Nato-Suomikin olisi aseeton Venäjää vastaan

Vaikka tavallaan Nato-jäsennyyttä kannatankin, tajusin sen itseasiassa olevan lopulta aika hyödytön Suomelle. Tämä johtuu siitä, että konfliktin alkaessa Venäjä ei käyttäisi Suomea vastaan aseita, vaan se käyttäisi ihmisiä.

Toisin kuin Puolassa tai Ukrainassa, Suomella ei olisi poliittista tahtoa laittaa rajoja heti kiinni kun Venäjä alkaisi vyöryttää rajan yli turvapaikkaa hakevia ”pakolaisia”. Venäjä tietää hyvin, että turvapaikanhakijat uppoavat Suomeen kuin kuuma veitsi voihin. Suomi laittaisi rajat kyllä ennen pitkää kiinni, mutta vasta sitten kun se olisi liian myöhäistä. Milloin tämä tapahtuisi, riippuisi vallassa olevasta hallituksesta:

  • Nykyinen hallitus pitäisi rajat auki niin pitkään kuin kaikki Suomen resurssit olisi käytetty loppuun ja rajan yli olisi tullut satoja tuhansia ihmisiä – ehkä jopa miljoona. Koska kansainväliset sopimukset ja monikulttuurisuus.
  • Kokoomuksen johtamassa hallituksessa se hajottaisi hallituksen, kun joku ehdottaisi, että turvapaikanhakijoiden vyöry täytyy lopettaa. Tämä johtuu siitä, että Kokoomukselle oma imago EU:n silmissä on tärkein asia ja piikkilanka-aita sotii sitä vastaan.
  • Perussuomalaistenkin johtama hallitus olisi todennäköisesti hyvin kyvytön estämään turvapaikanhakijoiden virtaa, sillä hallituskumppaneille – ketä ne sitten olisivatkaan – rajojen sulkeminen olisi niin katkeraa kalkkia.

Olisiko Natosta siis mitään apua tuollaisessa tilanteessa? Aseellisestihan se ei voisi tehdä mitään. Ehkä se voisi painostaa Venäjää lopettamaan vyöryn, mutta onko puhe ennenkään purrut Venäjään? Ehkä Nato-jäsenyys hillitsisi Venäjää sen jälkeen, kun vyöry olisi pistänyt Suomen polvilleen ja yhteiskunnan romahduspisteeseen. Toisaalta olisiko Suomella enää tuollaisessa tilanteessa kykyä pysyä Naton jäsenenä ja täyttää jäsenyyden vaatimukset?

Olisiko EU:sta tai läntisistä naapurimaista apua, kun Venäjältä tulisi satoja tuhansia ihmisiä? En usko. Ruotsi on jo herännyt maahanmuuton ongelmiin, eikä halua niitä yhtään lisää. Saksa ja muut Keski-Euroopan maat pitävät maahanmuuttoa niin hyvänä asiana, että ehdottavat jatkuvasti taakanjakoa. Ei läntisistä maista olisi Suomelle mitään apua vaan ne laittaisivat Suomen vastaiset rajansa säppiin ja jättäisivät meidät kärvistelemään tilanteen kanssa.

Mitä olisi tehtävissä? Ainakin pitäisi herätä siihen, että Venäjä voi toteuttaa tuollaisen operaation ja asennoitua vastaamaan siihen muuten kuin Refugees Welcome -kylttejä kantamalla.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu