Helsingin kuntapolitiikan viikko 35/2021

Kaupunginhallituksen esityslistalla on Jätkäsaaren Valtamerenlaiturin ja Lauttasaaren Koivusaaren asemakaavat sekä asuntotonttien maanvuokrauksen yleiset periaatteet.

 

Maanantai 30.8.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 31.8.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Tarkastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto

Torstai 2.9.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan sosiaali- ja terveysjaosto

Liikenneliikelaitoksen (HKL) johtokunta

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on Jätkäsaaren Valtamerenlaiturin asemakaava. Kaavaratkaisu koskee satama-, katu- ja vesialueita, jotka sijaitsevat Jätkäsaaressa Tyynenmerenkadun ja Melkinlaiturin välisellä alueella. Kaavaratkaisu mahdollistaa tapahtuma-areenan, hotellin ja majoitustilojen, liikuntatilojen ja näihin liittyvien tukitoimintojen rakentamisen. Tavoitteena on luoda Hyväntoivonpuiston päätteenä olevan satama-altaan äärelle seudullisesti merkittävä urheilu-, kulttuuri- ja vapaa-ajantoimintojen alue.

Kaupunginhallitus vahvistaa myös asuntotonttien maanvuokrauksen yleiset periaatteet. Esityksenä on että asuntotontin maanvuokra määritetään tontin markkina-arvon perusteella ja käyttötarkoituksen sekä rakennusoikeuden mukaan. Tuottotavoite olisi asuntotonttien osalta 4 prosenttia ja asumista palvelevien tonttien osalta 5 prosenttia. Elinkustannusindeksin kehitykseen perustuvan tarkistuksen lisäksi vuokraa tarkistetaan vuokrakauden aikana kolme kertaa noin 20 vuoden väliajoin.

Lauttasaaren Koivusaaren asemakaava on ollut muutaman viikon pöydällä ja on nyt päätöksenteossa. Kaavaratkaisu koskee Koivusaaren maa-aluetta, ympäröivää merialuetta, Länsiväylää ja maapenkereitä Koivusaaren itä- ja länsipuolella. Lisäksi alueeseen kuuluvat Länsiväylän reunustat tien ja korttelialueiden välissä Katajaharjun sillalle asti. Tavoitteena on, että Koivusaareen rakennetaan uusi asunto- ja työpaikka-alue metroaseman ympärille. Kaavaratkaisussa on erityisesti pyritty ratkaisemaan se, että kaikista suunnitelluista asunnoista ja työpaikoista on kävelyetäisyys metroasemalle.

Kottby lågstadieskolanin ja Daghemmet Elkan korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmat ovat myös edenneet kaupunginhallitukseen.

Konsernijaostossa kuullaan Korkeasaaren eläintarhan säätiön ajankohtaiskatsaus.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla on Gustav Pauligin katua koskeva katusuunnitelma ja vuoden 2021 talousarvion toteutumisennuste.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu