Ovatko tekoälymarkkinat kolmen toimijan kisat?

Open AI toi oman kielimallinsa ChatGPT 3.5 julkisuuteen marraskuussa 2022. Se on antanut sille reilun etumatkan muihin toimijoihin. Niistä pisimmälle ovat päässeet Microsoftin Copilot, joka käyttää Open AI:n kielimallia ja joka on integroitu Microsoftin muihin tuotteisiin. Kolmas merkittävä toimija on Google, jonka tekoälyratkaisu on Gemini, joka on puolestaan integroitu Googlen muihin ratkaisuihin.

Open AI:n avoimen lähdekoodin kielimalli ChatGPT on mahdollistanut tekoälyn ekosysteemin, jossa näitä GPT-sovelluksia on rakennettu jo satoja eri tarkoituksiin. Tämä asetelma muistuttaa älypuhelinmarkkinoiden tilannetta vajaa 20 vuotta sitten. Nokia luotti omaan brändiinsä ja puhelimen teknisten ominaisuuksiin, kun taas Apple rakensi ekosysteemin kosketusnäyttöön perustuvan älypuhelimensa ympärille.

On mielenkiintoista seurata, miten nämä kolme erilaista strategiaa ja niihin perustuvaa kielimallia tulevat menestymään tekoälymarkkinassa. Tämä on myös valinta avoimien ja suljettujen ratkaisujen välillä.

Pokela
Sitoutumaton Espoo

Olen yrittäjä omistamassani Oivaltamispalvelut Oy:ssä. Tarjoan sen puitteissa Yritys- ja elämänpolun valmennusta.

Yritysvalmennuksessa keskityn tällä hetkellä tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä,

Sovellan Elämänpolun valmennuksessani elintapalääketiedettä, positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta
https://www.oivaltamispalvelut.fi/

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja tein 40 vuotta töitä eri yritysten tieto- ja taloushallintotehtävissä sekä liikkeenjohdon konsultointitehtävissä. Eläkkeelle jäätyäni olen toiminut useiden yhdistysten hallituksessa, olen kirjoittanut viisi kirjaa ja tehnyt noin 160 Paulin pakeilla haastatteluohjelmaa, joita on katsottu tähän mennessä yli miljoona kertaa. Olin mukana Suomen Asumisen Apu ry:n hallituksessa. Kehitimme siellä Ikääntyneiden henkilöiden asumiseen ja yksinäisyyteen liittyviä ratkaisuja. Olin mukana myös Luontaishoitoalan Foorumi Ry:n hallituksessa ja toimin yhdistyksen talousvastaavana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu