Ikuinen tuli

Suomalaisten kannattaisi ottaa oppia unkarilaisista ja turkkilaisista. Nämä kansat edistävät omaa etuaan ja edistävät talouttaan sota-aikoinakin aktiivisesti, Etelä-Euroopan maat lausuvat venäläiset turistit avosylin maahansa. Saksalaiset tuovat maahansa venäläistä kaasua ja panevat suomalaiset kauppojensa takuumiehiksi tällä hetkellä 20 000 miljoonan edestä kun Suomen tuleva budjetti liikkuu 67 000 tuntumassa. Lentokoneita ostamme suojaksemme 10 000 miljoonalla, tulemme partioimaan oman maan lisäksi myös Balttiassa. Uusien aseiden ostaminen myös muille aselajeille tulee kalliiksi ja 100 miljoonaa vuosimaksu Natolle, uusi upseereita tarvitaan päämajaan ainakin sata.

Tällaisia lukuja on päähäni jäänyt, varsinainen suo ja suma.

Toisaalta Koivistolla venäläiset polttavat metaani korkealla liekillä, saksalaiset pelkäävät tulevaa talvea ja suomalaisetkin miettivät, miten selviävät seuraavasta talvesta. Jos peset pyykkisi väärään aikaan tai leivot jotakin, niin joudutko maksamaan siitä kohtuuttomasti. Ministeritasolla sekä nämä erikoistutkijat pystyvät ainoastaan papukaijan tavoin hokemaan venäjän aloittamaa raakaa, hyökkäyssotaa. Sota tulee kestämään vuosikymmeniä. Siihen on vain totuttava ja keksiä itse vastauksia ja uusia tai vanhoja toimintamalleja.

Näin ovat venäläisetkin tehneet. He ovat toimineet erittäin vastuullisesti polttaessaan Koivistolla ylimääräisen metaanin, jos he olisivat päästäneet sen suoraan ilmakehään olisi lopputulos ollut varmasti pahempi. Tosin öljyn polttaminen toi Suomeen itäisen ilmavirtauksen mukana aikamoiset käryt.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu