Kasvomaskit tuovat myös uusia mahdollisuuksia pienille yrityksille

Kaikki tapahtui nopeasti: koulut ja ravintolat suljettiin ja talousuutiset näyttivät synkiltä. Kukaan ei tarkkaan tietänyt, mitä tuleman pitää. Ihmiset jäivät kotiin töihin – mutta samalla he lopettivat kuluttamisen, mikä puolestaan vaikutti nopeasti myös B2B-kaupan hiipumiseen.

Kassikeskuksessa nähtiin pieni pilkahdus paremmasta huomisesta: moneen pandemiasta ja karanteenista hyötynyeen businekseen liittyi kassit: ruokaa kuljetetaan kasseissa, nettikauppojen tilaukset lähetetään postituspusseissa. Varovainen valonpilkahdus ei kuitenkaan ollut riittävä tuomaan toimeentuloa Kassikeskuksen osakkaille ja myyjille, vaan piti miettiä jotain perinteisten logopainettujen kassien ulkopuolelta.

Vastauksena olivat maskit. Kassikeskus löysi luotettavan, eurooppalaisen toimijan, jonka maskeja saatiin myyntiin melko nopealla aikataululla. Kun Kiinan-maskikaupat menivät miten menivät, mietittiin Kassikeskuksessa, miten välttää virheet ja miten tuoda apua suomalaisille kuluttajille ja pienyrittäjille. Kassikeskuksen omistajille oli itsestäänselvää, että maskeja haluttiin tuoda vain sertifioidulta toimittajalta, EU-alueelta.

Kassikeskuksen omistajien lähipiirissä on korkeaan riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, joten oppi suojaamisen tärkeydestä ja koronaviruksen vaarallisuudesta oli mennyt perille. ”Tarkoitus ei ole tehdä businesta millä tahansa hinnalla, vaan takana on terveen liiketoiminnan lisäksi tuoda suojaa ja apua sitä tarvitseville”.

Ensimmäinen koe-erä maskeja osoittautui hyviksi, ja kun maskit vielä läpäisivät belgialaisen, riippumattoman laboratorion laatutestit kirkkaasti, päätettiin perustaa verkkokauppa, Maskikeskus. ISO-standardoidut, hygieeniset maskit ovat nyt olleet kaikkien saatavilla toista viikkoa. Kauppa on lähtenyt mukavasti käyntiin.

Monella yrittäjällä on viime päivinä mennyt porot väärään kurkkuun Twitteriä ja muita somekanavia lukiessa, kun yritystuista ja lomautuksista on puhuttu ikävään, kokonaisuutta ymmärtämättömään sävyyn. Kuitenkin moni pieni yritys taistelee tälläkin hetkellä olemassaolostaan tukien kanssa tai ilman niitä, ja ilman näitä yrityksiä Suomessa olisi vähemmän työpaikkoja ja myös vähemmän valinnanvaraa tuotteissa ja palveluissa. 

Kassikeskuksen porukka on saanut uutta potkua maskimyynnistä, ja uusia toimintamalleja sekä asiakkuuksia on etä-aikana pohdittu porukalla yrityksen WhatsApp-ryhmässä. Kassikeskus monistautui yhdessä yössä Maskikeskukseksi, ja sekä logopainettujen kassien että maskien myynti jatkuu ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

PiaLemmetty

Helsinkiläinen kolmen lapsen äiti, Leijonaemot ry:n toiminnanjohtaja, yrittäjä ja omaishoitaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu