Helsingin kuntapolitiikan viikko 39/2019

Kaupunginhallitus muuttaa hallintosääntöä, kaupunginvaltuusto käsittelee aloitteita. Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee lukuisia tilahankkeita ja päättää myös ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalveluiden hankinnasta. Svenska sektionen vid nämnden för fostran och utbildning godkänner planen för småbarnspedagogik i Helsingfors

Maanantai 23.9.

Kaupunginhallitus

Tiistai 24.9.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Keskiviikko 25.9.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 26.9.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on hallintosäännön muutoksia, mm. siten, että siihen lisätään maininta apulaispormestarin tehtävästä ja vastuusta valvoa kaupunkistrategian ja talousarvion toteutumista toimialallaan, samoin kuin hänen tehtävästään huolehtia omalta osaltaan toimialan asioiden viestinnästä. Tätähän tässä on käytännössä jo tehtykin. Samassa yhteydessä kaupunkiin perustetaan strategiaosasto.

Kaupunginvaltuustossa vietetään pitkää iltaa. Käsittelyssä on kymmeniä aloitteita, joista riittää varmasti päätettävää seuraavaankin valtuuston kokoukseen. Kannattaa varata hyvät eväät ja istahtaa ruudun ääreen keskiviikkona klo 18 alkaen osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityslistalla on useita tiloihin liittyviä hankkeita: Ressun peruskoulun ja Ressun lukion pysyvien lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Ruoholahdenkatu 23. Kaupunkistrategiassa on linjattu, että englanninkielisen koulutuksen paikkamäärää tulisi kaksinkertaistaa ja tämä lisää oppilas- ja opiskelijamääriä sekä Ressun peruskoulussa että lukiossa, joten lisätiloja tarvitaan.

Lisäksi listalla on Solakallion koulun väistötilojen hankesuunnitelma, Hoplaxskolan Lokkalantien yksikön ala-asteen perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma sekä Latokartanon peruskoulun (Agronominkatu 10) sisäilmakorjausten hankesuunnitelma.

Myös varhaiskasvatukseen on tulossa uusia tiloja. Käsiteltävänä on Ala-Malmille Ampujantie 3:een toteutettavan päiväkodin ja leikkipuistotilojen uudisrakennuksen tarveselvitys. Uudisrakennukseen suunnitellaan tilat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön 240 lapselle sekä leikkipuistotoiminnalle. Hanke korvaa nykyiset päiväkoti Longinojan, Vilppulan sekä leikkipuisto Filpuksen tilat.

Kaarelanraitti 1:een sijoittuvan päiväkodin ja Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen uudisrakennuksen hankesuunnitelma on myös esillä. Samalla esitetään päiväkotien Hakuninmaa ja Vuorilinna sekä ryhmäperhepäiväkoti Vuorenpeikon lakkauttamista ja tiloista luopumista. Uuteen rakennukseen suunnitellaan tilat 210 päiväkotilapselle ja 120:lle perusopetuksen oppilaalle luokka-asteella 1-2.

Lisäksi käsitellään päiväkoti Kaskisavun sisäilmakorjausten hankesuunnitelmaa.

Lautakunta päättää myös ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalveluiden hankinnasta ajalle 1.1.2020 – 31.12.2022.

Hankittavien ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalveluiden valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on käytetty hinta-laatusuhteeltaan parasta tarjousta. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointiperiaatteena on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Palveluiden hankinnan arvo ilman arvonlisäveroa on arvioitu olevan noin 30 miljoonaa euroa.

Svenska sektionen vid nämnden för fostran och utbildning godkänner planen för småbarnspedagogik i Helsingfors. Planen gäller för alla verksamhetsformer inom småbarnspedagogik, även det kommunalt övervakade privata småbarnspedagogiken.

Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään Porkkalankadun toimitiloihin liittyvää asemakaavaa. Asemakaavan muutos koskee Ruoholahdessa Itämerenkadun ja Länsisatamankadun risteyksen länsipuolella sijaitsevan katualueen muuttamista toimitilarakennusten korttelialueeksi ja nykyisen toimitilarakennusten korttelialueen rakennusoikeuden lisäämistä. Tavoitteena on mahdollistaa toimistotalojen rakentaminen alueelle ja Rumbanaukion elävöittäminen toimistotalon maantasokerroksen liiketiloilla. Työpaikkamäärän lisäys on noin 1 500.

Esillä on myös kaivumaiden, kiviaineksen ja purkumateriaalien hyödyntämisen periaatteet maanrakentamisessa ja toimenpideohjelma.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1

Pia on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari, kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.). Aikaisemmilla kausilla hän on toiminut opetuslautakunnan ja kiinteistölautakunnan puheenjohtajana sekä Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pia on tällä hetkellä kokopäiväinen poliitikko, mutta aiemmin hän on toiminut mm. johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja 16 vuotta yrittäjänä juridiikkaan ja erityisesti eurooppaoikeuteen erikoistuneessa käännöstoimistossaan. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti. Ks. lisää <a href="http://www.piapakarinen.net" title="www.piapakarinen.net">www.piapakarinen.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu