Miten teknologia voi auttaa hyvinvointialueilla päihdeongelmissa ja niihin liittyvissä lastensuojelutapauksissa?

A-klinikka on tarjonnut kunnille teknologiaa ja palvelua, jonka avulla kuntien sosiaalityöntekijät ovat voineet seurata etäyhteyksien kautta asiakkaidensa päihdekäyttäytymistä. Tämä teknologia ja siihen liittyvä palvelu kannattaa ottaa käyttöön hyvinvointialueilla helpottamaan sosiaalityöntekijöiden työtaakkaa.

Eräs perheterapeutti kertoo tämän palvelun hyödyistä A-klinikan sivuilla seuraavasti: ” Perheterapeutin työssäni käytän Previct-lisätukea osana vanhemman päihdeongelman hoitoa. Tavoitteena on seurata alkoholinkäyttöä ja tukea asiakasta juomisen vähentämisessä. Previctin avulla tuki on mukana asiakkaan arjessa ja palvelu kertoo reaaliajassa, jos perhe tarvitsee apua. Yhteistyö lastensuojelun kanssa on ollut jouhevaa ja koko perhe hyötynyt palvelusta.”

” Vanhemman motivaatio alkoholinkäytön vähentämiseen tai raitistumiseen kasvaa, kun palautetta saa suoraan Previctin sovelluksesta. Puhallustestit tehdään taskukokoisella alkometrilla. Työntekijänä voin tsempata asiakasta, jos tilanne huononee eli retkahtamisen riski näyttää olevan lähellä. Verkkopalvelusta näen yhdellä silmäyksellä kaikkien asiakkaiden tilanteen.

Asiakkaiden palaute on ollut myönteistä eikä puhalluksia ole koettu rasitteena. Lisäksi olemme hyödyntäneet oman kokemuksen, mielialan ja omien odotusten pohdintaa sovelluksen avulla. Voin myös aina kiittää asiakasta ajatustensa jakamisesta.

En koe Previctiä vain kontrollin välineenä, vaan asiakkaan vointia seuraavana ja tukea välittävänä työkaluna. Tähän digitaaliseen tukeen olen yhdistänyt perheen tapaamiset, osin myös kotikäynteinä. Sosiaalipalveluja ei ole tarkoituksenmukaista käyttää puhalluttamaan vanhempaa esimerkiksi kolmea kertaa päivässä. Previctin avulla säästetään ammattilaisten aikaa, kun asiakas hoitaa puhallukset itsenäisesti siellä, missä hän kulloinkin on.”

0
Pokela
Muut Espoo
Ehdolla aluevaaleissa

Olen kristallipuolueen ehdokas Länsi-Uudenmaan aluevaaleissa ja ehdokasnumeroni on 529. Lisätietoja minusta löytyy vaalisivuiltani https://pauliliikala.yhdistysavain.fi

Olen eläkkeellä oleva kauppatieteiden maisteri. Pääaineeni kauppakorkeakoulussa olivat tietojenkäsittely ja laskentatoimi. Sovelsin niitä oppeja toimiessani Valiossa budjetointipäällikkönä ja myöhemmin tietohallintopäällikkönä. Toimiessani Fujitsun liikkeenjohdon konsulttina ja konsultointijohtajana pääsin auttamaan asiakasyrityksiä liiketoiminta- ja tietohallintostrategioiden laatimisessa. Kiinnitin niissä hankkeissa erityistä huomiota ratkaisuista koituvien hyötyjen tunnistamiseen ja niiden toteutumisen varmistamiseen.

Eläkkeellä ollessani olen ollut mukana neljän yhdistyksen hallituksessa. Olen edelleen mukana Suomen Asumisen Apu ry:n hallituksessa. Olemme kehittäneet siellä Ikääntyneiden henkilöiden asumiseen ja yksinäisyyteen liittyviä ratkaisuja. Olin mukana myös Luontaishoitoalan Foorumi Ry:n hallituksessa ja olen toiminut yhdistyksen talousvastaavana

Olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt YouTubessa näkyvässä Paulin pakeilla ohjelmassa yli 140 haastattelua, joita on katsottu tähän mennessä yli 750 000 kertaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu