Suomen köyhilläkin liikaa rahaa?

Hyvää ja turvallista joulukuun aikaa lukijoille!

Olen aika-ajoin poliisin sivuilta lukenut eri asioita, jossa asioita ei ole ulkoisettu – esim. laskutusta muille tahoille, kuten puhelinoperattoori mitä käytän, niin jopa meinas tulla sekaannusta joku aika sitten, mutta onneksi pieni kiukun puuska asiaan toi korjauksen, niin miten sellaiset ihmiset – ketkä edelleen hoitaa asiansa, joutuu uusia kirjautumisia / tunnuslukuja / salasanoja vihkoihin kirjoittamaan, joita ei muuten muista – tosin ei tavan ihmisellä luulisi olevan kymmeniä tahoja, kenen kanssa ehkä kuukausittain tulee asioitua,,,,,,,,,,,,,,,, mut hetkinen, onhan niitä, vaikka terveys asioihin pääsee pankkinumeroilla.

Passini ilmestyi joku aika esiin, niin siirsin ja siirsin – joka sitten vanhentui viimekuussa, et allekirjoittanut ei voi ( ei kyllä ole rahaa edes laivaristeilylle sijoittaa ) suomen  ulkopuolelle matkustaa, jos vaikka se elämäni viimeinen Rakkaus löytyisi ( ihmisillä on tapana unelmoida eri asioista ), joka kyllä matkankin joutuisi maksamaan, kun tuloni ovat erittäin alhaiset. Noooooo,,,,,,, leikillään ajattelin turvapaikan hakua vaikka sillä perusteella, et suomessa on kuulemma erittäin alhainen sosiaaliturva, minun saaden ainoastaan asumistukea – niin mihin passia tarvitsen, kun en edellistäkään tarvinnut yhtään kertaa, niin mikä maa minun ottaisi vastaan, kun ei olisi mitään papereita mukana? En kyllä näkis vaivaa, kun joutusin menneisyyden jättämään – tavaratkin, joista löytyy tunnearvoa, ja me ihmiset ”tarvitsemme” ympärillemme muutakin kuin vuode / ruokailuvälineet / kuppi, kun mielenterveyskin lähtee viihtyvyydestä.

Ensijainen asia kirjoituksessani on se, miksi monia säädöksiä / lakeja noudetaan prikulleen Eu:n / kansainvälisten  vaatimusten mukaisesti, mutta esim. passi joudutaan uusimaan viiden vuoden välein ja sitten on myös henkilökortti, mitä ei tietenkään voi käyttää Eu:n ulkopuolella. Passiani netin kautta uusimisessa ei käynyt sama kuva kuin edellisessä passissa, mutta kun kesällä laitoin ajokortin uusimishakemuksen, sama kuva kävi, joka on myös passikuvana.

Auton käyttömaksu onkin vanha asia, niin toisaalta se on looginen selitys kun käytät autoa – vaikka koko auton hankkiminen sisältää eri maksuja, niin maksetaan myös kiinteistöveroa, jonka voi katsoa kotisi käyttömaksuksi. Onneks vielä ei olla keksitty, et vuokralainenkin joutus maksamaan käyttömaksun asuntoon missä asuu, kun valtion rahan tarve on pohjaton, jossa eri maksuja alentaen ei tarvittaisi tulonsiirtoja = esim. tukea asumiseen.

 

Pirjo-MargitJauhiainen

Ihmisten/lastenhoitaja nuoresta lähtien, omat pojat joukon jatkona.
2:n tutkinnon käsityöläinen.
Köyhänä yrittäjänä, silloin poissa työtön työtön ketjusta.
Opiskelun nousukiito pysähtyny moniin muutoksiin.
En niin totinen, ettenkö voisi itselleni nauraa ;).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu