Suomi ja nato
Olen odottanut, että muutaman kansalaiskyselyn sijaan, Suomessa olisi järjestetty perustuslain vaatima äänestys ulkovaltojen kanssa tehtävästä valtiosopimuksesta. Kyselyissä on haastateltu muutamia tuhansia ihmisiä ja puoluekokouksissa muutamia satoja puolueiden uskollista kannattajaa. Kansanedustajat elävät omassa kuplassaan pintamedian kiihdyttämässä tilassa ja nato-asiantuntijoiden ”puolueettoman” ”tieteellisen” tiedon varassa.
Tällainen ei vakuuta, Boris Johnson. Viimeksi kun olimme Englannissa uutinen oli kysymys maan sodanjulistuksesta maallemme. Onkohan nykyiset vakuuttelut avusta silmänlumetta, silloin apua heltisi vain Venäjälle ei siis Suomelle. Toisekseen kannattaako mielistellä maata, jolla 230 tykkiä maan puolustukseen, Pitäisikö meidän puolustaa myös selän takana kyyristelevää Ruotsia? Mahdollisesti pikkuveljen taivaalle Balttiaan? Onko meistä tähän kaikkeen?
”… kun olimme Englannissa uutinen oli kysymys maan sodanjulistuksesta…”
– Vietitkö itsenäisen Suomen 24-vuotispäivää Isossa-Britanniassa?
Ilmoita asiaton viesti
”perustuslain vaatima äänestys”
Perustuslaki ei edellytä kansanäänestystä.
Ilmoita asiaton viesti
Väitätkö että Englannilla on vain 230 tykkiä? Vaikka se olisi totta, niin briteillä on tuhansia ydinohjuksia. Paremmin niillä pärjää kuin tykeillä.
Nyt Suomi pärjää. 70 vuotta olen elänyt pelossa että joutuisin kolmannen kerran evakkoon. Hienoa että vihdoin voimme elää rauhassa.
Kiitos Nato!
Ilmoita asiaton viesti
…Miten olisit Pirkko ITSE toivonut tämän prosessin menneen ja päätyneen ja minkälaiseen päätyyn…ja millä perusteilla…?
Ilmoita asiaton viesti
Joo, nyt ei taida kajahtaa raiskaaja-armeijan marssilaulua sen enempää Tallinnassa kuin Imatrallakaan.
https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/4588478
No, enpä minä sitä nyt niin jää kaipaamaankaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tuomolle! Näin oli: kysymys oli sodanjulistuksesta. En viettänyt, mutta isäni vietti sitä taistelemalla Karjalan takaisin Suomelle. Äitini ja sisareni mierontiellä Länsi-Suomessa.
Juhalle: Hanki Suomen laki -teos.
Leolle: Tarkoitin Ruotsin aseista riisuttua kuningaskuntaa.
Sepolle: En tiedä, mutta….. Karjalaa tuskin saamme takaisin……Pääty olisi, että saisimme takaisin kaikki menetyt alueet ja muuttaisin takaisin kauniiseen Karjalaan, hurahtaisin ehkä ostoksille Pietariin ja tai retriitille Valamon saaristoon.
Ilmoita asiaton viesti
”Tarkoitin Ruotsin aseista riisuttua kuningaskuntaa.”
” Toisekseen kannattaako mielistellä maata, jolla 230 tykkiä maan puolustukseen”
Avaatko hieman? Miten me mielistelemme Ruotsia? Taitaa Ruotsi saada Natoon liittymisen samaan aikaan valmiiksi Suomen kanssa, jolloin turvatakuut koskevat kumpaakin maata. Tämän Nato-ovesta sisään käymisen aloitti Suomi. Tosin vuosisatojahan Ruotsissa on voitu luottaa, että Suomi on puskurivyöhykkeenä Venäjän ja Ruotsin välissä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa maanviljelijät-ja omistajat sanovat, että maata ei kannata myydä, vaan ostaa.
Kekkonenkaan ei saanut plänttiäkään takaisin ja Putinilla on täysin päinvastainen, raju linja, pakko-ottoineen, joten ”menetetyt alueet” voimme unohtaa ja keskittyä suojaamaan ja turvaamaan nykyisiä alueitamme.
Pietarin, eli silloisen Leningradin kauppa-ja hauskamatkoista vodkaturistina minullakin on iloisia muistoja, mutta nekin jo mennyttä, YYA-maailmaa…
Lapsuuteni karjalaiset muistan kantasuomalaisia iloisempina ja rennompina naapureina, jotka antoivat lapsillekin vapauksia olla lapsia muita vapaammin.
(…Putinilla ei taida olla karjalaistaustaa, kun on niin kireä, totinen ja umpimielisen arvaamaton toveri…?)
Ilmoita asiaton viesti
Olen aikoinani vastannut kommentteihin kirjoitukseni johdosta, mutta niitä ei ole tässä kuitenkinkaan otettu huomioon. Todellakin Ruotsin tykistö on varmasti lisääntynyt siitä päivästä, jolloin hutaisin kirjoitelmani. Lainsäädäntö Suomen perustuslain kohdalta ei tietääkseni ole viime vuosina muuttunut, edelleenkin vaaditaan kansanäänestystä kun tehdään sopimuksia ulkovaltojen kanssa. Tosin siitä ei kukaan näytä välittävän, miksi siis pitäisiä noudattaa muitakaan lakeja? Jos kaikenlainen laittomuus voi kukoistaa.
Ehkä suomalaisten pitäisi ryhtyä vaatimaan Karjalaa takaisin siihenhän meillä on täysi oikeus Pariisin häpeärauhan 1947 vuoksi, sillä syyskuun 1944 aselevon jälkeen, joukot joutuivat marsimaan pois Vuoksen linjalta ja Itä-Karjalasta ja maamme ei saanut mitään kompensaatiota valloittamistaan alueista Usan ja brittiläisten ja venäläisten painostuksen vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti