Helsingin kuntapolitiikan viikko 40/2019

Kaupunginhallitus hyväksyy hallintosäännön muutoksia ja pitää normikokouksen lisäksi myös aamukoulun. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kävelykeskustan laajentamista ja maanalaista kokoojakatua sekä päättää Itä- ja Länsi-Pasilan suunnitteluperiaatteista.

Maanantai 30.9.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 1.10.

Kaupunkiympäristölautakunta

Tarkastuslautakunta

Pelastuslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto

Torstai 3.10.

Kaupunginhallituksen aamukoulu

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan sosiaali- ja terveysjaosto

Rakentamispalveluliikelaitoksen (Stara) johtokunta

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on pieniä asemakaava-asioita: Korkeasaaren vastaanottorakennukset ja Mustikkamaan leikkipuisto, Kontulan Keinutie 9 ja Karhusaaren eteläosan pientalotontit.

Kaupunginhallitus hyväksyy myös kaupunginkanslian uudistamista ja apulaispormestareiden toimivallan täsmentämistä koskevat hallintosäännön muutokset.

Kaupunginhallitus kokoontuu lisäksi torstaiaamuna aamukouluun, jossa käsitellään liikenneliikelaitoksen organisaatiomuotoa koskevaa selvitystä, saadaan katsaus suurista raidehankkeista sekä selvitys Helsingin taidemuseo HAMin tulevaisuudesta ja päätetään johtamisjärjestelmän valtuustokauden puolivälin tarkastelun toimenpiteistä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee Helsingin yhteisöraporttia 1-6/2019 sekä kuulee Forum Virium Helsinki Oy:n ja uima- ja liikuntahalliyhtiöiden ajankohtaiskatsaukset.

Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään kävelykeskustan laajentamista ja maanalaista kokoojakatua. Valitettavasti näyttää siltä, että hanke torpataan vihervasemmiston toimesta jo tässä vaiheessa. Aiheesta kannattaa lukea pormestari Vapaavuoren erinomainen blogi: https://vapaavuori.net/avoin-kirje-helsinkilaisille-ydinkeskustamme-kehityksesta-ja-vahan-kaupungin-johtamisestakin/Itse olen kirjoittanut asiasta sataman näkökulmasta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pia1/helsingin-liikenneratkaisuja-mietittaessa-pitaa-muistaa-laivamatkustamisen-elinvoimavaikutukset/

Lautakunta hyväksyy Itä- ja Länsi-Pasilan kehittämisperiaatteet. Keski- ja Pohjois-Pasila ovat olleet viime vuosina merkittävän kehittämisen kohteena, mikä on voimistanut myös Itä- ja Länsi-Pasilan muutostarpeita. Erityisesti 1970- ja 80-luvun toimitilarakennuskannan tullessa peruskorjausikään, vuokralaisten vaihtuessa tai toimintaympäristön muuttuessa on tullut ajankohtaiseksi rakennusten ja tilojen eri käyttömahdollisuuksien tutkiminen.

Pasilan alueen monipuolisesta toimitilatarjonnasta pidetään kiinni säilyttämällä Itä- ja Länsi-Pasilassa nykyisiä edullisemman vuokratason työtiloja. Hybridirakennuksiin kannustetaan. Itä-Pasilassa konversioita ei sallita aseman läheisyydessä Ratapihantien ja Rautatieläisenkadun varressa. Muiden tärkeimpien kokoojakatujen varsilla korkeintaan 50 % rakennusoikeudesta saa olla asuinkerrosalaa. Rakentamaton opetustoimintaa palvelevien rakennusten kortteli säilytetään varauksena varhaiskasvatusta ja opetustoimintaa varten alueen väestömäärän lisääntyessä. Länsi-Pasilassa Pasilankadun varren toimitilavyöhyke säilytetään ja katutasoa elävöitetään. Pasilan puistotien ja torien varsien kivijalkaliiketilojen toimintaedellytykset turvataan.

Aleksis Kiven katu 5:n asemakaavaa muutetaan. Kaavaratkaisu mahdollistaa korttelin lisärakentamisen sekä nykyisten rakennusten osittaisen korvaamisen uudisrakennuksella. Kustaankadun kulmassa sijaitsevan entisen ATK-keskuksen jäljelle jäävät kadunpuoleiset osat suojellaan. Kortteli toimii kokonaisuudessaan Nordean kampuksena, ja siellä sijaitsee myös yhtiön pääkonttori.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1

Pia on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari, kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.). Aikaisemmilla kausilla hän on toiminut opetuslautakunnan ja kiinteistölautakunnan puheenjohtajana sekä Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pia on tällä hetkellä kokopäiväinen poliitikko, mutta aiemmin hän on toiminut mm. johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja 16 vuotta yrittäjänä juridiikkaan ja erityisesti eurooppaoikeuteen erikoistuneessa käännöstoimistossaan. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti. Ks. lisää <a href="http://www.piapakarinen.net" title="www.piapakarinen.net">www.piapakarinen.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu