Helsingin kuntapolitiikan viikko 49/2021

Kaupunginvaltuusto hyväksyy kuntapolitiikan kannalta muutoin tavallista hiljaisemmalla viikolla vuoden 2022 talousarvion ja käsittelee valtuutettujen aloitteita oletettavasti pitkäksi venyvässä kokouksessa.

 

Tiistai 7.12.

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto

Kaupunkiympäristölautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

Keskiviikko 8.12.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 9.12.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

Liikenneliikelaitoksen (HKL) johtokunta

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

 

Kaupunginvaltuusto hyväksyy vuoden 2022 talousarvion. Keskustelu käytiin jo viime kokouksessa, joten tällä kertaa on luvassa vain äänestykset.

Valtuusto käsittelee myös valtuutettujen aloitteita. Eniten keskustelua herättänee kansanäänestysaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä. Vastausesityksessä todetaan – mielestäni aivan perustellusti – että pääasiallisena kuntalaisten vaikuttamiskeinona kunnallisissa asioissa on edustuksellinen demokratia ja että neuvoa-antavan kansanäänestyksen toimittaminen jälkikäteen kun asiasta on jo useaan kertaan päätetty valtuustossa (ja useissa valtuuston eri kokoonpanoissa) sopii huonosti neuvoa-antavan kansanäänestyksen taustalla olevaan lähtökohtaan. Kansa on saanut äänestää ainakin kolmissa kunnallisvaaleissa sinä aikana kun Malmista on keskusteltu, joten kuntalaisten ääntä on kuultu ja valtuutetut on ollut mahdollista vaihtaa.

Kaupunkiympäristölautakunta saa selvityksen sillasta Kaisaniemenrannan ja Siltasaaren välillä. Lautakunta hyväksyi Kaisaniemen puiston peruskorjauksen yhteydessä vastaehdotuksen siitä, että selvitettäisiin mahdollisuudet rakentaa kaunis, ympäristöön sopiva kävelysilta Kaisaniemenrannasta Siltasaareen. Kaupunkiympäristötoimialan asiantuntijaryhmän arvion mukaan millään nyt tutkituista jalankulun ja pyöräilyn sillalla Kaisaniemen puiston ja Siltasaaren väliin ei saada niin laaja-alaisesti hyötyjä, että se kattaisi sillan ja oheistoimenpiteiden investoinnin, jonka kustannushaarukka on 7-14 miljoonaa euroa.

Käsiteltävänä on myös Kumpulanmäen asemakaava. Tavoitteena on rakentaa Kumpulanmäestä vetovoimainen, kestävä, toiminnoiltaan monipuolinen ja elävä kampusalue ja liittää alue osaksi lähiympäristön kehittyvää ja täydentyvää kaupunkirakennetta. Alueelle on suunniteltu neljä asuinkorttelia, yksi toimitila- ja asuinkortteli, päiväkoti, pysäköintitalo, puisto- ja katualuetta. Asukasmäärän lisäys on noin 1200. Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma, jossa korostetaan jalankulkuyhteyttä Kustaa Vaasan tieltä rinteen poikki Yliopiston kampukselle.

Esityslistalla on lisäksi runsaasti katusuunnitelmia.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu