Suomi ja Turkin vaatimukset

Turkilla tiettyjä vaatimuksia Suomelle ja Ruotsille, kuten tiettyjen poliittisesti aktiivisten henkilöiden luovuttaminen Turkkiin. Suomen hallinnon jalot ihmisoikeuksien puolustajat vakuuttavat, että luovutuksista ei voida edes keskustella. Lisää aseita lähelle sota-alueita kyllä voidaan lähettää kenelle tahansa, viattomia lapsia ja siviilejä voidaan toki tappaa mielin määrin. EU:n rauhanrahastosta kyllä piisaa varoja rynnäkkökiväärien ja panssaritorjunta-aseiden ostoon. Nyt setä-Samuli lähettää myös kunnollisia pitkänkantaman aseita.

Suomella pitkät perinteet ihmisten lähettämisestä kidutettavaksi eri maihin. Neuvostoliiton vaatimuksiin  suhtauduttiin varsin suopeasti: runsaasti emigrantteja, inkeriläisiä, sotavankeja lähetettiin, kymmeniä tuhansia, vasten tahtoaan Neuvostoliittoon sodan jälkeen.  Yya-aikana  jokainen Neuvostoliitosta loikannut ja turvapaikkaa pyytänyt palautettiin takaisin Venäjälle. Muistan tuon ajan oikein hyvin. Irakin sodan aikana, sitähän käytiin aivan äskettäin tämän vuosituhannen alussa ( oikeudeton ja brutaali sota, lainatakseni Tytti Tuppuraista), Suomen kautta tuotiin Amerikasta irakialaisvankeja johonkin Balttian maahan kidutettavaksi, jotta Amerikan Yhdysvaltojen lakeja ei loukattaisi heidän omalla maaperällään.

Mielestäni tämä suomalaisten häveliäisyys on huomattavan suurta, tätä historiallista taustaa vasten. Turkkiahan on tosin maa, jolta ei kovin paljon voi vaatia: siellä jokunen pari vuotta sitten, ihminen käveli  Saudi-Arabian lähetystöön eikä palannut koskaan, ei elävänä eikä kuolleena.

Ainahan ihmisiä kuolee sodassa ja rauhassa, kidutettuina ja raadeltuina, kuka välittää. Aseita maailmassa riittää! Kenelläkään ei ole halua todella lopettaa julmuuksia, ei edes ukrainalaisilla itsellään. Suomella oli  sodassaan tarpeeksi viisaat johtajat, jotka ymmärsivät tehdä rauhan ajoissa, Suomi ei koskaan joutunut vuoteen 0, Saksan tavoin. Nyt Ukraina halutaan tuohon vuoteen.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu