Suomalainen dilemma

Kaikki on niin hyvästi ja suomalaiset yhä onnellisempia. Sehän on objektiivisesti todettu ja maailmalle julistettu. Mistähän sitten johtunee tämä itseppäisyys, kun ei osata neuvotella yhteisistä asioista? Viittaan tähän epäsovusta kahden työmarkkinasopimuspuolen välillä. Tähän asti työasioista on päättäneet työantajat ja työntekijät. Miten tämä valtiovalta tähän päässyt sotkeutumaan ikäänkuin rottalauma Kansallisteatterin puistikkoon. Länsimaiseen liberaaliin talousteriaan kuuluu kilpailun vapaus, siis työtekijät voivat vapaasti myydä tai olla myymättä työvoimaansa työantajille samoin työnantaja voi tarjota työtä tai olla sitä tarjoamatta. Valtiovallan puuttuminen talouselämän prosesseihin orjuuttamista ja ihmisten oikeuksien polkemista.
Miksi valtio lainssäätämisvaltuuksin puuttuuu asioihin, jotka sille ei kuulu? Jos lakkoilulla aiheutetaan satojen miljoonien tappiot, miksi siis työtekijöiden vaatimuksiin ei suostuta? Ainahan
esim. suuret metsäyritykset voivat keikuttaa tehtaansa Praguaihin tai Argentiinaan. Ruotsalaiset ja norjalaiset yhtiöt mielellään paikkaavat heidän jättämänsä tyhjiöt Suomessa. Elämä kyllä jatkuu eteenpäin. Perussuomalaisista on kolmen vuoden kuluttua vain muisto jäljellä. Jäljet varoittavat, Vestigia terrent muistakaamme Sipilän hallitusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu