Helsingin kuntapolitiikan viikko 44/2019

Kaupunginhallitus määrittää 2020 tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentit sekä käsittelee nuorten aloitteita ja kunnan asukkaan aloitteita. Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään lumen käsittelyn periaatteita ja Johanneksenpuiston puistosuunnitelmaa.

Maanantai 28.10.

Kaupunginhallitus

Liikennelaitoksen (HKL) johtokunta

Tiistai 29.10.

Svenska sektionen vid nämnden för fostran och utbildning

Kaupunkiympäristölautakunta

Pelastuslautakunta

Torstai 31.10.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan sosiaali- ja terveysjaosto

 

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle vuoden 2020 tuloveroprosentin pitämistä entisellään eli 18,0 prosenttina ja kiinteistöveroprosenttien pitämistä niin ikään ennallaan.

Kaupunginhallitus käsittelee myös nuorten aloitteita ja kunnan asukkaan aloitteita, jotka jäivät viimeksi pöydälle. Nuoret ovat tehneet 1.1.-30.6. ennätysmäärän aloitteita eli 55. Omaan toimialaani liittyvät aloitteet koskevat oppilaskuntien hallitusten koulutusta, koulu-uintien pakollisuuden poistamista, sijoittamista opettamisen takaamista kouluissa, filosofian saamista peruskouluihin valinnaiseksi oppiaineeksi, lukiolaisten suunnittelemien kurssien saamista lukiolaisille, Eurooppapäivän tekemistä koulujen vapaapäiväksi, koulujen kasvisruoan tarjoilun uudistamista, lukioiden työelämäpäivää, mässa för kommande yrkesval, TET-harjoittelua kaikille 8.- ja 9.-luokkalaisille, Vesalan peruskoulun äänentoiston päivittämistä, 3 kilometrin rajan poistamista koulun matkakortin osalta, koulujen välisiä kisoja, itsepuolustuksen saamista pakolliseksi liikuntatunneilla ylä-asteella ja koulupäivien alkamisaikojen myöhentämistä.

Kunnan (muut) asukkaat ovat tehneet samana aikana kolme aloitetta, jotka koskevat lähinnä kaupunkiympäristön toimialaa: Särkiniemen ulkoilupuiston kesämajojen siirron keskeyttämistä, siirtolapuutarhojen sisällyttämistä Kansalliseen kaupunkipuistoon ja HLBTQ-korttelitalon rakentamista Helsinkiin.

Kaupunginhallitus käsittelee myös kaupungin eettisiä periaatteita. Eettiset periaatteet kaupungilla on ollut aikaisemminkin, mutta niitä päivitetään nyt. Eettiset periaatteet kohdistuvat ohjeena jokaiseen työntekijään, viranhaltijaan ja myös luottamushenkilöön yksilönä. Otsikkotasolla periaatteet ovat seuraavat: Työskentelemme asukkaita varten, noudatamme hyvän hallinnon ja hyvän johtamisen periaatteita, emme salli korruptiota emmekä väärinkäytöksiä, turvaamme kestävän kasvun, Helsingin kaupunki on vastuullinen työnantaja, velvollisuutemme ja oikeutemme työntekijöinä ja luottamushenkilöinä.

Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet ovat myös käsiteltävänä. Kaupungille saapuu vuosittain noin 4 000 avustushakemusta, joten ohjeistus on tarpeen.

Svenska sektionen vid nämnden för fostran och utbildning föreslår för nämnden att behovsutredningar för ett daghem på adressen Hundholmsvägen 31 och ett daghem på adressen Capellas allé 27 godkänns.

Svenska sektionen antecknar också Helsingfors Arbis verksamhetsberättelse över sista läsåret för kännedom.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee lumen käsittelyn periaatteita ja toimenpideohjelmaa, jotka jäivät viimeksi pöydälle. Valitettavasti lumen kaataminen mereen on näiden periaatteiden mukaan edelleen mahdollista. Niissä linjataan kuitenkin, että ”uudet lumen merivastaanottopaikat edellyttävät merikaadosta aiheentuvan roskaantumisen vähentämistä. Talvihoidon varautumissuunnitelmassa määritetyissä poikkeusolosuhteissa lunta voidaan kaataa mereen siihen osoitetuissa paikoissa myös ilman roskien poistoa ja lumen puhdistamista. Helsinki selvittää aktiivisesti vaihtoehtoisia ratkaisuja lumen merivastaanoton lopettamiseksi.”

Lisäksi käsittelyssä Kulosaaren yhteiskoulun tarkistettu asemakaavan muutosehdotus ja Neulastie 8 ja 10:n asemakaavan muuttaminen.

Johanneksenpuiston puistosuunnitelma on hyväksyttävänä. Alueelta saadussa palautteessa on toivottu tekojäärataa Johanneksenpuistoon, kun kaupunkiympäristön toimiala puolestaan pitää Tehtaanpuistoa parempana paikkana. Tähän pitää vielä perehtyä, koska käsittääkseni tekojäärata Tehtaanpuistossa edellyttäisi nykyisen tekonurmen poistamista.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1

Pia on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari, kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.). Aikaisemmilla kausilla hän on toiminut opetuslautakunnan ja kiinteistölautakunnan puheenjohtajana sekä Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pia on tällä hetkellä kokopäiväinen poliitikko, mutta aiemmin hän on toiminut mm. johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja 16 vuotta yrittäjänä juridiikkaan ja erityisesti eurooppaoikeuteen erikoistuneessa käännöstoimistossaan. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti. Ks. lisää <a href="http://www.piapakarinen.net" title="www.piapakarinen.net">www.piapakarinen.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu