Pettääkö Kokoomus eläkeläisäänestäjiään?

Mennään suoraan asiaan. Jälleen on suunnitteilla solidaarisuusveron jatkaminen eli lisäveron periminen ns hyvätuloisilta, eli niiltä, jotka vielä tekevät kovaa työtä tai ovat sitä ennen eläköitymistään tehneet. Ja kuinka tätä suunnitellaan? Lyhyesti:

Palkkatuloista perittävän solidaarisuusveron lähtöraja on oleellisesti korkeammalla kuin eläketulosta perittävän. Suomeksi se tarkoittaa, että eläketuloja verotetaan kovemmin jo pienemmistä tuloista alkaen kuin palkkatuloja. Ei ole luettu Perustuslakia. Sen 6§ kertoo, että ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Siinä e i kerrota, että palkansaajia ja eläkeläisiä saisi kohdella eri vertaisina. Mutta kun kohdellaan. Mauri on tehnyt tehtävänsä, Mauri saa mennä. Suurennetaan jopa samalla, ensi vuotta koskien, tätä eroa.

Mitäpä tästä. Ollaan sitten ”tasaveroisia” toisinkin päin. Jos budjettiriihessä päädytään samaan, jos Kokoomus unohtaa minut, minä unohdan Kokoomuksen ja lopetan puolestani Kokoomuksen äänestämisen. Ja meitä ”minuja” on paljon, jos saan huomauttaa.

Ja ryhdyn tunnustelemaan maaperää uuden eläkeläispuolueen perustamiselle. Ainoana tavoitteena tasa-arvo eläkkeitten ja palkkojen kesken.

raimoilaskivi
Kokoomus Helsinki

Ylipormestari, dosentti emeritus Raimo Ilaskivi (s. 1928) on tehnyt pitkän uran kansainvälisenä ja kansallisena vaikuttajana. Valmistuttuaan hän toimi 1950-1970-luvuilla erilaisissa pankkimaailman johtotehtävissä, mm. Suomen Pankkiyhdistyksen, Suomen Teollisuuspankki Oy:n (nyk. Nordean kiinnitysluottopankki) ja Helsingin Arvopaperipörssin toimitusjohtajana. Ilaskivi on ollut kansanedustajana sekä ryhmän puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja vv.1962-75, Euroopan parlamentin jäsen 1996–1999, Helsingin kaupunginjohtaja 1979–1991 ja kokoomuksen presidenttiehdokas vuonna 1994.
Ilaskivi väitteli tohtoriksi vuonna 1958. Aiheena oli Valtiontalouden automaattinen vastavaikutus suhdanteiden vaihtelussa. Seuraava tieteellinen ns dosenttipätevyysteos käsitteli Suomen Pankin rahapolitiikkaa. Hän toimikin kansantaloustieteen dosenttina Helsingin Yliopistossa kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläkkeelle siirryttyään han on ollut kansainvälisen, ekumeenisen, Afrikan Paavin ja Alexandrian patriarkan suojeleman Konstantinus Suuren Ritarikunnan (Ordo Sancti Constantini Magni) kansleri ja viimeksi varasuurmestari vuoteen 2022 saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu