Helsingin kuntapolitiikan viikko 39/2023

Kaupunginhallitus esittää julkisten työvoimapalvelujen ottamista Helsingin kaupungin järjestettäväksi. Kaupunginvaltuuston listalla on Vantaan ratikan Helsingin osuuden toteuttaminen ja valtuutettujen aloitteita. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Hernesaaren liikenteellisiä periaatteita.

 Maanantai 25.9.

Kaupunginhallitus

Tiistai 26.9.

Kaupunkiympäristölautakunta

Keskiviikko 27.9.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 28.9.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

Kaupunginhallitus esittää julkisten työvoimapalvelujen ottamista Helsingin kaupungin järjestettäväksi (ns. TE 2024). Asia jäi viimeksi pöydälle. Helsingin kaupunki on valmistellut työvoimapalveluiden järjestämistä siten, että se tuottaa ne pääosin itsenäisenä työvoimaviranomaisena. Kaupunki tulee tuottamaan lakisääteisiä palveluita noin 70 000 henkilöasiakkaalle ja arviolta 5 000 yritysasiakkaalle vuosittain. Maantieteellisesti yhtenäisestä, työmarkkinoiden ja työssäkäynnin kannalta toimivasta alueesta huolehditaan pääkaupunkiseudun kaupunkien välisellä yhteistyöllä. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit ovat 21.6.2023 solmineet aiesopimuksen hankintayhteistyöstä ja työnantajapalveluiden järjestämisestä.

Esityslistalla on lisäksi runsaasti aloitteita ja toivomusponsia.

Kaupunginvaltuusto käsittelee Vantaan ratikan Helsingin osuuden toteuttamista (15 miljoonaa euroa, 500 metrin rataosuus Mellunmäkeen) sekä Pihlajiston ala-asteen ja päiväkodin hankesuunnitelmaa.

Esityslistalla on lisäksi valtuutettujen aloitteita.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla on asemakaavoja Savonkadun ympäristössä, Kaartin lasaretin korttelissa (Lönkka 37) ja Töölöntorilla.

Hernesaaren asemakaavoituksen liikenteelliset periaatteet ovat myös ratkaistavina. Esityksen mukaan alueen suunnittelua edistetään autoriippumattomana ja siten vähäautoisena sekoittuneen ja tiiviin kaupunkirakenteen alueena. Hernesaaren asukkaiden ja työpaikkojen pysäköintipaikkojen enimmäismäärä rajataan noin 1900 autopaikkaan läheisen katuverkon liikenteen sujuvuuden parantamiseksi. Alueen pysäköintipaikkojen 1900 autopaikan maksimimäärä rajaa alueen tulevien asukkaiden autonomistusasteen tasolle noin 200 autoa 1000 asukasta kohden, joka vastaa Alppilan, Itä-Pasilan, Linjojen, Siltasaaren ja Vilhonvuoren nykyistä autonomistustasoa

Aurinkoista uutta viikkoa!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu