Ymmärretäänkö mitä tarkoittaa manuaalinen?

Koteihin ympäri maapallon on helpottavia kodinkoneita kehitetty, joista yhden voin mainita – on asianpesukone, niin olen hyvilläni ettei meillä ollut sellaista kun poikani olivat pieniä, jolloin he joutuivat opettelemaan sitä toimintaa – hyi mitä lasten hyväksikäyttöä. Kun he kasvoivat ja nuorempi sarja oli enää kotosalla, niin keskenään viikorahoilla kävivät kauppa ja nuorempi pesi isommman veljensä vuorolla astiat, eikä se minulle kuulunut kun vaan hommat tuli tehtyä. Imuroivat ( imuri on kyllä hyvä laite ) kyllä vuorollaan oman huoneensa ja maton ravistelivat.

Laatikkotaloissa ei yleensä pihahommia kukaan asukas tee, vaan eri koneilla niitä puhdistetaan – et kummastelen lehtipuhallinta, joka on rantautunut helpottamaan maaseudun oman kodin asujia, vaikka puiden lehdilläkin on suoja-arvo luonnolle, niin miksi halutaan tarkoituksella sitä muuttaa? Lähiöissä / maaseudulla / valtaväylillä koneilla kulkuväylät hoidetaan.

Olen jo vuosia pohtinut pankkien / kauppojen / sairaaloiden / turvallisuus jne. toimijoiden järjestelmien toimien sujuvuutta, joiden takana on sähkö – niin mitenkäs kun se järjestelmä kaatuu, joidenkin tahojen naureskellessa – suomi on varautunut kaikkeen, jotta järjestelmät toimivat sujuvasti – jossa ajattelen myös ihmisten terveystietoja, jotka ovat sähköisen järjestelmän kätköissä, niin etpä sairaalassakaan voi lääkitystä muualta tarkastaa – et annetaanpa ”jotain lääkettä”?

Jonkun vuoden sisällä ihmisiä on maaseudulle muuttanut, jossa kodissa onkin leivinuuni / varaava ja se perinteinen puuliesi ja jos ei ole, se peruskorauksen yhteydessä lisätään, muiden lämmitysvaihtoehtojen rinnalle. Kun sähköä ei suomella olisi käytössä, suur´kaupunkien alueella tyhjennettäisiin omat ruokavarastot = syöden kylmänä, eikä kaupoistakaan niitä jonkun ajan päästä saisi, kun sähköä ei olisi – kirjoitukseni ollessa harhaa, kun eihän suomessa mitään tuollaista voi tapahtua? Maaseudulla omassa mökissä asuvalla on toisin – tosin vesikin jossain vaiheessa loppuisi tulemasta, kun sähköä ei olisi sen kaivosta nostamiseen tai jos on jossain yhteisessä järjestelmässä – ehkä kuitenkin mökin omistajilla on ollut viisautta huolehtia manuaalijärjestelmien toimivuudesta?

Maapallon maat toimii eri järjestelmien piirissä ja jossain ehkä se manuaalinen toiminta on uusien rinnalla – mitenkähän suomessa?

 

 

Pirjo-MargitJauhiainen

Ihmisten/lastenhoitaja nuoresta lähtien, omat pojat joukon jatkona.
2:n tutkinnon käsityöläinen.
Köyhänä yrittäjänä, silloin poissa työtön työtön ketjusta.
Opiskelun nousukiito pysähtyny moniin muutoksiin.
En niin totinen, ettenkö voisi itselleni nauraa ;).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu