Miksi tutkittu tieto ei kelpaa luontaishoitojen rajoittajille?

Monet kirjoittajat haluavat rajoittaa kansalaistemme valinnanvapautta käyttää luontaishoitoja. He perustelevat rajoitustarvetta sillä, ettei luontaishoidoista ole riittävästi tutkittua tietoa. Sitten kun heille kerrotaan näistä tutkimustuloksista, he eivät viitsi perehtyä niihin. Toinen heidän käyttämänsä perustelu on se, että heidän mukaansa ne saattavat heikentää potilasturvallisuutta. He eivät kuitenkaan esitä mitään tutkittua tietoa väitteidensä perusteluksi.

Kun Orpon hallitus käynnistää hallitusohjelmassa mainitun tutkimuksen, niin sen täytyy perustua tutkittuun tietoon. Ensiksi kannattaa selvittää kuinka paljon Suomessa on luontaishoitoalan yrittäjiä ja kuinka suuri työllisyysvaikutus tällä toimialalla on. Samassa yhteydessä kannattaa selvittää kuinka laajaa käyttöä näillä luontaishoidolla on ja millaisia kokemuksia niiden asiakkailla on niistä ja mitä hyötyjä omalle terveydelleen ja hyvinvoinnilleen he ovat saaneet niiden käytöstä. Myös luontaishoidoista aiheutuneita potilasturvan heikennyksiä kannattaa selvittää samassa yhteydessä. Silloin tuleva lainsäädäntö perustuu tutkittuun tietoon, ei joidenkin mielipidevaikuttajien maalaamiin uhkakuviin.

Pokela
Sitoutumaton Espoo

Olen yrittäjä omistamassani Oivaltamispalvelut Oy:ssä. Tarjoan sen puitteissa Yritys- ja elämänpolun valmennusta.

Yritysvalmennuksessa keskityn tällä hetkellä tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä,

Sovellan Elämänpolun valmennuksessani elintapalääketiedettä, positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta
https://www.oivaltamispalvelut.fi/

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja tein 40 vuotta töitä eri yritysten tieto- ja taloushallintotehtävissä sekä liikkeenjohdon konsultointitehtävissä. Eläkkeelle jäätyäni olen toiminut useiden yhdistysten hallituksessa, olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt noin 160 Paulin pakeilla haastatteluohjelmaa, joita on katsottu tähän mennessä yli miljoona kertaa. Olin mukana Suomen Asumisen Apu ry:n hallituksessa. Kehitimme siellä Ikääntyneiden henkilöiden asumiseen ja yksinäisyyteen liittyviä ratkaisuja. Olin mukana myös Luontaishoitoalan Foorumi Ry:n hallituksessa ja toimin yhdistyksen talousvastaavana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu