Helsingin kuntapolitiikan viikko 5/2023

Kaupunginhallitus käsittelee valtuutettujen aloitteita. Konsernijaoston esityslistalla on peräti 74 tytäryhteisön omistajastrategiat. Kaupunginvaltuustossa pidetään kyselytunti ja käsitellään Laakson yhteissairaalan hankkeen enimmäishinnan korottamista. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Helsingin lähiliikuntapaikkaohjelmaa 2022-2032.

 

Maanantai 30.1.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

Tiistai 31.1.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Keskiviikko 1.2.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 2.2.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on valtuutettujen aloitteita, joiden aiheet vaihtelevat jälleen laidasta laitaan. Toiveina ovat mm. sääntöjen laatiminen sähköpotkulautojen käytölle ja pysäköinneille sekä kasvis- ja vegaaniruoan osuuden lisääminen kesän leikkipuistoruokailussa. Toivottavasti leikkipuistoissa on ensi kesänä ylipäänsä henkilöstöä!

Asuntohankkeita varten varataan tontteja Kannelmäestä, Yliskylästä, Kalasatamasta, Etelä-Haagasta, Honkasuolta, Kuninkaantammesta ja Kruunuvuorenrannasta. Asia jäi viimeksi pöydälle.

Kaupunginhallituksen konsernijaostossa käsitellään 74 tytäryhteisön omistajastrategioita. Melkoinen pläjäys samaan kokoukseen! Suoraan sanoen varsin epäkohteliasta odottaa, että me jäsenet pystyisimme sisäistämään parissa päivässä 74 yhtiön omistajastrategiat ja tekemään niistä valistuneita päätöksiä tiistain kokouksessa.

Kaupunginvaltuustossa pidetään kyselytunti. Viime kokouksessa käsiteltiin palkanlaskentasotkuja, joten nyt luvassa lienee 1-2 muuta aihetta, jotka nostetaan keskusteluun.

Esityslistalla on myös Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman muuttaminen ja hankkeen enimmäishinnan korottaminen yli 34 miljoonalla eurolla eli 870 miljoonaan euroon. Hankesuunnitelman mukaisesti Laakson yhteissairaalaan rakennetaan tilat pääkaupunkiseudun psykiatriselle sairaanhoidolle, HUS-yhtymän vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja noin puolelle Helsingin sairaalan somaattisista sairaansijoista sekä näitä tukeville poliklinikoille, tukipalveluille, opetukselle, tutkimukselle ja hallinnolle. Yhteissairaalassa on 922 sairaansijaa, joista 394 on somatiikan, 54 neurologisen kuntoutuksen, 444 psykiatrian ja 30 lastenpsykiatrian sairaansijaa. Lisäksi sairaalaan on suunniteltu 10 asumisvalmennuksen paikkaa.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Helsingin lähiliikuntapaikkaohjelmaa 2022-2032. Tarkoituksena on kehittää tasapuolisesti helsinkiläisiä palveleva, riittävä ja monipuolinen lähiliikuntaverkosto. Ohjelmassa korostuu huonokuntoisten kohteiden kunnostus, verkoston aukkopaikkojen täydentäminen ja verkoston tasapuolisuutta edistävät toimenpiteet. Lähiliikuntapaikkojen sijoittelussa tullaan jatkossa ottamaan aiempaa enemmän huomioon myös kouluverkosto ja koulunpihojen tarjoamat mahdollisuudet lähiliikuntapaikkaverkoston täydentämisessä.

Täydennysrakentamista on luvassa osoitteessa Snellmaninkatu 23. Kaavaratkaisu mahdollistaa uutta asuinrakentamista kadun varteen ja tontin sisäpihalle. Asukasmäärän lisäys on noin 55. Asia jäi viimeksi pöydälle.

Katajanokan Tulli- ja pakkahuonetta ollaan myymässä hintakilpailun avulla. Asia jäi viimeksi pöydälle.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu