Älkää matkustako Turkkiin!
Turkin presidentti lupaili meidän presidentillemme esteetöntä pääsyä Naton jäsenyyteen. Tänään hän muutti sanansa ja esti jäsenyyshakemuksemme käsittelyn Naton päämajassa pidetyssä kokouksessa. Voiko tällaiseen mieheen luottaa, joka muutamassa päivässä syö sanansa?
Turkin presidentti on maansa päämies. Näyttää siltä, että hän halutessaan voi vaikeuttaa myös maahan matkustavien turistien olosuhteita – ja jos tahtoa on, puuttua myös vaikkapa sieltä loma-asunnon ostaneiden suomalaisten omistukseen ja verotukseen liittyviä päätöksiä – diktaattori kun on. Turkki ei presidenttinsä tämänpäiväisen Natoesiintymisen perusteella ole enää turvallinen maa.
Etelästä löytyy mittaamaton määrä loistavia matkakohteita vaihtoehdoiksi turkkilaisille. Nyt on suomalaisten matkatoimistojen ja turistien aika ryhdistäytyä ja tukea maamme virallista, korkeinta johtoa sen tavoitteessa saavuttaa Natojäsenyys.
Älkäämme matkustako Turkkiin, älkööt matkatoimistot myykö matkoja sinne! On vastavuoroisen boikotin aika. Money talks – antaa rahan puhua. Se on vähin, mitä suomalainen tässä tilanteessa voi tehdä.
Kaikkien EU-maiden ja NATO-maiden pitäisi laittaa matkustuskielto Turkkiin ja suositus, että ei käytetä mitään turkkilaisia palveluja.
Ilmoita asiaton viesti
Määräykset voivat olla hankalia. Kyllä turistit osaavat valita matkakohteensa. Valinta on tunneasia.
Erdoganin puheet ja epäluotettavuus vaikuttavat aivan varmasti suomalaisten ja ruotsalaisten päätöksiin valita matkakohteensa. Saksalaiset ovat venäläisten ohella suuria turistiryhmiä Turkissa. Venäläisillä saatta nyt olla vaikeuksia matkustella maksujärjestelmäbannista johtuen. Saksalaisilla taas on siteitä Turkkiin niin, että tuskin tämä vaikuttaa kovasti heidän päätöksiinsä, vaikka Saksa on selvästi ilmaissut tukensa Natojäsenyydellemme.
Erdoganin toiminta Natossa on saanut aikaan muissa jäsenmaissa arvostelua ja asia on ollut esillä yleisesti länsimaisissa tiedotusvälineissä. Tämä vaikuttaa varmasti monien ihmisten päätöksiin valita matkakohteensa.
Ilmoita asiaton viesti
Erdogan on valehtelija ja diktaattori. Joskus johonkin kirjoittanut vuosia sitten jos Suomi pyrkii Natoon niin juuri Turkki pyrkii estämään sen.
Tässä voi käydä niin että kiristämistä ei muut Naton jäsenmaat sulata…
Ilmoita asiaton viesti
Turkin presidentti muistuttaa jotenkin erään toisen valtakunnan presidenttiä käyttäytymisensä puolesta. En vain saa mielleeni ketä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomenhan piti liityä demokraattisten maiden puolustusliitto Natoon, mutta se demokratia olikin vain harhakuva Mielenkiintoista on, pitääkö demokratiankin nyt ruveta käyttämään diktatuuria Turkin sopeuttamiseksi demokratiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jonkin huomasi olevan pielessä jo muutama vuosi sitten kun Turkki patosi pakolaisvirran Syyriasta mutta sieltä pakeni koulutettuja turkkilaisia tännekin. Aiemmin kaikki Turkista paenneet olivat kurdeja. Turkki ja Venäjä ovat minun uudet no go -alueet.
Ilmoita asiaton viesti
Erdogan ei halunnut Suomen ja Ruotsin neuvottelijoita Turkkiin. Tähtäimessä on luultavasti Turkin ilmavoimien modernisointi ja USA:n hävittäjät.
Edit:
Turkki voisi hyväksyä Suomea ja Ruotsia Nato-hakemuksen, jos se pääsisi takaisin F-35 -hävittäjäohjelmaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg.
Bloomberg perustaa tietonsa nimettömiin turkkilaisiin virkamieslähteisiin. Lähteenä on kolme henkilöä, jotka eivät voi puhua aiheesta julkisesti.
Yhdysvallat erotti aiemmin Turkin hävittäjäohjelmasta, sillä se osti Venäjältä S-400-ohjustorjuntajärjestelmän. Kaupat nähtiin uhkana Natolle.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d431a560-87cc-46b1-b3e0-965c08cb9300
Ilmoita asiaton viesti
Kreikkaan mieluumin.
Ilmoita asiaton viesti
Kreikkaan ei kyllästy koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä.
Jollain määrittelemättömällä tavalla kreikkalaisten kanssa on mukava ja helppo tulla toimeen. Välittömiä ja iloisia ihmisiä. Ja sitten vielä kreikkalainen musiikki.
Ilmoita asiaton viesti
Puhumattakaan kreikkalaisesta kirjallisuudesta ja ruoasta.
Ilmoita asiaton viesti
Ruoka välimeren alueen parhaimmistoa, toki täällä Kataloniassakin osataan, varsinkin merenelävät. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kreikkalainen kirjallisuus? Ai joo: Homeros ja Euripides!
Ilmoita asiaton viesti
Jep, ja Sapfo, Sofokles, Kavafis, Seferis, Kazantzakis… Kyllä siellä neroja riittää antiikista nykyaikaan. On mielenkiintoista että maalla jolla on ollut niin rankka historia on niin valtava panos eurooppalaiseen kulttuuriin. Ajatelkaa vaikka Sveitsiä. Ne on saaneet elää rauhassa aina ja ovat keksineet vain käkikellon.
Ilmoita asiaton viesti
Aisopoksen eläinsadut olivat mielilukemistoani.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä loma-asuntojen omistajat / vuokraajat osataan laittaa ongelmiin ihan demokratia- maassakin. Espanjassa sen hoitivat hotellikartellit, jotka ovat lopanneet verottajaa siten, että joutuu tekemään veroilmoituksen 3 kuukauden välein, vaikka olisi vain yksi asunto, mitä vuokraa. Sitten jos toimii ns.pimeästi, on asetettu 150.000 euron sakon uhka, jos jää kiinni.
Siksi meidänkin asunnon seinällä on iso veroviraston antama plakaatti, että tässä asunnossa asiat ovat kunnossa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole suuri ongelma tuo vuokraveroilmoitus Espanjassa. Meillä sen hoitaa lakitoimisto alle 200€ vuodessa, vuokralaisten määrästä riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä se ehkä ole niin iso , mutta 4 kertaa vuodessa veroilmoituksen teko kyllä harmittaa kun taustan tietää. Toki kaikenhan voi teettää toisilla, mutta hyvä osata jotain itsekin.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa vain olla niin, että Turkki on liian tärkeä Natolle, niin asevoimillaan ja ennenkaikkea sijaidiltaan, joten Turkki pysyy Natossa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole koskaan ollut aikomustakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Turkki käyttäytyy selkeän vihamielisesti Suomea ja Ruotsia kohtaan, ja sitä pitääkin boikotoida.
Turkki tulee erottaa Natosta.
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillistä basaarikaupankäyntiä vain. Turha hermoilla.Vaatimukset eli hinta putoaa rutkasti kuten basaareissa.
Kauhea inflaatio Turkissa jopa 70%. Ei kannata juuri valuuttaa pitää käsissään.
Suosittelen Teneriffaa lomakohteena. Tulin kuukausi sitten pois. Olin koko alkuvuoden ja kertaakaan ei ollut sellaista kylmyyttä kuten eilen Helsingissä +8 astetta.Ei edes öisin. Ja on NATO-maa.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin eilen asiantuntija sanoi televisiossa, että Turkin inflaatio juoksee 100 %:n tasolla. Numeroissa ilmenevä klappi voi hyvinkin johtua siitä, että inflaation laskenta tuollaisessa karusellissa väistämättä ei ole helppoa, pikemminkin päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
NATO prosessi on nyt jäässä ja vaikka tämä solmu vielä aukeaisi niin huonot vibat tästä jää Suomen ja Turkin välille.
Ilmoita asiaton viesti
Olen käynyt Turkissa kaksi kertaa — ensimmäisen ja viimeisen.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan kuin minä Pietarissa. 😁
Ilmoita asiaton viesti
Sama tääällä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka siellä nyt venäläisten kanssa haluasi lomiaan viettää?
Miksi ihmeessä me tukisimme heidän vieraanvaraisuusteollisuuttaan, kun
sitä vieraanvaraisuutta ei pystytä edes osoittamaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Vuonna 2013 Turkissa kävi 35 miljoonaa ulkomaista vierailijaa, jotka jättivät maahan 32 miljardia dollaria. Eniten turisteja tulee Saksasta, Venäjältä ja Britanniasta.” WP
Turkin matkailuelinkeino lienee tuosta 2013 vuodesta vielä lisääntynyt, vaikka korona onkin saattanut sitä jonkin verran notkauttaa.
Suomalaisten matkailijoiden osuuden väheneminen ei varmaankaan vielä riitä, vaan kaikkien Nato -maiden olisi syytä asettaa mm. matkailupakotteet, mikäli Erdogan käyttää Suomea ja Ruotsia panttivankeinaan poliittisten tarkoitusperiensä saamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Käviköhän niin, että suomalaiset Nato-jäsenyyden vastustajat varailevat jo lomareissuja Alanyaan, Cesmeen ja mitä niitä onkaan?
Enpä ole Turkin maaperälle ikinä astunut, joten jos tänäkin vuonna jätän menemättä, mahtaako poisjäänti millään muotoa näyttää boikotilta?
Ilmoita asiaton viesti
Se näyttäisi vähän samalta kuin ne lukuisat Uuden Suomen kommentoijat, jotka eivät enää äänestä vihreitä.
Ilmoita asiaton viesti
Niitä matkoja on aika paljon varattu jo aikaisemmin. Tänään 19.5. on hiljainen matkapäivä lomille, mutta Helsingistä on neljä lentoa Turkkiin ja yli 700 paikkaa. Huomenna yli 1 000 paikkaa ja kuusi lentoa, vain Helsingistä. Maakuntien osalta en tarkistanut. Finnair on varsin ahkera kuljettaja Turkinlomille.
Jos nyt peruuttaa, niin ilman erityisiä ehtoja ei saa rahojaan takaisin. Siinä menee monelta kauan odotettu lomamatka kohtuullisen vähäpätöisen seikan vuoksi. Asia selviää kulisseissa eikä suomalaisten lomalaisten peruutukset siihen keskusteluun vaikuta.
Ilmoita asiaton viesti
Alanyassa olen käynyt pari kertaa, muistaakseni Detourin -matkalla. Keskusta ja rannat on rakennettu turisteja varten. Kun lähtee kaupungin ulkopuolelle, köyhyys näkyy surullisena vastakohtana.
Erdoganin päästyä presidentiksi, maan valta on muuttunut diktatuuriksi.
Kuten kaikissa diktatuureissa, myös Turkissa valtaa käyttävä vaurastuu ja kansa köyhtyy.
Mielenkiintoiseksi käy, onnistuuko Erdogan kiristämään muita Nato maita vaatimuksiinsa suostumisiin.
On selvää, että Suomen ja Ruotsin Natoon liittäminen on tarjonnut erinomaisen tilaisuuden Erdoganille käyttää valtaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Turkkia ois hyvä alkaa jahdata. Siellä on rosvoja, voisin olettaa.
Ilmoita asiaton viesti
Turkki on unohtanut historiansa taakan armenialaiseten kansanmurhasta ja nyt syyllistää Suomea ja Ruotsia !
Turkki eroon läntisestä maailmasta ja omaan vastuuseensa. Olkoon jatkossa Venäjän aurinkoranta. Tällaiseen basaariin ei varmasti läntistä teknologiaa kannata myydä.
Ilmoita asiaton viesti
Erdogan toimii sellaisella tavalla kuin isänmaansa etua ajavan miehen tuleekin.
– Asiat kytketään toisiinsa. Ja vääntövoimaa käytetään isänmaan eduksi silloin kun sitä on.
Suomalaiset ovat vain niin tottumattomia ”suuriin hoveihin”, että luulevat kaiken olevan yksitasoista ja selkeää.
Sen vuoksi Suomen poliitikoille sattuu EU:ssakin neuvoteltaessa ison luokan vahinkoja. Katainen aikoinaan: ”minä esitin asiani ja kaikki nyökyttelivät, kyllä nyt on Suomen talousasiat paremmalla tolalla”. Suunnilleen noin kuvattin jossakin kriisikokouksessa Kataisen toimineen.
**** *****
Kannattaisi meidän suomalaisten opetella isojen hovien juonittelutaitoa ja kärsivällisyyttä. Toivottavasti poliitikkomme ovat astetta kärsivällisempiä ja hyvätapaisempia kuin nyt tämänkin ketjun kirjoituksista ja Ilaskiven kannasta ilmenee. Hienon uran teki Ilaskivi mutta nyt olen totaalisen eri mieltä hänen kanssaan.
– ettei juuri juonittelutaito pelastanut Suomen kun kosmopoliitti ja tsaarin hovin naisten naurattaja Mannerheim luotsasi Suomen lävitse poliittisten karikoiden vuosina 1939-1945
Ilmoita asiaton viesti
Muuten hyvä Juha Varila, mutta muokkaisitko kommenttiisi vuosiluvun 1939-194_. Kiitos, 1939-1945.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä oppimistahti ja valmius voi käydä kalliiksi, jos nyt oppimisen tahtia on tähän oikein liittää.
Ehkä kyse on poisoppimisesta. Tähän voidaan viitata degeneraatio-käsitteellä. Näin syntyy toisaalta, se parempi verbaalinen vakuutuskin, kuin kaupan päälle.
Suomalaiset ovat fiksuja näissä. Hyvä me! Teemmehän kaikkemme, tällaisten takia, jatkossakin.
Ilmoita asiaton viesti
”Kenen riveissä kuljet, sen lauluja laulat.”
Ilmoita asiaton viesti
Entä jos laulaa monia lauluja, eikä vain yhtä?
Suvaitaanko tätä?
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillinen putinistinen kikka ruveta rakentamaan asetelmaa jossa ei suvaita sitä tai tätä kun saa yksinkertaisesti palautetta tyyppiin: laulat nyt tuollaista.
Olen iloinen että Raimo Ilaskivi jalkautuu netin maailmaan missä monet kierot keskustelutekniikat ovat käytössä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kysymykseni voi olla kuitenkin aito, vaikka pääosin (useimmiten) ei pitäisikään paikkaansa.
Kumman kautta se tärkeys asettuu? Entä tärkeys tavoitteena?
Mitä sanot Sini Lappalainen? Jättäisitkö suoraan pois laskuista?
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoisella tavalla oletetaan, että välitön tunnereaktio (s..tanan turkkilaiset, pirun Erdogan) on oikea pohja saavuttaa diplomaattinen tavoite (Suomen Nato-jäsenyys).
Kyllä näissä asioissa pitää olla viileää harkintaa. Ja kykyä pidättäytyä välittömästä tunnereaktiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Nyrkkisääntönä voi sanoa ettei kannata matkustaa mihinkään muslimienemmistöiseen maahan joten Turkki kuuluu heittämällä siihen kategoriaan.
Mitä taas tulee tähän basaarikauppiaaseen, niin helpointa on vähän aikaa olevinaan tinkiä Turkin kanssa ja sitten suostua niihin vaatimuksiin mitä on jäljellä. Kun Naton jäsenyys on saanut Turkissa hyväksynnän niin sitten pyyhkäistään niillä Turkin kanssa sovituilla papereilla takamusta ja todetaan että ei nämä olleetkaan hyviä juttuja joten me irtisanoudutaan näistä. Siinä oppii basaarikauppiaskin miten käy kun kääntelee kelkkaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Jordaniassa kannattaa kyllä käydä ainakin kerran elämässään.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus Juha Mylläriselle, Sini Lappalaiselle ja Harri Ilaskivelle.
Laulan ainoastaan Suomen edun mukaisia lauluja tässä Turkki -asiassa.
Minun mielestäni osto- ja matkustusboikotti Suomen taholta varmistaisi sen, että Erdogan ajattelisi että ”ei sitten päästetä niitä suomi-paskiasia natoon ollenkaan”.
Sen kamppailun Erdogan voittaa Suomea vastaan. Jos suomalaiset haluavat sitten ”ojentaa” Turkkia, on sen aika sitten kun olemme Natossa.
Ilmoita asiaton viesti
Näissä voidaan haluta sitä, että voi osoittaa puoltaan, ja tehdä sen suhteen valintaa.
Ajattelen itse turvallisuutta ja etenkin sopivutta nyt ja jatkossa, itseäni ja ympäristöäni koskien. Sopivuus ei ole aina sovinnaista, pitemmän päälle, ja turha diplomatia voi olla vääryys.
On hyvä, jos Putin saadaan oikeuteen. Se ei kuitenkaan isompaa järjestelmää muuta, vaikka voi olla alku sille. Voi olla myös hankaluutta syventävä juttu, enkä osaa ennakoida sitä suoraan pois.
Tämän takia melko avoimin mielin, vaikka odotusten vastaisesti.
Osa tiukkamielisistä kohtaa vastakkaista aidosti, ja jakauma huomioiden, oletukset näin.
Huomaan piirteen myös itsessäni, kun arvioin enemmistöön kuuluvana kaikkia. Tiettyjä asioita koskien, on tosiaan enemmistöt aina, ja sen mukainen vaihteleva höyrypäisyys.
***
Voi olla, että siinä missä valtaosa ajattelee Venäjästä hyvin kielteisti, etenkin näiden toimien takia, itse arvioin muutakin samalla tapaa. Se yhdistää. Esim intersektionaaliset jutut on minusta varsin ymmärrettäviä, ja asiallisesti lähestyttäviä. Yleensäkin pelkään hegemonioita, ja jos huomaan olevan niiden keskellä, liukenen muualle.
Ilmoita asiaton viesti