Helsingin kuntapolitiikan viikko 40/2023

Kaupunginhallitus käsittelee lumenhallinnan kehittämisen hankekokonaisuutta. Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla on Kaartin lasaretin korttelin asemakaava. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää useista päiväkoti- ja koulukiinteistöhankkeista.

Maanantai 2.10.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 3.10.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta

Tarkastuslautakunta

Torstai 5.10.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

Kaupunginhallitus käsittelee mm. lumenhallinnan kehittämisen hankekokonaisuutta. Valtuustossahan on jo useaan kertaan päätetty siitä, että lunta ei kaadettaisi mereen, mutta kiellon toteutus ontuu. Hyväksyttävänä olevan hankekokonaisuuden mukaan lumenvastaanottokapasiteetin nostamiseksi on vuoteen 2033 mennessä tarkoitus päästä seuraaviin tavoitteisiin: lumen maalle läjittämisen vastaanottopaikkoja on käytettävissä yhteensä 9 kappaletta, lumen sulattamiseen ja puhdistamiseen tarkoitettuja vastaanottopaikkoja on käytettävissä yhteensä 21 kappaletta, lumen lähivarastointia varten on varattu kaupunkitilaa ajokaistoilta, pysäköintipaikoilta, aukioilta ja puistoista, lumen merivastaanoton varajärjestelyn käyttöperiaatteet on määritetty olosuhteille, jossa nykyiset ja tulevat merivastaanoton korvaavat ratkaisut eivät riitä lumenhallinnan tarpeille sekä uutta liiketoimintaa on muodostunut lumen hallintaan ja lumen hyödyntämiseen liittyen.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuulee Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n ajankohtaiskatsaukset ja tekee päätöksiä Pakastamosta.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla on Kaartin lasaretin korttelin (Lönkka 37) asemakaava ja valtuutettujen aloitteita.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnassa on runsaasti kiinteistöhankkeita:

  • Jätkäsaareen Melkinlaiturin alueelle toteutettava peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennus
  • Vuoniityn peruskoulun perusparannus ja laajennus
  • Malmin peruskoulun väistötila
  • Päiväkodin perustaminen osoitteeseen Priki Johannan kuja 4 (Sompasaari)
  • Päiväkodin perustaminen Oulunkylään osoitteeseen Teinintie 12.

Aurinkoista uutta viikkoa!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu