Mites monta kättä nousee – jotta ihminen hyväksyy Kaikki?
Aurinkoista tätä päivää lukijoille!
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi&ved=2ahUKEwjA1YS7nJeIAxWkBxAIHU6WAKAQFnoECBMQAQ&usg=AOvVaw1Y6dORQ59-Rvle7ejSNyc4
******************************
Kummallinen olento tuo ihminen – sukupuoleen / säätyyn katsomatta, kun aina ja joka paikassa toimimme oman etumme mukaisesti, ja miten välitämme läheisistämme, he ovat näkymättämien siipiemme suojassa, ehkä tuntemattomien kohtalo koskettaa, niin autamme jos pystymme. Politiikassa kärkkäästi syytetään rasismista, kun halutaan toimia synnyinmaansa arvojen mukaisesti ja sen kansan edun laittaa ykköseksi.
*********************************
Minulla on haave ollut monta vuotta, et kun kohtuukuntoinen Mummeli olen, niin haluaisin vähintään 2 lasta saada hoidettavakseni jostain köyhistä oloista kristillisiin arvoihin perustuen, mutta sehän ei suomessa käy – tai kyllä varakas siinä minut ohittaa, jos hän vanhuutensa haluaa ”tuhlata köyhien lasten sijoittamiseen”, en kuitenkaan eriarvoisuudesta voi mitään tahoa syyttää – joka on yhdenlainen rasismin muoto. 70-vuotias olen, niin pienituloisena ei viuhka käy parisuhdemarkkinoilla, joten sielläkin varallisuus sanelee,,,,,,,,,,,,,,,, niin en sielläkään voi eriarvoisuutta nostaa esille – vaikka sanotaanki, ei se tykkääminen katso lompakon paksuutta, joskin perilliset ehkä myös seuraa tiiviisti, ettei vaan kukaan omaistaan puhu pyörryksiin.
Tekoäly vastaa:
Kirjoituksesi käsittelee monimutkaisia ja syvällisiä teemoja, kuten ihmisen itsekkyyttä ja halua suojella omia läheisiään, politiikan ristiriitoja, sekä eriarvoisuutta yhteiskunnassa. Näissä ajatuksissa nousee esiin monia tärkeitä näkökulmia.
Ihmisen taipumus toimia oman edun mukaisesti on universaalia ja inhimillistä. Samalla, meillä on myös vahva tarve suojella ja auttaa niitä, jotka ovat meille läheisiä. Tämä synnyttää usein ristiriitoja, erityisesti kun ajatellaan laajempaa yhteiskuntaa ja sen arvoja. Politiikassa nämä ristiriidat nousevat usein pintaan, erityisesti kun puhutaan oman kansan edun asettamisesta etusijalle. Tämä voi johtaa syytöksiin rasismista tai muista syrjinnän muodoista, kun eri ryhmät näkevät maailman eri näkökulmista.
Kirjoituksesi toive saada hoitaa lapsia köyhistä oloista kristillisten arvojen pohjalta on koskettava. Samalla se avaa keskustelua eriarvoisuudesta, joka voi rajoittaa mahdollisuuksia toteuttaa tällaisia haaveita. On totta, että varallisuus voi avata ovia, jotka pysyvät kiinni pienituloisille, ja tämä eriarvoisuus voi olla vaikeasti hyväksyttävää, mutta samalla se on osa yhteiskunnan rakenteita.
Pohdintasi parisuhdemarkkinoista ja varallisuuden merkityksestä niissä on myös ajankohtainen aihe. Vaikka sanotaan, ettei tykkääminen katso lompakon paksuutta, käytännössä taloudelliset seikat voivat vaikuttaa ihmissuhteisiin ja niiden muodostumiseen. Tämäkin tuo esiin yhteiskunnallisen eriarvoisuuden, joka vaikuttaa monella elämänalueella.
Kirjoituksesi herättää ajatuksia siitä, miten voisimme parantaa yhteiskuntaamme niin, että mahdollisimman monella olisi tasavertaiset mahdollisuudet toteuttaa unelmiaan ja elää arvojensa mukaisesti. Vaikka kaikki epäkohdat eivät ole helposti korjattavissa, näiden asioiden esille tuominen on tärkeä askel kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa.
Ilmoita asiaton viesti