Miksi koronapassista tuli niin lyhytikäinen?

Suomen hallituksen koronastrategia perustui 80 prosentin rokotekattavuuden saavuttamiseen ja lupaukseen kaikkien paikkojen avautumiseen sen jälkeen. Se perustui siihen harhaluuloon, ettei kahdesti tai useammin rokotetut voi levittää koronavirusta. Koronapassiin omistajat luulivat voivansa liikkua muiden ihmisten keskuudessa hyvällä omalla tunnolla ja he levittivät virusta ja viranomaisten lausuntoa rokottamattomien pandemiasta. Kun kansainvälisille ja kotimaisille viranomaisille selvisi, että rokotteet ja niiden boosterit eivät tehoakaan Omikroniin, paljastui ettei koronapassista ole enää mitään hyötyä.

Omikron-variantti teki selväksi, ettei sen leviämistä kansalaisten keskuuteen voi millään estää ja nyt mietitään keinoja lieventää sen haittavaikutuksia. Nyt siitä on jo ensimmäisiä merkkejä, kun terveydenhoitohenkilöstöä ollaan vapauttamassa koronan jäljityksestä heidän perustehtäviensä hoitoon. Samalla lyhennetään karanteeniaikoja ja työnantajia suositellaann hyväksymään viiden päivän sairaslomia ilman lääkärintodistusta.

Omikron auttaa kaikkia ymmärtämään, ettei kyse ole mistään yleisvaarallisesta tartuntataudista ja sen jälkeen kaikki siihen perustuvat lainsäädännöt ja muut poikkeustoimet menettävät merkityksensä. Omikron variantti osoitti, ettei enää ole kyse mistään maailmanlaajuisesta pandemiasta eivätkä nopeasti kehitetyt rokotteet tepsi siihen. Niinpä myös sote-henkilöstölle määrätty koronapassi menettää merkityksensä.

Nyt on aika palata normaaliin elämiseen ja unohtaa kaikki nämä poikkeusmääräykset. Tämän jälkeen Lauri Tähkäkin voi ostaa talvitakin ilman koronapassia eivätkä useasti rokotetut ilku hänelle henkkareiden unohtumisesta

Jokin totuuskomissio voi sitten selvittää, miten tämä kaikki oli mahdollista nykyaikaisessa yhteiskunnassa.

+2
Pokela
Muut Espoo

Tein 40 vuotta kuukausipalkalla töitä tieto- ja taloushallintotehtävissä sekä liikkeenjohdon konsultointitehtävissä. Eläkkeelle jäätyäni olen toiminut useiden yhdistysten hallituksessa, olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt noin 140 Paulin pakeilla haastatteluohjelmaa, joita on katsottu tähän mennessä vajaa 800 000 kertaa

Olen eläkkeellä oleva kauppatieteiden maisteri. Pääaineeni kauppakorkeakoulussa olivat tietojenkäsittely ja laskentatoimi. Sovelsin niitä oppeja toimiessani Valiossa budjetointipäällikkönä ja myöhemmin tietohallintopäällikkönä. Toimiessani Fujitsun liikkeenjohdon konsulttina ja konsultointijohtajana pääsin auttamaan asiakasyrityksiä liiketoiminta- ja tietohallintostrategioiden laatimisessa. Kiinnitin niissä hankkeissa erityistä huomiota ratkaisuista koituvien hyötyjen tunnistamiseen ja niiden toteutumisen varmistamiseen.

Eläkkeellä ollessani olen ollut mukana neljän yhdistyksen hallituksessa. Olen edelleen mukana Suomen Asumisen Apu ry:n hallituksessa. Olemme kehittäneet siellä Ikääntyneiden henkilöiden asumiseen ja yksinäisyyteen liittyviä ratkaisuja. Olin mukana myös Luontaishoitoalan Foorumi Ry:n hallituksessa ja olen toiminut yhdistyksen talousvastaavana

Olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt YouTubessa näkyvässä Paulin pakeilla ohjelmassa yli 140 haastattelua, joita on katsottu tähän mennessä yli 750 000 kertaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu