Suomalainen yhtiö Fortum

Vai voisiko sanoa suomalaisten riippakivi. Imatran voima oli kai aikoinaan todella valtion yhtiö ennen kuin se teurastettiin vapaan markkinatalouden alttarille. Miksiköhän Suomen valtio halusi säilyttää yhtiössä enemmistöosuutensa? Parempi, että olisivat myyneet koko yhtiön kokonaan pois aikoinaan, koska jo alunalkuaan on ollut selvää, etteivät suomalaiset poliitikot ole kansallisestiajattelevia, eivätkä hallitse myöskään talouselämän kiemuroita. Ajatus valtioneuvoston ohjausministeristä on oiva esimerkki asiasta. Olen saanut kuvan, että toimella ei ole todellisuudessa mitään merkitystä.

Optioita suurten yhtiöiden johtajille on perusteltusillä sillä, että aivovienti Suomesta estettäisiin ja että nämä ovat ansainneet suuret tulonsa omalla nerokkaalla johtamistaidoillaan. Miksi asia ei toimi myös kielteisesti niin, että myös negatiivisesti, tappioiden tullessa yhtiölle, maksumiehinä ovatkin johtajat ja vastuussa olevat ministerit eroavat heti miljoonatappioiden alkaessa vyöryä

valtioyhtiölle heidän asiatuntemattomuutensa tähden. Fortum myi  sähköverkon toiminnot Carunalle viime vuosikymmenenä, joka on  sittemmin  kyninyt suomalaisia säälimättä korottamalla sähkön toimittamisen hintaa vuosittain toista kymmentä prosenttia, Suomalaisten virkamiesten suosiollisella myötävaikutuksella, sillä heidän mielestään korotusten pitäisi olla vielä suurempia, sillä sähköyhtiö ei ole käyttänyt edes kaikkea hintojen korotusvaraansa. Saksalaiset kyllä kieltävät Fortumin tytäryhtiön kaasun hinnan korotukset Saksassa. Saksalaista kuluttajaa ei rasiteta.  Saksassa Fortum jatkaa tappion tekemistä joka päivä jopa 50 miljoonaa päivässä aina lokakuun alkuun siis vielä 3000 miljoonaa, suomalaiset ovat aikaisemmin pääomittaneet 80000 miljoonaa, Lisäksi tulevat  aikaisemmat tappiot tältä keväältä Saksassa ja Venäjällä. Lokakuun jälkeen teemme tytäryhtiön kautta enää tappiota kymmenyksen oletetusta  tuotosta, nyt tulee avuksi Saksan valtio.  Ovat katsoneet, että sen verran voivat  itsekin uhrata kansalaistensa lämpymänä pitämiseen. Tässä pikkulintu ruokkii käenpoikasta.

Katsoisin, että tavallinen kadunmies, Fortumin pääjohtajana, ei koskaan olisi pystynyt tekemään näin huonoja talouspäätöksiä, kuin  viime aikoina  on tehty suomalaisenemmistöisessä  Fortumissa.

 

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu