Hallitus ulkoistanut korona-epidemiassa päätöksenteon vanhemmille

Riikka Purra kirjoitti tänään (16.3.2020) facebookissa:
”Ihmiset odottavat neuvoja ja ohjeita. Suomalaiset on opetettu luottamaan korkeatasoiseen hallintoon ja asiantuntijoihin. Tällä hetkellä tilanne ei monien mielestä näytä hallitulta ja uskottavalta. Ainakin viestintä on epäonnistunut.”
 
Hallitus on ulkoistanut korona-epidemiassa päätöksenteon oppilaiden vanhemmille ja yksittäisille kouluille. Samaan aikaan tulee viestejä ulkomailta, että asiaan pitäisi suhtautua vakavammin ja toisaalta tulee viestejä, ettei ole mitään hätää, että lapset vaan lähes 1000 oppilaan kouluihin, vaikka yli 500 hengen yleisötilaisuudet onkin peruttu. Terveydenhuoltoaloilla työskentelevät ystävätkin viestivät ristiriitaisesti. Tavallisen maallikon on tässä vaikea tehdä minkäänlaisia päätöksiä, mutta jos riskejä on, niin herkästi sitä lähtee eristämään itseään ja lapsiaan, jos sellainen mahdollisuus on, vaikka ei kuuluisikaan riskiryhmään.
 
Mutta pitäisikö nyt eristää kaikki yli 60-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat ja antaa taudin jyllätä perusterveiden keskuudessa ja saada sitä kautta laumaimmuniteetti? Minä en osaa sanoa, koska en ole terveydenhuollon asiantuntija vaan ihan tavallinen IT-asiantuntija. Eikä minun kuuluisikaan sanoa vaan pystyä luottamaan niihin oikeisiin asiantuntijoihin.
 
Tällaisessa tilanteessa toivoisi vahvaa johtajuutta, jossa tehdään vaikeita päätöksiä ylhäältä päin nojaten terveydenhuoltoalojen korkeiden asiantuntijoiden ohjeisiin ja neuvoihin ja viestitään ne selkeästi kansalaisille. Nyt todellakin viestintä on epäonnistunutta.
piiaaallonharja

IT-asiantuntija, tradenomi, Kirkkonummen kunnanhallituksen jäsen, kunnanvaltuutettu, Kirkkonummen PS:n valtuustoryhmän varapj., PS:n Uudenmaan piirihallituksen jäsen ja PS:n Uudenmaan piirin piirisihteeri ja taloudenhoitaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu