Helsingin kuntapolitiikan viikko 47/2019

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelmia ja aloitteita. Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla on Huopalahdenportin (Helsingin yliopiston kampusalue) asemakaavan muutosehdotus. Sote-lautakunnassa vertaillaan kaupunkien terveydenhuollon kustannuksia ja pohditaan HUSsin ylitysoikeuksia.

Maanantai 18.11.

Kaupunginhallitus

Tiistai 19.11.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Torstai 21.11.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Liikenneliikelaitoksen (HKL) johtokunta

 

Kaupunginhallitus käsittelee Kulosaaren Ståhlberginkuja 1 asemakaavan muuttamista. Asemakaavan muutos koskee Kulosaaren yhteiskoulun tonttia, osaa koulutontin eteläpuolella olevasta puistoalueesta, osaa koulutontin länsipuolella olevasta urheilukentästä ja osia katualueista. Kaavaratkaisu mahdollistaa yhteiskoulun laajentamisen kasvavan oppilasmäärän tarpeisiin.

Käsittelyssä ovat myös kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelmat sekä palvelujen että henkilöstön osalta. Ihmisoikeuksien Helsinki -yhdenvertaisuussuunnitelma sisältää kahdeksantoista konkreettista toimenpidettä yhdenvertaisuuden edistämiseksi Helsingin kaupungin palveluissa.

Vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerejä tarkistetaan. Kriteerit täyttävile ajoneuvoille myönnetään 50 % alennus pysäköintimaksuista.

Lisäksi muutamia viime kokouksessa pöydälle jääneitä valtuutettujen aloitteita ja toivomusponsia.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Huopalahdenportin (Mannerheimintie 172) asemakaavan muutosehdotusta. Asemakaavan muutos koskee Pikku Huopalahden pohjoisosassa sijaitsevaa Helsingin yliopiston kampusaluetta sekä katu- ja puistoalueita. Kaavaratkaisu mahdollistaa yliopiston hammasklinikan ja oikeuslääketieteen laitoksen purkamisen ja Huopalahdenportin uuden asuinalueen rakentamisen 2 500 uudelle asukkaalle. Samalla Mannerheimintien pohjoispää muuttuu tiiviiksi rakennetuksi kaupunkibulevardiksi Vihdintielle asti.

Lautakunta käsittelee myös Paturintien 3 ja 5 (Oulunkylä) tarkistettua asemakaavan muutosehdotusta. Kaavaratkaisu tuo alueelle noin 40 uutta asukasta.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee mm. Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelmaa.

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään 6 suurimman kaupungin sote-palvelujen suoritteiden ja kustannusten vertailua sekä suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannuksia vuodelta 2018.

Esityslistalla on myös Apotti ja sote-maakuntauudistuksen talousarviokohdan toimintakatteen alitusoikeusesitys sekä HUSsin talousarviokohtien ylitysoikeusesitys.

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1

Pia on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari, kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.). Aikaisemmilla kausilla hän on toiminut opetuslautakunnan ja kiinteistölautakunnan puheenjohtajana sekä Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pia on tällä hetkellä kokopäiväinen poliitikko, mutta aiemmin hän on toiminut mm. johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja 16 vuotta yrittäjänä juridiikkaan ja erityisesti eurooppaoikeuteen erikoistuneessa käännöstoimistossaan. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti. Ks. lisää <a href="http://www.piapakarinen.net" title="www.piapakarinen.net">www.piapakarinen.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu