Helsingin kuntapolitiikan viikko 38/2022

Kaupunginhallituksessa on käsiteltävänä Sarastia-ajankohtaiskatsaus, avustuskriteerit ja asukasvalintaohjeet. Kaupunginvaltuustossa puhutaan Kampin Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen kaavasta. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto tarkistaa esiopetuksen oppilaaksiottoalueita.

 

Maanantai 19.9.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto

Tiistai 20.9.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Pelastuslautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Keskiviikko 21.9.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 22.9.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

Kaupunginhallituksessa määritetään vuokrausperiaatteet asuntotonteille (suurin osa omakotitalo- ja paritalotontteja), joiden maanvuokrasopimukset päättyvät vuosina 2023 ja 2024 (Toukola, Kumpula, Käpylä, Koskela, Oulunkylä, Itä-Pakila, Pitäjänmäki). Laskennallinen asumiskustannusvaikutus (euroa/m²/kk) on laskettu esityksessä kaavalla: (e/k-m² (ind.100) x 4 % x indeksi 2084:100 x 1,2):12. Laskimet esiin siis.

Kaupunginhallitus saa myös ajankohtaiskatsauksen Sarastia-palkanmaksujärjestelmän tilanteesta.

Lisäksi määritetään hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä sotepe-toimialan avustuskriteerit 2023. Mikäli pyörität yhdistystä, joka toivoo saavansa tukea kaupungilta, kannattaa perehtyä näihin perusteisiin. Avustuskriteereiksi esitetään laajasti hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä hyvinvointierojen kaventaminen.

Käsittelyssä ovat lisäksi Helsingin asukasvalintaohje ja arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatettavat periaatteet. Kiireellisimpinä asunnontarvitsijoina pidetään tilanteita, joissa hakija on asunnoton, on joutumassa asunnottomaksi ilman omaa syytään, hänellä on pysyvä esteettömän asunnon tarve eikä nykyinen asunto ole esteetön, hän asuu erittäin ahtaasti tai on muuttamassa Helsinkiin, jossa hänellä on työpaikka mutta ei asuntoa.

Lisäksi käsiteltävänä on suuri määrä valtuutettujen aloitteita.

Kaupunginvaltuustossa on ennalta arvioiden luvassa suht lyhyt kokous. (Saatan hyvin olla väärässä).

Keskustelua voinee syntyä lähinnä Kampin kaavoituksesta. Runeberginkatu 2:ssa laajennetaan hotellia ja viereisellä tontilla muutetaan Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavaa. Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus on osa sosiaali- ja terveyslautakunnan päättämää palveluverkkosuunnitelmaa 2030, jonka tavoitteena on turvata tulevaisuudessa helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalvelut. Alueelle on suunniteltu 8-kerroksinen terveys- ja hyvinvointikeskus Kampin metroaseman yhteyteen sekä julkista aukiotilaa Salomonkadulle. Aihe johtanee siihen, että puhutaankin sosiaali- ja terveyspalveluista, jos ilta uhkaa muutoin jäädä lyhyeksi.

Kaupunkiympäristölautakunta antaa lausunnon Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta. Asia jäi viimeksi pöydälle. Lausuntoesityksessä todetaan perustellusti, että Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon rahoituksen määrä on vähäinen suhteessa korjausvelkaan ja investointien tarpeisiin ja että Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon rahoitustasoa tulee nostaa pysyvästi, sillä alueen liikkujat ja tavaramäärät sekä asukas- ja työpaikkamäärät kasvavat maankäytön ja talouden kehityksen myötä. Lausuntoesityksen mukaan keskeisiä hankkeita ovat Malmin (Ilmasillan) eritasoliittymä Lahdenväylällä, Koivusaaren eritasoliittymä Länsiväylällä ja Kuninkaantammen eritasoliittymä Hämeenlinnanväylällä.

Esityslistalla on lisäksi valtuutettujen aloitteita.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto vahvistaa esiopetuksen oppilaaksiottamisen perusteet ja tarkistaa esiopetuksen oppilaaksiottoalueita 1.8.2023 alkaen. Helsingissä lapselle osoitetaan esiopetuspaikka ensisijaisesti lapsen kotiosoitteen mukaiselta esiopetuksen oppilaaksiottoalueelta. Esiopetuspaikan osoittamisessa huomioidaan lapsen opinpolun jatkuminen esiopetuksesta perusopetukseen ja lapsen lähikouluun. Esiopetuspaikka osoitetaan ensisijaisesti toimipaikasta, joka tekee esiopetusvuonna yhteistyötä lapsen tulevan lähikoulun kanssa.

Oppilaaksiottoalue muuttuu myös Kruunuvuorenrannan peruskoulun, Laajasalon peruskoulun ja Tahvonlahden ala-asteen koulun osalta.

Lisäksi vahvistetaan peruskoulujen kielivalikoimia.

Erinomaista alkavaa viikkoa!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu