Aiheuttaako hoitajien rokotuspakko heidän siirtymisiä luontaishoitoalalle?

Eduskunnan käsittelyssä oleva sote-henkilöstön rokotuspakko on saanut koko joukon hoitajia harkitsemaan siirtymistä luontaishoitajiksi. Sillä voi olla merkittävät vaikutukset koko suomalaiseen terveydenhoitoalaan. Hoitajien irtisanoutuminen pahentaa entisestään hoitajapulaa ja se tuo esiin sen, etteivät uudet hyvinvointialueet voi liikkeellelähtövaiheessa tammikuussa 2023 täyttää hoitotakuuta.

Hyvinvointialueet saattavat joutua turvautumaan alusta lähtien palvelusetelien käyttöön, joilla hyvinvointialueen asukkaat pääsevät haluamaansa hoitoon riittävään nopeasti joko yksityisille terveysasemille tai luontaishoitajille. Tämä saattaa olla merkittävä piristysruiske myös koko luontaishoitoalalle, kun se saa paljon yrittäjiä, joilla on valmiina sekä lääketieteellinen koulutus että aikaa, kykyä ja halua kuunnella omia asiakkaitaan kaikessa rauhassa.

Tässä valossa lääkäriliiton ajama kampanja luontaishoitojen rajoittamisesta lainsäädännöllä saa aikaan omituisen valon koko Suomen terveydenhoitojärjestelmän näkökulmasta. Soteuudistuksen keskeisinä tavoitteina on terveydenhoitopalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen. Miksi rajoittaa lainsäädännöllä ihmisten valinnan vapautta oman terveytensä ja hyvinvointinsa parantamiseksi ja heikentää palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta?

0
Pokela
Muut Espoo

Tein 40 vuotta kuukausipalkalla töitä tieto- ja taloushallintotehtävissä sekä liikkeenjohdon konsultointitehtävissä. Eläkkeelle jäätyäni olen toiminut useiden yhdistysten hallituksessa, olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt noin 140 Paulin pakeilla haastatteluohjelmaa, joita on katsottu tähän mennessä vajaa 800 000 kertaa

Olen eläkkeellä oleva kauppatieteiden maisteri. Pääaineeni kauppakorkeakoulussa olivat tietojenkäsittely ja laskentatoimi. Sovelsin niitä oppeja toimiessani Valiossa budjetointipäällikkönä ja myöhemmin tietohallintopäällikkönä. Toimiessani Fujitsun liikkeenjohdon konsulttina ja konsultointijohtajana pääsin auttamaan asiakasyrityksiä liiketoiminta- ja tietohallintostrategioiden laatimisessa. Kiinnitin niissä hankkeissa erityistä huomiota ratkaisuista koituvien hyötyjen tunnistamiseen ja niiden toteutumisen varmistamiseen.

Eläkkeellä ollessani olen ollut mukana neljän yhdistyksen hallituksessa. Olen edelleen mukana Suomen Asumisen Apu ry:n hallituksessa. Olemme kehittäneet siellä Ikääntyneiden henkilöiden asumiseen ja yksinäisyyteen liittyviä ratkaisuja. Olin mukana myös Luontaishoitoalan Foorumi Ry:n hallituksessa ja olen toiminut yhdistyksen talousvastaavana

Olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt YouTubessa näkyvässä Paulin pakeilla ohjelmassa yli 140 haastattelua, joita on katsottu tähän mennessä yli 750 000 kertaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu