Vihatuimmat sanat/asiat suomessa, kauniimmat sanat?

Loskaisen päivän tervehdys lukijoille!

Elämämme kietoutuu lukemattomien asioiden nippuun, joista langanpäät ovat luikerrelleet ympäri maapallon – mitä pidetään hyvänä asiana, kun eihän suomi voi olla suljettu yhteisö,,,,,,,, hassu asia sinänsä, suomi on oikeasti aika suljettu maa, kun tarkastellaan kokonaisuutta – vaikka se on olevinaan kansainvälinen maa? Monet Eu-maat ehkä yrittävät olla kansainvälisiä – länsimaiseen ryppääseen kuuluvia, jonka sanelee maan koko ja ”agressiivisuus asioiden eteenpäin viemisessä”, ja ehkä se, että käytetään oikeita sanoja.

Edellisen blogin otsikossa oli sana rehellisyys ja kas kummaa, lukukertoja onkin pyöreä nolla – niin pelkääkö lukijat rehellisyyden tarttuvan = ”ollen epärehellisiä”, jos he lukevat mitä olen kirjoittanut? Minulle rehellisyys käsite iskostettiin lapsuudessa, jota läpi elämän pyrkinyt noudattamaan, mikä ei sulje pois sitä, että kiertoilmaisuin lapsia olen houkutellut eri asioihin ja hoitotyössä asiakkaita, jotka ei sinänsä ole valehtelua.

Kun pohdin mitä kolmenkymmenen vuoden sisällä on suomessa tapahtunut rehellinen / rehellisyys asioiden sisällä, niin se minusta on kaunein sana koko maapalloa tarkastellen, ei Äiti, jonka nimikkeen olen itselleni saanut – kun en ole ollut se nainen tietystä suvusta, jossa pojilleni olisin pysytynyt aineellista hyvää tarjomaan ja ehkä sekin, kun sanon asiat suoraan kiertelemättä, etteivät ne ole kuorutettuna jollakin hötöllä,,,,,,, josta tulee mieleen uutinen, kun vanhemmat eivät osaa olla lapsilleen vanhempia, vaan vuoden ikäiseltäkin kysytyään lähdetäänkö kotiin,,,,,, niin tässä ajassa ”puolueissa puhutaan asioista korulausein ilman huonoa omaatuntoa, että esitetty asia onkin ehkä valhetta”.

Miksi ihmiset pelkäävät rehellisyyttä varsinkin jonkun puolueen sitä esillä pitävänä voimana – tai eivät ehkä pelkää, kun useinkin siinä on joku tavoite ja maailman valloittajat saavat ihmiset uskomaan, että rehellisyys on paha asia, kun hyväksytään jonkun ”vierasperäisen ihmisen hakevan turvapaikkaa vuosikymmeniä”, tietämättä kuitenkaan sen ihmisen oikeaa henkilöllisyyttä? Laulussa kerrotaan: Kuussa alkaa tuulemaan, niin onko se totta vai valhetta? Lauluihin laitetaan sanoja jotka eivät ehkä ole todellisuutta, mutta entäs jos en onkin?

Onneksi suomesta löytyy puolue jossa rehellisyyttä vaalitaan, niin on ymmärrettävää muiden puolueiden / heidän kannattajiensa paniikin, et pitäiskin alkaa rehellisesti asioista kertomaan ja koko maan asioita rehellisesti hoitamaan, kun vuosikymmeniä on saatu valehdella ja veronmaksajien taakka nostettu velkavankeuteen, niin paljon on rumia sanoja – kauniitakin, johon liitän myös Suomi sanan, ystävällisyys jne.

Paljon olisi otsikkoon liittyen kirjoitettavaa, mutta jos rehellisyys sinulle lukija vaikea asia, ota käyttöön toinen sana: puhu totta.

Pirjo-MargitJauhiainen

Ihmisten/lastenhoitaja nuoresta lähtien, omat pojat joukon jatkona.
2:n tutkinnon käsityöläinen.
Köyhänä yrittäjänä, silloin poissa työtön työtön ketjusta.
Opiskelun nousukiito pysähtyny moniin muutoksiin.
En niin totinen, ettenkö voisi itselleni nauraa ;).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu