Onko Lääkäriliitto puolueeton asiantuntija omassa asiassaan?

Hallitus aikoo selvittää, liittyykö vaihtoehtohoitoihin tai ei-lääketieteellisiin esteettisiin hoitoihin lainsäädäntötarvetta potilasturvallisuuden valmistamiseksi. Asia on kirjattu hallitusohjelmaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps) sanoi tiistaina Mediuutisissa, että selvityshenkilöksi valittavan tai valittavien tulee muun muassa ”nauttia laajaa luottamusta sekä lääketieteen edustajien että vaihtoehtohoitojen harjoittajien parissa, mikä asettaa omat haasteensa”.

”Hallituksen ei ole mahdollista löytää selvityshenkilöä, joka nauttisi sekä lääketieteen edustajien että näyttöön perustumattomien hoitojen antajien luottamusta.” Näin sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Janne Aaltonen Helsingin sanomien artikkelissa.

Miksi Helsingin Sanomat pyytää lausuntoa asiasta vain Lääkäriliitolta eikä luontaishoitajia edustavilta järjestöiltä kuten Luontaishoitoalan Foorumi ja LKL Luonnonlääketiedon keskusliitto? Kyseessä on näihin yhdistyksiin liittyvien yrittäjien mahdollisuudesta harjoittaa ammattiaan.

Tämähän on sama asia kuin jos Helsingin Sanomat ja muut tiedotusvälineet kysyisivät mielipidettä työehtoasioista vain Elinkeinoelämän keskusliitolta ja jättäisi palkansaajajärjestöjen mielipiteet kertomatta.

Pokela
Sitoutumaton Espoo

Olen yrittäjä omistamassani Oivaltamispalvelut Oy:ssä. Tarjoan sen puitteissa Yritys- ja elämänpolun valmennusta.

Yritysvalmennuksessa keskityn tällä hetkellä tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä,

Sovellan Elämänpolun valmennuksessani elintapalääketiedettä, positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta
https://www.oivaltamispalvelut.fi/

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja tein 40 vuotta töitä eri yritysten tieto- ja taloushallintotehtävissä sekä liikkeenjohdon konsultointitehtävissä. Eläkkeelle jäätyäni olen toiminut useiden yhdistysten hallituksessa, olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt noin 160 Paulin pakeilla haastatteluohjelmaa, joita on katsottu tähän mennessä yli miljoona kertaa. Olin mukana Suomen Asumisen Apu ry:n hallituksessa. Kehitimme siellä Ikääntyneiden henkilöiden asumiseen ja yksinäisyyteen liittyviä ratkaisuja. Olin mukana myös Luontaishoitoalan Foorumi Ry:n hallituksessa ja toimin yhdistyksen talousvastaavana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu