Kaavailtu YEL uudistus on järjetön

Jo tällä hetkellä osa toiminimiyrittäjistä jättää pakollisen YEL:n kokonaan maksamatta ja osa toimii kevytyrittäjinä vaan sen takia, että nykyinen YEL on niin kallis, ettei yrittäminen ja työnteko kannata, jos maksaa sen. Jos YELiä korotetaan, niin vielä useammalta menee mahdollisuus yrittämiseen.

Jos uudistuksia halutaan YELiin, niin:

✅️Pakollisesta YEL:stä pitäisi siirtyä vapaaehtoiseen, jolloin yrittäjä hoitaa eläkesäästämisen itse

TAI

✅️ Siirrytään porrastetumpaan maksuun tulojen mukaan, jossa alin maksuluokka on huomattavasti alempi kuin nykyinen alin hinta.

Hallituksen pitäisi miettiä kannustusloukkujen purkamista ja tehdä yrittämisestä ja työnteosta kannattavaa. Tämä kaavailtu uudistus ei sitä ole. Jos YELiä nostetaan, niin jälleen yhä useampi yrittäjä heittää hanskat tiskiin, koska edullisempaa ja helpompaa on olla työtön kuin yrittäjä korkealla riskillä.

PK-yrityksiä koko Suomen yrityskannasta on 98% ja tämä uudistus osuu juuri niihin kaikista koviten. Näitä samoja yrityksiä koettelee jo kohonnut polttoaineen hinta, inflaatio ja yleinen kustannusten nousu ja vielä lisäksi komponentti pula. YEL uudistuksessa kannattaa nyt käyttää järkeä ja miettiä millä tavalla ei tuhota yrityksiä ja kuunnella niitä PK-yrittäjiä.

Näillä nykyisillä suunnitelmilla uudistus EI JATKOON!

piiaaallonharja
Perussuomalaiset Kirkkonummi

IT-asiantuntija, tradenomi,
Kirkkonummen kunnanhallituksen 1. Vpj, ja kunnanvaltuutettu, PS:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu