajamäessä sijaitsevalle Helsingin Uusi yhteiskoulu Oy:lle koulukiinteistön laajentamiseen ja perusparannukseen.

Tarkoituksena on tehdä yhteistyösopimus pääkaupunkiseudun tiedeyhteistyön toteuttamisesta 2024-2028.  Sopimuksen yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto. Jo 1990-luvun loppupuolella alkanutta tiedeyhteistyötä halutaan jatkaa pääkaupunkiseudun tietopohjaisen kehittämisen tukemiseksi. Vuonna 2024 käynnistetään uusi tiedeyhteistyön malli, jossa on kaksi erillistä osaa 1) kaupunkipolitiikan arviointineuvosto ja 2) tutkimushankeyhteistyö.

Kaupunginhallitus antaa myös sosiaali- ja terveysministeriölle lausunnon kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelmasta. Kansallinen lapsistrategia perustuu kolmeen pääajatukseen: 1) strategialla luodaan aidosti lapsi- ja perhemyönteinen, lapsen oikeuksia kunnioittava Suomi, 2) lapsen oikeudet ja asema vakiinnutetaan niin, että lapset huomioidaan kaikessa poliittisessa ja tosiasiallisessa toiminnassa muiden yhteiskunnan jäsenten rinnalla, ja että lapset saavat tietoa heille kuuluvista oikeuksista ja 3) haavoittuvassa asemassa olevien lasten asema turvataan ja heidän tarpeensa tunnistetaan paremmin.

Kaupunginhallituksen konsernijaostossa kuullaan Helenin ajankohtaiskatsaus.

Aurinkoista vappua!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu