Uutisten ihmeellinen maailma asiantuntijoineen

Yle ykkösen uutisia veti tänä aamuna tavallista tirhakampi vetäjä ja kertoi, että yhden koulukodin asiakkaan ylläpito vuorokaudessa on 700 euroa. Tekemäni kynälaskutoimitus antoi tulokseksi nuorta kohti neljännesmiljoona vuodessa. Tänä keväänä muistan kuulleeni, että suunnitteilla on erityinen hoitokoti erityisen traumatisoituneille nuorille. Mitenköhän paljon näitä nuoria oikein on. Yläkouluikäisistä tuntui heitä olevan todella paljon. Kevään kuluessa on ilmoitettu todella suurista huumetakavarikoista,väkeviä kemiallisia huumeita on yhdessä erässä saatu kiinni jauheena satoja kiloja ja tabletteina satojatuhansia jopa miljoona yhdessä erässä. Näillä hoitokodeissa olevilla nuorilla on oikeus aamun uutisten kertoman mukaan käydä huumeostoja ja, mahdollisesti myös myyntitoimintaan, omilla puhelimillaan. Siis pitäisikö veronmaksajien kustantaa näiden alkavien huumekauppiaitten koulutus näissä kalleisa laitoksissa?

Puhetta riitti myös raakalaismaisesta iskusta ukrainalaiseen lastensairaalaan, jossa kuoli 7 lasta, joitakin muitakin lukuja ilmoitettiin: joitakin satoja. Seuraavaksi uutisissa esiintyi viipyilevä herrasmies, joka kehoitti pitämään pään kylmänä ja odottamaan selvyyttä ja tarkennuksia ja näyttöä. Kuulemma sotatilanteessa Israel-Palestiinassa suorien sotatoimien ja epäsuorien sotatoimien suhde on 3-15 -kertainen. Uskalsi sanoa lopulta Gazan-sodassa on menetetty 180 000 ihmistä, pääosin naisia ja lapsia. Onkohan tähän lukuun laskettu myös nälkään ja janoon kuolleet?
Mikähän on lapsen elämän arvo Ukrainassa/Palestiinassa/EU:ssa.

Kauniiksi lopuksi Outi Korhonen, Turun Yliopiston, Ihmisoikeus- ja kansainvälisen oikeuden professori, moitti vireillä olevaa uutta rajavalvontalakiuudistusta kokonaan lainvastaiseksi. Mikäs siinä, virkansa perusteella asia ajatellen asia tuntuu aivan järkeenmenevälle. Karjalaisena korvaani särähti pahasti Korhosen perustelu: Valtio suojeli Karjalan evakkojakin sodan aikana. Mikä tämä valtio oli? Karjalaisethan 420 000 ihmistä muodostivat Suomen valtion ytimen 3 ja puolesta miljoonasta. Pikemminhän karjalaiset suojelivat Suomen valtiota ja kantoivat raskaimman vastuun Suomen jälleenrakentamisesta. Monet muut evakot saivat palata kotiseudulleen kuten Lapin evakot, tosin hekin tuhottuihin koteihinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu