Vihanhallinta?

Tuo sana vilahtaa jossain jutuissa – useimmiten synnyinmaani Suomen poliittisissa keskusteluissa ja ehkä pienemmässä mittakaavassa joissain alustoilla, kun tavan ihminen pohtii mitä koko sana sisältää / ei sisällä oikeasti mitään muuta, kuin että meiltä maapallon päällä kulkijoilta kielletään tunteiden ilmaiseminen – myös vihaisesti, jonka estäminen tukahduttaa ihmisen elämän.

Jokainen ihminen on ollut lapsi, niin hän jos äitinsä rintaa hamutessa ilmaisee omaa tahtoaan – syntyessään ehkä pienellä kädellään tarttuu johonkin kiinni voimalla, et mitä lie miettinyt vatsassa ollessaan, vaikka en itse muista mitä olen äitini vatsassa miettinyt / puuhannut – potkinut kyllä, joka ilmaisee että olen ollut elossa. Osanottoni vanhemmille, joiden lapsi on kuollut vatsaan – tai pian syntyessään! Kun elämänjana antaa meille vuosia lisää – ensimmäinen vuosi on ponnistelua jotta eri toimet alkaisi sujua, niin sehän on vanhempien viitseliäisyydestä miten kannustamme / ohjaamme lapsiamme elämän Aakkosissa.

Maapallon maissa ovat eri tapansa ja kun alamme maittain tarkastella toimintakulttuuria, niin miten useassa maassa ylin päättäjä johto on miehillä kansoitettu – varmaan enemmän kuin puolella, niin se usein kertookin sen, että miten lasten ohjaaminen aikuiseksi tapahtuu – eikä tietokaan ole mistään vihanhallinnasta, kun johan varsinkin poikalasten on puolustettava itseään – varttuessaan ensiksi esivaltaa ja sitten vasta perhettä.

Maapallolla aina jossain päin soditaan, niin miten niihin etuliitteeksi sopii = Vihanhallinta? Ei mitenkään, kun ei ”kukaan ajattele”, että eri maiden johtajilla olisi sellaisia ongelmia, niin suomessakin joissain puolueissa ollaan lähdetty siihen, että valtaväestöön kuluvan ihmisen täytyy olla kiltti – kun olemmehan koko maapallon silmissä: Maapallon onnellisin kansa, niin valehtelevatko päättäjät – että kansalla on ongelmia vihansa kanssa? Eivät – vaan kiertävät totuutta, ja samaan hengenvetoon mainitsevat mielenterveysongelmien lisääntymisen, joka on totta kai rahalla korjattavissa.

Pian on Suomen Itsenäisyyspäivän juhlinta edessä – jossa on vihaa tuntevia / tai joskus tunsivat veteraaneja paikalla, kun niin miksi meillä on tuollaisia juhlia, jotka rahat voitaisiin sijoittaa vaikka niiden elossa olevien veteraanien hyvinvointiin, tai köyhempien lapsiperheiden hyväksi, tai vielä parempi – että kannustamme köyhien perheiden nuorille aikuisille, että hankkikaan lapsia. Toisaalta kummastelen – että kun meillä on hyvinvointi huipussaan / veronmaksajat ovat anteliaita, niin ei kukaan jää ilman sitä hyvinvointia – joka on tietenkin oma valinta, haluaako olla sen piirissä ja jos joskus vihastuttaa – Kiitä elämää jonka olet saanut ja anna uusi elämä lapselle(ille).

Kaikki tunteet kuuluvat elämään – älä tukahduta niitä, muutoin tukahdutat täysipainoisen elämisen!

Pirjo-MargitJauhiainen

Ihmisten/lastenhoitaja nuoresta lähtien, omat pojat joukon jatkona.
2:n tutkinnon käsityöläinen.
Köyhänä yrittäjänä, silloin poissa työtön työtön ketjusta.
Opiskelun nousukiito pysähtyny moniin muutoksiin.
En niin totinen, ettenkö voisi itselleni nauraa ;).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu