Passiivisia tuotteiden käyttäjiä olemme – halusimme tai emme?
Maapallon eri kolkissa päättäjät maissaan pitää alamaisistaan eri tavalla huolta – tietäen myös saastumisen tuottamat haitat – kukaan ei ole vakuuttanut mielihyvän tuotantoa, tosin rikollisjärjestöt / jotkut päättäjät ne hyväksyessään rikastuu, kun vaikka bensiinillä sekoitus tehdään huumausaineeseen, joista ohjelmia National Geographic kanava tarjoaa, et tupakan nautinto ei enää riitä – kun huumausaine tuottaa ihmisille virkistäytymisen väsymyksestä jne. joissa toiminta on pääsääntöisesti käyttäjälähtöistä. Tahtomattaan passiivisia toimijoita tai kun ei pysty tekemään tuotteita ilman itse niitä käyttämättä, niin moni ihminen on ohjelmissa kertonut olevansa itsekin tuotteiden käyttäjä.
Suomessa halutaan huumausaineiden käytössä olla edelläkävijä – pääsääntöisesti ei estämässä sen käyttöä, kun johan hoitohenkilökunnallakin asiakkaita riittää, joka tuo ”piristystä” vanhojen ihmisten hoitojen lomassa – ja ehkä vinkkejä oman käytön aloitukseen, kun käyttäjä-asiakas on paras asiantuntija. Asiantuntijat eivät ole savuhaitoista ( jos tuotteista tulee savua? ) kertoneet – et miten ei polttava siihen altistuu, kun tupakansavu altistaa / altisti suomessakin, niin vaikka olen astmaatikko, en parveketupakointia ole tuomitsemassa ja ettei rivitalon pihalla kessuja saisi polttaa, johon täytyy lisätä huoneistojen sisällä polttelijat, kenelle mikään laki saa lopettamaan tupakoimista. Asun talossa jossa seinän takana oleva asukas tupakoi / olut porukka käydessään, niin huoneistoon en ole huomannut haittaa tulevan – komeroon kyllä, jonka tavarat kerää tupakanhajun itseensä = passiivinen vastaanotto. Tiedän miltä tupakka maistuu, kun sitä nuorena hiukan viihteellä käytin ja noin kerran kymmeneen vuoteen ostan sikarilaatikon jossa on 10 sikaria ja ehkä kahdesta puoliväliin sauhuttelen.
Tie / rakennustöissä on yhtymäkohtia, joissa työntekijät joutuu erilaisten aineiden passiivisiksi käyttäjiksi, vaikka turvallisuutta on lisätty, kuitenkin teille levittämä piki ( Isäni antama lempinimi minulle = Piki, josta en tykänny silloin, enkä nytkään ) altistaa sitä hengittämään ja kun autoliikenne suhahtelee ohi, nekin tuottaa omat saasteensa, joka on rakennuksilla myös ongelma, kun tavaroita kuljetetaan rakennuskohteisiin + sahataan puita, joista tulee puunpölyä jne.
Hoitotyökohteissa joudumme eri eritteitä passiivisesti käyttämään, johon lisään tutkimuslabrat, et miten tarkkaan siellä suojaudutaan = siivoushenkilökunta ja ydinvoimalaitoksissa jne.? Kaukaisissa maissa työntekijöiden suojaus ei ole niin tärkeää, kun viivan alla oleva tuotto, joista länsimaissa vakuutusyhtiöt lääkäreiden kanssa taistelee – et mikä on töiden aiheuttamaa sairautta?
Kun lenkkeilemme ulkona – aina ne lenkkipolut eivät ole vähemmän saastuttavissa paikoissa, kun johan metsätkin tuottaa eritteitä, joista jotkut ovat ehkä haitallisia = varsinkin astmaatikoille / muille keuhkosairaille. Kaupoissa käydessämme joudumme passiiviseen kohtaamiseen monen hajun kanssa, josta en ehkä saa suopeutta – kun hajusteita käytän.
Huoneistojen home, pieneläinten tuottamat oireet, joita ei ehkä haluta myöntää – kun se on niin lutunen, joten vaikka oma lutunen ei mitään aiheuttaisi, lenkkipoluilta nuuhkiessa saa vaikka mitä pöpöja – joten eläin on passiivinen pöpöjen käyttäjä.
Aurinkoa elämään kaikesta huolimatta, joka antaa vitamiinia – tahtomatta ja kun jalat toimii, tahtoen kuntoutamme itseämme – saasteidenkin keskellä.
Kommentit (0)