Järkeistämiskonsultti?

Aurinkoista viikonvaihdetta Keski-Suomesta lukijoille!

Aloitin areenasta katsomaan tanskalaista sairaanhoito-opisto sarjaa, jonka ensisijainen sanoma on mies´sairaanhoitajien kouluttautuminen hoitotöihin, niin kummastusta tietenkin herättää se, et kun miehet olivat pääsääntöisesti lääkäreitä, he eivät tarvinneet käytännön hommia ikinään opetella / edes tutustua silloin joskus ennen – tuskin nytkään, kun johan lääkäreiden alapuolella on sitä henkilökuntaa, ketkä huolehtii toimintojen pyörittämisestä,,,,,,,,,,,,, niin mitenkäs muualla päin maailmaa, jossa sitä hoitohenkilökuntaa on vähän, niin ehkä ihmiset käyttävät päätään ja luonnosta ottavat lisälääkitystä.

Kun ”aina” tarkastellaan järjestelmien toimivuutta kannattavuus etusijalla, niin sarjassa sairaalaan otettiin Järkeistämiskonsultti, joka hoitajien toimia tarkkaili kynä paperiin sauhuten ja kun fiktio sarja on kyseessä, sairaalassa tapahtui hyviä kohtaamisia, jossa kiellettiin esim. juttelu potilaiden kanssa ja miten saatiin lapsi kitarisaleikkaukseen = sai paljon jäätelöä, joka pitäisi aina ja joka paikassa olla itsestään selvyys, kun silloin ehkä varsinkin pitkäaikais´sairas tuntee olevansa hyvissä käsissä – häntä kuunnellessa.

Joka toiminta sisältää politiikkaa / liittyy toisiinsa jossain kohtaa, kun veronmaksajien rahoja on eri kohteissa käytössä, niin en ehdota suomen hallitukselle mitään konsulttia, joita onkin vuosikymmeniä ollut käytössä ( se on sitä sisäistä / julkista korruptioita ) eri hallituksien toimista, niin kummastelen – et kun valtiolla edustakunta edustajien taustalla on palkollisina eri nimikkeellä olevia ihmisiä, miksi heiltä ei pyydetä laskelmia suoraan edustajien käyttöön, kun se joukko on siihen tehtävään palkattu – ja tietävät parhaiten eri tulot / menot?

Kun uutisia lukee – siellä onkin kerrottu esim. valtion tilintarkastajien pätevyyksistä / miten he toimiaan hallitsee, niin eikö mistään puolueesta löydy pontta, että sekin lohko laitettaisiin kuntoon kunnon tarkastuksilla, eikä millään miljoonia maksavilla konsulteilla, vaan suomesta löytyy oikeasti rehellisiä tilintarkastajia, jotka kohtuu korvauksella tekisivät veronmaksajille hyvän työn ja korjaisivat ohi kirjanpitojen maksatuksen eri kohteisiin – kun sielläkin on eri puolueiden työntekijöitä, jotka ”hyvää tekevät puolueidensa hyväksi”.

Elikkä ottakoon kansanedustajat / muut päättäjät sen järkeistämisen käsiinsä ja tehköön kansalle rehellisesti hommia mihin heidät ovat palkattu.

Niin ja kyllä tuossa sarjassa on samanlaista toimintaa kuin nykyisin – hyväntekemistä / eettiset periaatteet kunnossa / ja kiusaamista / lääkkeiden väärinkäyttöä sairaalan kaapista jne.

Pirjo-MargitJauhiainen

Ihmisten/lastenhoitaja nuoresta lähtien, omat pojat joukon jatkona.
2:n tutkinnon käsityöläinen.
Köyhänä yrittäjänä, silloin poissa työtön työtön ketjusta.
Opiskelun nousukiito pysähtyny moniin muutoksiin.
En niin totinen, ettenkö voisi itselleni nauraa ;).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu