Helsingin kuntapolitiikan viikko 33/2022

Kaupunginhallituksen esityslistalla on asemakaava-asioita, mutta myös palkanmaksuongelmat varmasti puhuttavat. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee roskaantumisen hillinnän toimenpideohjelmaa. Roskaantuminen aiheuttaa vuosittain kaupungille yli 11 miljoonan euron puhtaanapitokustannukset (!) ja etenkin kaupungin keskusta on näyttänyt kesäviikonloppuisin varsin järkyttävältä, joten toivottavasti ohjelman kärkihankkeet purevat ongelmaan.

Maanantai 15.8.

Kaupunginhallitus

Tiistai 16.8.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Keskiviikko 17.8.

Liikenneliikelaitoksen (HKL) johtokunta

Palvelukeskusliikelaitoksen johtokunta

Torstai 18.8.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan sosiaali- ja terveysjaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on kolme kaava-asiaa: Vuosaaren Uutelan Hallkullanniemen ja Nuottasaaren asemakaava (mahdollistaa Uutelan yleisen virkistysalueen laajentamisen uusille ranta-alueille sekä virkistyspalveluiden, laiturin ja polkuverkoston toteuttamisen alueelle), Talin liikuntapuiston itäosan asemakaavan muuttaminen (tenniskeskuksen, keilahallin, Talihallin ja Tali Sport Centerin laajennushankkeet sekä uuden liikuntahallin rakentaminen Huopalahdentien varteen) ja Oulunkylän Siltavoudintie 9-11 ja Mäkitorpantie 18-20 asemakaavan muuttaminen (uusia kerrostaloja purettavan tilalle).

Epäilemättä kuullaan myös lisää kaupungin palkanmaksusotkusta.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslista on myös tavallista kevyempi. Itseäni kiinnostaa erityisesti roskaantumisen hillinnän toimenpideohjelma 2022-2025. Roskaantuminen aiheuttaa vuosittain kaupungille yli 11 miljoonan euron puhtaanapitokustannukset, joten jotain on syytäkin tehdä. Kuten listatekstissä todetaan korona-aikana roskaantumisesta on muodostunut yhä näkyvämpi ongelma. Roskaantumisen kimppuun käydään viidellä kärkihankkeella: toimiva keskeisten toimijoiden verkosto, vaikuttava viestintäkampanja, uudet innovaatiot ja toimintatavat (myös yhteistyössä yritysten kanssa), roskaantumiselle alttiiden alueiden kartoittaminen ja tulosten hyödyntäminen jäteastioiden sijoittamisessa sekä kaupunkilaisten osallistaminen. Toivokaamme parasta, sillä ainakin Helsingin keskusta on etenkin viikonloppuisin hävettävässä kunnossa.

Ruoholahden Tammasaarenlaiturin alue varataan kelluvan Kehittyvä kerrostalo -asuntohankkeen kehittämiseksi. Mielenkiintoista – näin näitä taannoin Kööpenhaminassa, ja hyvältä näytti.

HSY:n alustava toiminta- ja taloussuunnitelma 2023-2025 on lausunnolla. Kaupunkiympäristölautakunta pitää (esityksen mukaan) kannatettavana HSY:n tavoitetta kattaa investoinnit tulorahoituksella vuoteen 2030 mennessä. Samoin kaupunkiympäristölautakunta näkee HSY:n tavoitteet Itämereen kohdistuvan kuormituksen vähentämisestä kannatettavina.

Kaartin maneesi ollaan suojelemassa, ja lausuntoehdotuksen mukaan suojeluesitystä pidetään perusteltuna.

 

Aurinkoista alkavaa syyskautta!

 

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu