Ymmärretäänkö mitä tarkoittaa manuaalinen?
Koteihin ympäri maapallon on helpottavia kodinkoneita kehitetty, joista yhden voin mainita – on asianpesukone, niin olen hyvilläni ettei meillä ollut sellaista kun poikani olivat pieniä, jolloin he joutuivat opettelemaan sitä toimintaa – hyi mitä lasten hyväksikäyttöä. Kun he kasvoivat ja nuorempi sarja oli enää kotosalla, niin keskenään viikorahoilla kävivät kauppa ja nuorempi pesi isommman veljensä vuorolla astiat, eikä se minulle kuulunut kun vaan hommat tuli tehtyä. Imuroivat ( imuri on kyllä hyvä laite ) kyllä vuorollaan oman huoneensa ja maton ravistelivat.
Laatikkotaloissa ei yleensä pihahommia kukaan asukas tee, vaan eri koneilla niitä puhdistetaan – et kummastelen lehtipuhallinta, joka on rantautunut helpottamaan maaseudun oman kodin asujia, vaikka puiden lehdilläkin on suoja-arvo luonnolle, niin miksi halutaan tarkoituksella sitä muuttaa? Lähiöissä / maaseudulla / valtaväylillä koneilla kulkuväylät hoidetaan.
Olen jo vuosia pohtinut pankkien / kauppojen / sairaaloiden / turvallisuus jne. toimijoiden järjestelmien toimien sujuvuutta, joiden takana on sähkö – niin mitenkäs kun se järjestelmä kaatuu, joidenkin tahojen naureskellessa – suomi on varautunut kaikkeen, jotta järjestelmät toimivat sujuvasti – jossa ajattelen myös ihmisten terveystietoja, jotka ovat sähköisen järjestelmän kätköissä, niin etpä sairaalassakaan voi lääkitystä muualta tarkastaa – et annetaanpa ”jotain lääkettä”?
Jonkun vuoden sisällä ihmisiä on maaseudulle muuttanut, jossa kodissa onkin leivinuuni / varaava ja se perinteinen puuliesi ja jos ei ole, se peruskorauksen yhteydessä lisätään, muiden lämmitysvaihtoehtojen rinnalle. Kun sähköä ei suomella olisi käytössä, suur´kaupunkien alueella tyhjennettäisiin omat ruokavarastot = syöden kylmänä, eikä kaupoistakaan niitä jonkun ajan päästä saisi, kun sähköä ei olisi – kirjoitukseni ollessa harhaa, kun eihän suomessa mitään tuollaista voi tapahtua? Maaseudulla omassa mökissä asuvalla on toisin – tosin vesikin jossain vaiheessa loppuisi tulemasta, kun sähköä ei olisi sen kaivosta nostamiseen tai jos on jossain yhteisessä järjestelmässä – ehkä kuitenkin mökin omistajilla on ollut viisautta huolehtia manuaalijärjestelmien toimivuudesta?
Maapallon maat toimii eri järjestelmien piirissä ja jossain ehkä se manuaalinen toiminta on uusien rinnalla – mitenkähän suomessa?
Minua huvitti pari vuotta sitten lähikirjaston ”palautusautomaatti”, jossa asiakas lukee viivakoodin ja vie kirjan paikoilleen. Kone ohjeistaa viemään kirjan oikealle paikalleen.
https://www.iltalehti.fi/iltv-lukijan-videot/a/a5a13f79-e8b9-4c32-bef8-e9734304d23d?utm_source=whatsapp&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=whatsapp-share
Myös tällainen automaattijuttu tuli vastaan. Kone kuulemma kerää tölkit, muovi- ja lasipullot erikseen, mutta koneeseen saa silti syötettyä vaikka mitä sinne kuulumatonta.
Ilmoita asiaton viesti
Luulis kierrätyksen ymmärtävän vähemmälläkin ”järjellä” ja kun asuintalojen roskapöntöissä on usein kuvatkin mitä sinne pönttöihin laitetaan, joillain on laiskuus = kun ei vielä ole sakolla velvoittava, niin jo kotona kaikki sullotaan samaan kassiin. Muistamattomuus on kasvava ongelma, niin silloin ehkä rollan kanssa liikkuva iäkäs ihminen ei muista miten täytyy toimia, joka ei varmaan selitä tuossa jutussa olevia toimia.
Itse olen vuosia purkkeja rutistellut / nykyisin eri tuotteet lajitellut ja haisevia tuotteita sisältävät purkit lähtee viimeistään seuraavana päivänä roskiin, jotka ovat käytetyssä muovipussissa, niin sekin menee sitten omaan muovikeräykseen,,,,,,,,,, enkä kyllä pese ( joka on ehkä monille kynnyskysymys ) mitään jätteisiin meneviä tuotteita, kun se sen kierrätyksen idean kumoaa – tai lisää vesilaskua jne.
Ilmoita asiaton viesti
Sähkö on sellainen, että paikoissa joissa sähkö on kriittinen, sille on varavoima.
Ja mitä automaattisiin järjestelmiin tulee niin jos ne on tehty oikein niin nämä voivat toimia poikkeuksellisessa tilanteessa eri tavalla. Eli palvelimet voivat mennä säästöliekille jossa edelleen toimivat mutta on paljon pidemmät viiveet.
Viimeinen keino on sitten siirtyä erittäin hitaaseen toimintaan, eli kynään ja paperiin. Käytännössä asioita voidaan kirjata paperille siksi aikaa kunnes normaali toiminta palautuu, että ne ne voi syöttää järjestelmään.
Ilmoita asiaton viesti
…Jotkut kirjailijat kertovat kirjoittavansa-ainakin ensimmäisen tekstiversionsa vieläkin lyijykynällä vihkoon.
( – Siitäköhän sanonta, että ”meni vihkoon…?”)
Manuaalisesta mielleyhtymä: – Manulle illallinen.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo onkin hyvä juttu, kun siinä aivojen tietokeskus on ekana kerralla toiminut toisin kuin uudestaan työstäessä, jota itse välillä käytän kirjoittaessani facebookiin tai muille alustoille, niin se käsin kirjoitettu teksti on vieressä penkillä ja kas – huomaan että asian kirjoitankin toisin kuin ensiksi ajattelin.
Aivojen käyttöä / kierrätystä noinkin kirjoittamalla omaa tekstiä / manuaalijärjestelmän = kynä + paperi hyväksikäyttäen, joka kehitystä muokkaa tarpeen mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eilen lenkille lähtiessä läheisen talon piipusta savu luikereli hajuaistiini, niin siinäkin tuli mieleen ylläoleva kirjoitukseni – kun Eu:sta suomeenkin erinäisiä kieltoja määrää, joka merkitsee aina uusien ja uusien toimien käyttöönottoa, kun savujakaan ei saisi suomen maaseudun mökeistä tulla – joka on elinehto, ettei uuneja / liesiä pureta ja metsän puita käytetään kotinsa lämmityksiin.
Joten minkälaiset ovat Eu määräykset suomen eri huoltovarmuuden varmistamiseen, kun niitä orjallisesti kiltit päättäjämme haluaa noudattaa = Eu:n mahtijohto ensiksi ja sitten lista jatkuu missä järjestyksessä mikäkin pidetään toiminnassa – suomen ollessa hännän huippuna,,,,, elikkä onko vaan yksi yhteys suomenkin päättäjään auki ( huomioi ilmastonmuutos toimissa ), ettei suomi tuhlaa omiinsa, noin kauniisti muotoillun?
Ilmoita asiaton viesti