Helsingin kuntapolitiikan viikko 34/2023

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin ympäristöraporttia 2022. Listalla ovat myös HSL:n ja HSY:n alustavat toiminta- ja taloussuunnitelmat. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Eteläsataman itäosan suunnitteluperiaatteita. Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyy toimialan osallisuussuunnitelman.

 

Maanantai 21.8.

Kaupunginhallitus

Tiistai 22.8.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Keskiviikko 23.8.

Työterveysliikelaitoksen johtokunta

Torstai 24.8.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on kaupungin ympäristöraportti 2022. Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, hiilinolla 2040 ja hiilinegatiivinen tämän jälkeen. Vuonna 2022 Helsingin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt nousivat kuitenkin edellisvuodesta 12 prosenttia. Kokonaispäästöjen nousu johtuu siitä, että vaikka muiden sektorien päästöt pääasiassa laskivat, kaukolämmön päästöt nousivat merkittävästi. Kaukolämmön päästöjen nousu selittyy pääosin Helen Oy:n polttoainejakaumalla eli maakaasua jouduttiin korvaamaan kaukolämmön tuotannossa kivihiilellä ja öljyllä. Vuoteen 1990 verrattuna Helsingin kokonaispäästöt olivat noin 25 prosenttia pienemmät.

Kaupunginhallitus antaa lausunnon HSL:n ja HSY:n alustavaista toiminta- ja taloussuunnitelmista vuosille 2024-2026. Erityisesti HSL:n osalta annettava lausunto on mielenkiintoinen. Lausuntoesityksessä todetaan mm. näin: ”Helsinkiläisten eniten käyttämien joukkoliikenteen lippujen hintojen voimakas nousu on katkaistava. Lipun hintojen hallinta on tehtävä mahdolliseksi kuntakohtaisella kausilippujen hinnoittelulla”.

Viimeksi pöydälle jääneet Haagan ympyrän ja Vihdintien sekä Huopalahdentien katualueen asemakaavat nytkähtänevät eteenpäin.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla ovat Eteläsataman itäosan (Kauppatorin linnanaltaalta Katajanokalle) suunnitteluperiaatteet. Alue on niin keskeinen, että kiinnostaa varmasti kaikkia helsinkiläisiä. Esitetyt suunnitteluperiaatteet ilmenevät melkeinpä parhaiten Hesarin tekemästä jutusta: Helsinki julkisti aikeet ”merellisen kansallismaiseman” uudistamiseen keskustassa – Kaupunki | HS.fi

Kasvatus- ja koulutuslautakunnassa hyväksytään toimialan osallisuussuunnitelma vuosille 2023-2025. Koko kaupungin osallisuuden periaatteisiin kuuluvat yksilöiden ja yhteisöjen osaamisen ja asiantuntijuuden hyödyntäminen, omaehtoisen toiminnan mahdollistaminen sekä yhdenvertaisten osallistumismahdollisuuksien luominen. Vuosina 2023-2025 toimialojen yhteisiin painopisteisiin kuuluvat osallisuuskokemuksen, osallisuusosaamisen ja -ymmärryksen sekä moniäänisyyden vahvistaminen. Näistä periaatteista on johdettu kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle lukuisia omia toimenpiteitä.

Pihlajiston ala-aste peruskorjataan, ja tiloihin on tulossa myös uusi päiväkoti. Ala-aste toimii tällä hetkellä väistötiloissa, joten peruskorjaus on ehdottoman tarpeellinen.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu