Helsingin kuntapolitiikan viikko 45/2019

Kaupunginhallitus käsittelee Pirkkolan liikuntapuiston jäähallien uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa. Kaupunginvaltuuston esityslistalla on nuorten ja kunnan jäsenen aloitteita. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää suomenkielisten koulujen ja oppilaitosten ensi lukuvuoden työ- ja loma-ajoista, esiopetuksen järjestämisestä ja järjestämispaikoista. Lisäksi vahvistetaan yleisopetuksen aloituspaikkamäärät 1. ja 7. luokille ensi lukuvuodeksi.

Maanantai 4.11.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 5.11.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Keskiviikko 6.11.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 7.11.

Kaupunginhallituksen aamukoulu

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Liikenneliikelaitoksen (HKL) johtokunta

 

Kaupunginhallitus käsittelee Pirkkolan liikuntapuiston jäähallien uudisrakennusta koskevaa hankesuunnitelmaa. Pirkkolan liikuntapuistossa sijaitsevat vanhat jäähallit 1 ja 2 on purettu. Samalle tontille on tarkoitus rakentaa uusi korvaava jäähalli. Vanhat jäähallit asetettiin käyttökieltoon heikkojen sisäilmaolosuhteiden takia keväällä 2018, ja päädyttiin siihen, että suunniteltua peruskorjausta ei toteuteta, vaan vanhat jäähallit puretaan ja niiden tilalle rakennetaan kokonaan uusi korvaava rakennus. Sen kustannusarvio on 19,4 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee myös STM:lle annettavaa lausuntoa ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sote-palveluista annetun lain muuttamista koskevaa hallituksen esitysluonnosta. Listalla lisäksi valtuutettujen aloitteita ja toivomusponsia.

Kaupunginhallituksen aamukoulussa torstaina luvassa katsaus ajankohtaisiin edunvalvonta-asioihin sekä kansainvälisen energiahaastekilpailun etenemiseen.

Kaupunginvaltuustossa käsitellään nuorten aloitteita (55 kpl) ja kunnan jäsenen aloitteita (3 kpl), joita on jätetty 1.1. ja 30.6. välisenä aikana. Nuorten aloitteissa kolme aihealuetta, eli koulu, liikunta ja nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin kehittäminen, ovat keränneet eniten aloitteita. Nuorisopalvelut ja liikenne ovat myös useamman aloitteen aiheena, samoin ilmastonmuutos, jota on käsitelty niin koulujen kasvisruokaa koskevassa aloitteessa kuin aurinko- ja tuulivoimalaa koskevassa aloitteessa ja erikseen tehdyssä ilmastonmuutos -aloitteessa.

Kaupungin jäsenen aloitteet koskevat Särkiniemen ulkoilupuiston alueella sijaitsevien kesämajojen siirron keskeyttämistä, siirtolapuutarhojen sisällyttämistä Kansalliseen kaupunkipuistoon ja HLBTQ-korttelitalon perustamista Helsinkiin.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla on Johanneksenpuiston puistosuunnitelma, joka jäi viime kokouksessa pöydälle. Alueelta saadussa palautteessa on toivottu tekojäärataa Johanneksenpuistoon, kun kaupunkiympäristön toimiala puolestaan pitää Tehtaanpuistoa parempana paikkana. Käsittääkseni tekojäärata Tehtaanpuistossa edellyttäisi nykyisen tekonurmen poistamista, joten tämä asia pitää tutkia lautakunnassa tarkasti.

Laajasalon suunnalla on luvassa asemakaavamuutoksia: Koirasaarentien ja Ilomäentien alueet, joilla kaavaratkaisu mahdollistaa Kruunusillat-pikaraitiotien rakentamisen edelleen Yliskylään sekä pikaraitiotien varren täydennysrakentamisen, sekä Kruunuvuorenrannan keskuskorttelit, joilla kaavaratkaisu mahdollistaa monipuolisten kaupallisten ja julkisten palveluiden rakentamisen sekä asuntoja 450 asukkaalle.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hankkii kauppapalveluja ja liikkumisen apuvälineitä.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää suomenkielisten koulujen ja oppilaitosten ensi lukuvuoden työ- ja loma-ajoista, esiopetuksen järjestämisestä ja järjestämispaikoista. Lisäksi vahvistetaan yleisopetuksen aloituspaikkamäärät 1. ja 7. luokille ensi lukuvuodeksi.

Ruotsin kielen kielikylpyopetukseen osallistuvien oppilaiden kieliohjelma on myös päätettävänä.

Suutarilan ala-asteella suunnitellaan aloitettavaksi perusopetuksen painotettua musiikinopetusta. Tällä hetkellä kolmannelta luokalta alkavaa musiikin painotettua opetusta tarjotaan Helsingissä Kaisaniemen ala-asteen koulussa, Laajasalon peruskoulussa, Oulunkylän ala-asteen koulussa, Pakilan ala-asteen koulussa ja Vuoniityn peruskoulussa. Seitsemänneltä luokalta alkavaa painotettua musiikin opetusta tarjotaan Helsingissä Apollon yhteiskoulussa, Kruununhaan yläasteen koulussa, Laajasalon peruskoulussa, Oulunkylän yhteiskoulussa, Pakilan yläasteen koulussa, Porolahden peruskoulussa, Suutarinkylän peruskoulussa ja Vuoniityn peruskoulussa.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1

Pia on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari, kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.). Aikaisemmilla kausilla hän on toiminut opetuslautakunnan ja kiinteistölautakunnan puheenjohtajana sekä Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pia on tällä hetkellä kokopäiväinen poliitikko, mutta aiemmin hän on toiminut mm. johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja 16 vuotta yrittäjänä juridiikkaan ja erityisesti eurooppaoikeuteen erikoistuneessa käännöstoimistossaan. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti. Ks. lisää <a href="http://www.piapakarinen.net" title="www.piapakarinen.net">www.piapakarinen.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu