Helsingin kuntapolitiikan viikko 41/2023

Kaupunginhallitus käsittelee lumenhallinnan kehittämisen hankekokonaisuutta. Kaupunginhallituksen aamukoulussa ihmetellään ASTI-hanketta. Kaupunginvaltuusto tekee päätöksen julkisten työvoimapalveluiden järjestämisestä. Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla ovat Hernesaaren asemakaavoituksen liikenteelliset periaatteet.

Maanantai 9.10.

Kaupunginhallitus

Tiistai 10.10.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto

Keskiviikko 11.10.

Kaupunginvaltuusto

Palvelukeskusliikelaitoksen johtokunta

Liikenneliikelaitoksen johtokunta

Torstai 12.10.

Kaupunginhallituksen aamukoulu

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

 

Kaupunginhallitus ottaa virkaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialanjohtajan, jossa tehtävässä jatkaa Juha Jolkkonen.

Kaupunginhallitus käsittelee myös lumenhallinnan kehittämisen hankekokonaisuutta. Asia jäi viimeksi pöydälle. Lumenvastaanottokapasiteetin nostamiseksi on vuoteen 2033 mennessä seuraavat tavoitteet: Lumen maalle läjittämisen vastaanottopaikkoja on käytettävissä yhteensä 9 kappaletta, lumen sulattamiseen ja puhdistamiseen tarkoitettuja vastaanottopaikkoja on käytettävissä yhteensä 21 kappaletta, lumen lähivarastointia varten on varattu kaupunkitilaa ajokaistoilta, pysäköintipaikoilta, aukioilta ja puistoista, lumen merivastaanoton varajärjestelyn käyttöperiaatteet on määritetty olosuhteille, jossa nykyiset ja tulevat merivastaanoton korvaavat ratkaisut eivät riitä lumenhallinnan tarpeille, ja uutta liiketoimintaa on muodostunut lumen hallintaan ja lumen hyödyntämiseen liittyen.

Kaupunginhallituksen aamukoulussa kuullaan Asioinnin tietojärjestelmän (ASTI-hankkeen) tilannekatsaus. Tässä jälleen yksi kaupungin tietojärjestelmähanke, joka ei ole mennyt ollenkaan niin kuin olisi pitänyt. ASTIa on rakennettu ainakin viiden vuoden ajan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla, eikä valmista ole syntynyt. Aivan käsittämätöntä.

Kaupunginvaltuusto tekee päätöksen julkisten työvoimapalveluiden järjestämisestä. Helsingin kaupunki on valmistellut työvoimapalveluiden järjestämistä siten, että se tuottaa ne pääosin itsenäisenä työvoimaviranomaisena. Kaupunki tulee tuottamaan lakisääteisiä palveluita noin 70 000 henkilöasiakkaalle ja arviolta 5 000 yritysasiakkaalle vuosittain. Maantieteellisesti yhtenäisestä, työmarkkinoiden ja työssäkäynnin kannalta toimivasta alueesta huolehditaan pääkaupunkiseudun kaupunkien välisellä yhteistyöllä. Yritysten kannalta todellakin toivon tämän onnistuvan, sillä yritykset eivät hae työntekijöitä tietystä kunnasta vaan laajalta alueelta.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Hernesaaren asemakaavoituksen liikenteellisiä periaatteita. Asia jäi kaksi viikkoa sitten pöydälle.

Esityksen mukaan alueen suunnittelua edistetään autoriippumattomana ja siten vähäautoisena sekoittuneen ja tiiviin kaupunkirakenteen alueena. Hernesaaren asukkaiden ja työpaikkojen pysäköintipaikkojen enimmäismäärä rajataan noin 1900 autopaikkaan läheisen katuverkon liikenteen sujuvuuden parantamiseksi. Alueen pysäköintipaikkojen 1900 autopaikan maksimimäärä rajaa alueen tulevien asukkaiden autonomistusasteen tasolle noin 200 autoa 1000 asukasta kohden, joka vastaa Alppilan, Itä-Pasilan, Linjojen, Siltasaaren ja Vilhonvuoren nykyistä autonomistustasoa. Alueelle tulee 6 900 asukasta, 3 000 työpaikkaa ja huvivenesatama, joten täytyy toivoa, että paikat riittävät.

Aurinkoista uutta viikkoa!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu