Helsingin Sanomissa evoluutiovalheita lapsille

Helsingin Sanomissa 18.9. tiedesivulla lapset kyselevät;

Pinja Schreider, 5 v. kysyi mistä maailman ensimmäinen ruusupuska on saanut alkunsa?

Kehitysfysiologian ja biofysiikan dosentti Esa Tyysjärvi vastaa. Vastauksessa oli tuo alkuongelma mistä kaikki on lähtöisin.

Muistin professori Kari Engvistin esitelmän, jossa hän alussa totesi, että tiede ei tiedä älämän syntyä siis ei tiedä. Engvist jatkoi, että olemassaolon tutkimuksessa on tullut tietoa, jota käyttämällä voidaan kyllä arvioida elämän syntyä jne.

Esa Tyysjärven vastaus lapselle oli mielestäni väärä, kun siitä puutui tuo ”ei tiedetä” toteamus.

Vastauksessa oli kuin totisena totuutena kohta; ”Ruusut kuuluvat koppisiemenisiin kasveihin, joiden syntymisen hahmottamiseksi pitää palata ajassa taaksepäin 2,5-3 miljardia vuotta. Tuolloin oli jo syanobakteereja. Puolitoista miljardia vuotta sitten tuollainen bakteeri joutui jonkun merielävän sisään ja muuttui viherhiukkaseksi”.

Että näin yksinkertaisesti se sitten tapahtui.

Täydellinen evoluutio-opin näyte! Siis täyttä satua!

Lapislle tulisi kertoa tuotuus näissäkin asioissa. Ja selittää, että nämä edellämainitut seikat tieteessä perustuvat ns. valistuneisiin arvioihin. Ei tieteellisesti todistettuihin faktoihin.

 

platon

Olen kuvataiteilija ja freelancer journalisti. Kotini on Raaseporissa, mutta asun myös osan ajastani Kokemäellä ja Siuntiossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu