Selkäranka suoraksi ja seli-selit romukoppaan!
Ensiksi muutama numero ja sitten niitten kimppuun.
– Maassa on 253 900 työtöntä työnhakijaa.
– Suomeen saapui viime vuonna ulkomailta 50 000 maahanmuuttajaa.
Mittavasta työttömyydestä huolimatta kuoro, joka vaatimalla vaatii entistä enemmän ”työperäisiä” maahanmuuttajia, saa jäseniä lisää; saa poliitikoista, SAK:sta, EK:sta ja melkein mistä vaan. Miksi ei haluta työllistää ensin noita työttömiä omia kansalaisia? Asuvatko siellä, missä ei ole työpaikkoja? Eikö heidän tulisi muuttaa työpaikkojen tuntumaan sen sijaan että kaiken maailman erilaiset sosiaalietuudet mahdollistavat pysymisen siellä muualla. Vai eikö koulutus vastaa työn vaatimuksia, vaikka kuulumme korkean koulutuksen huippumaihin? Miksi ei uudelleenkouluteta – osaavathan sentään suomen kielen, jonka nuo muualta tulevat tai houkuteltavat joutuvat ensin oppimaan – jos halua on. Siinä peruskysymykset.
Ja sitten eteenpäin. Suomi ja suomalaiset elävät erilaisten tukien varassa, ja niitä riittää. On toimeentulotuki, asumistuki, työttömyystuki, tukea tuen päälle. Kuka maksaa? Veronmaksajapa tietenkin. Suomen veroaste on 42,8 prosenttia, yläpuolella EU:n keskitason. Yrittämistä ja työnteon halua haittaa nimenomaan tuloveron jyrkkä progressio. Mitä ahkerampi olet, mitä enemmän tienaat, sitä korkeampi on lisäansioista maksettava ns marginaaliveo. Ns ”hyvätuloisilla” helposti jo 50 prosentin tienoilla.
Miksi näin? Meidät suomalaiset – ja perässä maahanmuuttajat – on suorastaan totutettu vaatimaan. Ja todellisen avun tarvitsijoiden kantapäillä seuraa siksi yhä useampi, jonka motiivina on, että kun tuo saa, pitää minunkin saada. Helposti halutaan elää yli omien edellytysten. Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä. Ja kuinka moni vuokranantaja onkaan kuullut saman vastauksen kun kysyy vuokranmaksukyvystä: Sossu maksaa. Näin sitten saadaan isompi taikka muuten kalliimpi asunto kuin mihin omat ansiot riittäisivät.
Nuo päättäjämme haluavat luoda maastamme hyvinvointivaltion – kosketeltuihin keinoihin turvautuen. Mutta mitä on saatu? Viimeisen puolentoistakymmenen vuoden aikana reaalinen elintaso on pysytellyt kutakuinkin paikallaan. Ei ole hyvinvointivaltiota, on tukien varaan vähitellen rakennettu hhuoltovaltio, jossa päättäjät nyt pähkäilevät, mikä neuvoksi kun velkaa on nollakorkoihin tuudittautuen otettu vailla pohdintaa maksukyvystä? Ja mitä nyt, kun nousevat korot vievät yhä suuremman osan niistä verotuotoista, joitten oikea käyttöpaikka olisi tosi tarpeessa olevista, köyhistä huolehtiminen. Tuhannen taalan kysymys onkin, kuuluvatko näihin ne maahanpyrkijälaumat, joitten tuloa eri ryhmät eri tavoin puolustavat.
Kuuntelin äsken mieleeni palanneen viimeisen, vuoden 1991 uudenvuoden puheeni kaupunginjohtajana Senaatintorilla, radion ja television välityksellä aikanaan koko Suomeen lähetetyn.. https://areena.yle.fi/1-50206913 Siinä pohdiskelin mm juuri maahanmuuttoa, yhä ajankohtaisemmaksi tullutta teemaa. ”Meidän tulee pitää huolta poliittisen vainon kohteiksi joutuneista, korostin, mutta asetettava omaan arvoonsa ne, ns elintasopakolaiset, jota pyrkivät tänne liikemiesten järjestämin kuljetuksin” – aivan kuten ne, joita näinä aikoina rahastavien bisnishenkilöitten toimesta jätetään Välimerelle pelastajia odottamaan. ”Emme täten saa kansakuntana joutua hyväksikäytettyjen hyväntahtoisten hölmöjen asemaan,” painotin ehkä liian nasevasti. Emme me koko maailman sosiaalitoimistoksi saa joutua Nämä yli kolmen vuosikymmenen takaiset sanat lähettäisin mielelläni maahanmuuttokysymyksen pohdintaan juuttuneille hallitusneuvottelijoillemmekin.
Eli summa summarum: On aika ryhdistäytyä. Niillä, jotka ovat turvanneet Suomen itsenäisyyden, asuttaneet siirtoväen, maksaneet sotakorvaukset ja työvuosinaan rakentaneet maata lapsilleen ja lastenlapsilleen, on oltava etuoikeus myös julkisia varoja käytettäessä. Nämäkin ajatukset kolmenkymmenen vuoden takaa. Selkäranka suoraksi ja seli-selit romukoppaan!
Aivan tyhjää puhetta. On tehty kallista rihkamaa,.. sillä laadulla.
Jos on kallista ylläpitää… eiköhän ole hyvä, että käy viimein selväksikin. Miten kauan näitä tarvitsee olla toistamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi toivottavaa, että sinunkin kommentit viimein kävisivät selviksi.
Ilmoita asiaton viesti
Myllärinen elää aivan omassa ulottuvuudessaan, säätövara samalle aaltopituudelle pääsemiseksi hänen kanssaan loppuu kesken.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka karrikoit kovasti, jossain määrin saatat puhua osuvaa. Mistä ero… tätä en ala nyt selvittämään.
Reagoin välittömästi, mutta spontaanisti, pelkän silmäilyn pohjalta.
Taustassa voi olla jotain samaa, kuin mitä blogistilla, tuota asialliseen tyyliin kertoen.
Lähestymistavan perustelu on minusta suorassa koennassa, jota voi tosin yrittää perustella …
On varsin tuttua historiaa tunteville se, että kun syntyy vallankumouksia, tai syrjäytymisiä, johonkin voimavaraan ja väline-etuun perustuen… voidaan valta tosiaan voittaa, mutta sillä ei osata tehdä mitään… tai ainakaan mitään hyödyttävää, siis yleisemmin niille, joiden keulana jollain tapaa keikkuu.
En lisää esimerkkejä äskeisestä, koska näitä seuraa yleensä aika ilmaiseksi, jos tämän näin toteaisi.
Sen voisin kuitenkin lisätä, ja vastapuolen versiona, että …
Kun valta varmistetaan… jää tosiaan helposti samalla tapaa saavuttamatta jotain, ja jotain ei tässä ole aina vain jotain.
On usein asiankäsittelyä, päätöstyötä, tähän erikoistuneita, ja tästä palkkiota kuittaavia… ja vaikka tarkoitus olisi olla paikkansa mukaisia… käytännön jatkot ovat sitä, mistä tulosten perusteella tulisi enemmän antaa sakkoja.
Tässä tämä. Ei pitäs olla tosi vaikea ymmärrykselle.
Noin muuten… yhteisvastuun piikkiin ne nämäkin, ja vaikkei ihan kansalaispalkkaa… edes jotain muhkumpaa, ettei lähde, vaan enemmänkin jotain aivan muuta.
Onks tää jotain säilykkeisiin liittyvää. Kun sitä samaa, ja taas detsamma på där… saattas vaikka olla detsamaa.
Oikeasti, joskus vaiheet ovat outoja (tuntuvat oudoilta), mutta tavanomaisia jos näitä tajuaa.
Kokonaisuutta on hetkellisesti mm kaikissa, ja sitä on toisaalta myös ajallisessa ulottuvuudessa, mitä harvemmin liitetään mukaan, tällä tavoin explisiittisesti.
Jumetukselliset on hyvä osata tunnistaa, ja niitä on ajautumina, moniin yhteyksiin ulottuvina. Käräjöinnit ovat esim tätä ”puskuria” keisseille, kunnon uuvutuksella. Samaa yhteiskunnan byrokratia, kun haavan alut kasvavat ja arpeutuvat tosi ”terveesti” asti. Demokratia oletettuna, voi olla luonteeltaan tätä, jossa pysähdys tosiaan kristallisoituu.
Kuuntele Hararia, jos et usko. On aika valveutunut, vaikka tuskin ainoa. Ylläolevasta, kaikki ei ole hänen tyylistä ilmaisua.
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen voi tajuta, millä tavoin yhteisempi tulee kohdelluksi, ja millä tavoin sen elinvoimasta on tapana pitää huolta.
Keskisarja pitää Suomea riistomaana, pääosin Ruotsin suuntaan, mutta myös itään. Ei ei ole kuullakseni liittänyt piirrettä tähän hetkeen, mille olisi aihetta.
Kyse kuitenkin yhteisyyden dilemmasta, mikä joissain yhteyksissä sanotaan haasteeksi. Nyt olisi jotain meille kuuluvaa hankalasti, esim talouden ja turvallisuuden puolesta.
Jokainen voi arvella rakenteiden kuluista ja ylläpitokustannuksista paljonkin. Tässä mielessä yhteinen on kuin se, mitä luonto, kun puolestapuhujia ole.
Asetelmaa voi konkretisoida, tosin tällaisen voi ajatella tulevan tajuttavaksi siinä, missä tällaisia tajuttavuuksia muutenkin ilmenee, ja oletusvaikuttavuuteen asti yltävänä.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisten pakkosiirrot yritysten tarpeiden tyydyttämiseksi ovat Stalinin ajan kommunistien puuhaa. Lisäksi on asuntokysymys. Siirtotyömailla oli sentään parakkiasunnot 1960-luvulla, pitäisikö ottaa menneisyydestä oppia?
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ole pakkosiirroista vaan työn ja asunnonsaantimahdollisuuden tarjoamisesta paikkakunnalla, jolla työtä on. Ellei kelpaa, niin sitten hyssyttely kaiken maailman tuilla vähitellen pois. Ei kai tukipolitiikan tarkoituksena ole työn välttämisen mahdollistaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Vapaaehtoinen pakko näyttää tietysti sivullisesta kauniimmalta.
Olen asunut Suomessa työn vuoksi kuudessa kunnassa ja lisäksi Ruotsissa sekä koulutuksen että työn perässä, eikä pystyssä ole enää yhtään firmaa joihin olen ollut työsuhteessa toistaiseksi periaatteella.
Kokemusteni perusteella en halua että yksikään perhe joutuu vastentahtoiseen muuttorulettiin sen vuoksi että työpaikan mentyä alta yhteiskunnan tuki loppuu. Sinkut näyttävät muuttavan työn perässä varsin herkästi.
Ilmoita asiaton viesti
” eikä pystyssä ole enää yhtään firmaa joihin olen ollut työsuhteessa toistaiseksi periaatteella.”
Sun palkkaaminen on ollut selvä riski yritykselle 😀
Ilmoita asiaton viesti
Älä muuta sano. Minut palkattiin kerran firmaan jonka huonosta tilanteesta en tiennyt ja alasajohuhut alkoivat jo muutaman kuukauden jälkeen. Puolitoista vuotta myöhemmin sain uuden työpaikan muualta, vain viikkoja ennen yrityksen lopettamista. Hyvä että muuttorahat ehdin saada säästöön.
Joskus vain jurppii kun koko ikänsä samoissa ympyröissä pyörineet täällä viisastelee.
Ilmoita asiaton viesti
Näin menetellään kaikissa maissa joissa on korkea työllisyysaste, esimerkkeinä Tanska ja Ruotsi. Mitään tekemistä Stalinin kanssa tällä ei ole
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole hyvinvointivaltiota, on tukien varaan vähitellen rakennettu huoltovaltio
———————————
Ilaskivi on omaksunut hyvin persujen retoriikan. Hän ei halua purkaa hyvinvointivaltiota vaan ”huoltovaltion”.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän ole päinvastoin, persut käyttävät samanlaisia sanontoja ja ehdotuksia kuin minä vuosikymmenet sitten.
Ilmoita asiaton viesti
Nasevaa ja selkeää viestintää sinänsä – sellaista ”Kari Suomalaisen arvomaailmaa” edustavaa.
On toki kuitenkin myös niin, että mikään valtio maailmassa tuskin koskaan on tilastollisesti tarkasteltuna päässyt nollatyöttömyyteen. Mutta silti useimmissa teollisuusmaissa aika ajoin on toimialakohtaisesti ilmennyt joko lyhytaikaista tai pitempiaikaista työvoimapulaa, mikä aivan reaalisesti on heikentänyt toiminnan kannattavuutta.
Tuota lukua 293.900 pitäisi tarkastella hiukan analyyttisemmin keitä se pitää sisällään. Osa heistä on yli 60-vuotiaita eläkeikää odottelevia, joita eivät työmarkkinat enää halua ja joista osa ei itsekään kovin vakavasti enää karriääriään pyri edesauttamaan.
Lisäksi joukossa on korkeasti koulutettuja ylempiä toimihenkilöitä, jotka toimialansa myllerryksissä ja yhtiöiden sisäisissä rakenneuudistuksissa on tiputettu pois organisaatiosta ja jotka yrittävät epätoivoisen tarmokkaasti saavuttaa totutunlaista asemaa, joka turvaisi heidän etabloituneiden elämän puitteidensa jatkumisen ennallaan. Se vie aikaa, koska kaikilla ei ole sellaisia suhteita, jotka välittömästi avaisivat oven korkeapalkkaiselle johtotehtävälle. Jokin pesti R-Kioskin myyjänä ei silloin myöskään olisi omiaan edesauttamaan oman työnsä saamisessa, pikemminkin päinvastoin.
Tietysti joukossa on myös osa sellaisia, jotka aidosti nauttivat aikatauluttomuudesta ja työkkärin tai sossun tukirahoista, mutta uskoisin, että heitä on pienempi osuus kokonaisuudesta.
Ylipäätään pitää ymmärtää, että työttömyysluvun kertominen ei kerro kuinka kauan milläkin ihmisryhmällä työttömyys kestää. Suuri osa kaikista työttömistä saanee uuden työpaikan nykyisin varsin nopeasti, mutta työttömyystilastoihin heidät lasketaan mukaan, koska heti aiemman työpaikan menettäessään he ovat samantien ilmoittautuneet kortistoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ja paljon vajaatyökykyisiä!
Vakuutuslääkärit vaihtoon!
Ilmoita asiaton viesti
Tuostakin tiedän esimerkkejä.
Ilmoita asiaton viesti
”Tietysti joukossa on myös osa sellaisia, jotka aidosti nauttivat aikatauluttomuudesta ja työkkärin tai sossun tukirahoista, mutta uskoisin, että heitä on pienempi osuus kokonaisuudesta”.
Enpä usko, että yksikään tupakoiva (300€ kulu/kk) nauttii minimituista huvikseen. Kaverit antaa vuorollaan säälistä 50€ viikko valtion tukien päälle. Saman alan ihmiset ovat yrittäneet työllistääkin, mutta kun ei enää pysty töihin. Tällaistakin on nykypäivänä.
Ansioidonnaisella tuella voi tehdä rahanarvosta remonttia kotonaan tai mökillään. Sellainen lienee tahallisempaa työttömyyttä nykyisin. 1990-luvulla pystyi työtön lorvimaan.
Nyt voi asuntotuki olla esteenä, ettei kannata mennä 4-6h/päivä työpaikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ilaskivi puhuu täyttä asiaa. Tosin kirjoitus kaipaa yhtä täsmennystä. Tukien saajien listaan ”toimeentulotuki, asumistuki, työttömyystuki, tukea tuen päälle” pitää lisätä vielä eläkeläiset, koska eläkkeisiin käytetään suurin siivu mainitusta 42,8% veroasteesta, jota Ilaskivi moittii liian korkeaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Valtio kerää veroja yhteensä noin 80 miljardia, kun kaikki verot lasketaan mukaan. Eläkkeitä valtio ei maksa kuin kymmenkunta miljardia. Siitä leijonanosa on kansaneläkkeitä. Työeläkkeet puolestaan maksetaan työeläkekassoista ja niistä menee kosolti veroa valtiolle.
Ilmoita asiaton viesti
Verot ja veroaste ovat eri asioita. Veroasteeseen lasketaan mukaan myös työeläkemaksut. Ja Ilaskivi nimenomaan toi esille veroasteen poikkeuksellisen korkean tason.
Kannattaa katsoa Viinikan aikaisemmin kirjoittama blogi aiheesta https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tommiviinikka/elakevakuutusmaksut-ja-verot/ Tehokkain tapa laskea veroastetta olisi luopua pakollisesta työeläkejärjestelmästä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se tehokkain tapa olisi. Voisihan koko sosiaaliturvasta luopua saman tien ja se olisi vielä tehokkaampaa.
Suurin osa veroista kerätään ALV:n kautta. Ajattele kuinka tehokasta se olisikaan, jos ALV:ta ei olisi!
Kommenttini tarkoitus on lähinnä palauttaa sinut maan pinnalle ehdotuksinesi.
Ilmoita asiaton viesti
Katso numeroita. Melkein puolet veroasteesta on eläkemaksuja. Säästöt muussa sosiaaliturvassa on näpertelyä. Olen ollut huomaavinani, että ainakin jotkut Vihreiden poliitikot ovat huomanneet tämän epäkohdan. Nimiä en muista.
Ilmoita asiaton viesti
”Epäkohta”, tosiaan. Jos pakollisesta työeläkejärjestelmästä luovutaan, niin ne, joilla on varaa, hankkivat vapaaehtoisen eläkevakuutuksen ja muut jäävät rannalle. Jos taas sama eläketurva rakennetaan Kelan kautta, niin veroaste jää ennalleen.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Esimerkiksi jos Saksassa menee valittamaan korkeaa veroastetta niin sinulle nauretaan, jos lasket työeläkemaksut verorasitukseen mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten on vielä ihan vaan kuriositeetin vuoksi-niitten työpaikkojen etsintää omalta alueelta vaikettava tekijä – alueellinen kehittäminen. Sille on tehty kaksi karhunpalvelusta. vuonna 2010 sitran ja LVM:n aloittama liikennerevoluutio ja Kataisen hallituksen vuonna 2011 hallitusohjelmassa sopima metropolikaupunkien kasvattaminen.
Niillä tuotettiin vv 2011-2023 laivaliikenteen lopettaminen sisämaassa. Poliittisilla liikenne infraa koskevilla päätöksillä. jossa Rekka ja raideliikenteen avulla on tehty ja palautettu tapulikaupunki toiminta rannikkosatamille. Turku ja Helsinki etunenässä. Kotka menetti volyymejä Vuosaarelle . Ja Tampere narrattiin muuten vaan raideliikenne hankkeilla mukaan.
Tuloksena kaikesta tästä Järvi Suomen teollisuudelle jopa viisinkertaiset logistiikka kustannukset -josta syystä kaikki uusi teollisuus pyrkii pelkästään rannikolle. https://navigatormagazine.fi/uutiset/meriliikenne-ja-varustamot/vesitiet-jopa-viisi-kertaa-edullisempi/
Jopa metsäteollisuuden ne tehtaat sisämaassa, joita ja joille ei ole tehty erityisrahoituksella logistiikka Vuosaareen , ovat ilmeisesti nyt lakkautuslaskelmien piiriissä, kun raaka aine lisäyksiä saadaan laivoilla ainoastaan rannikolle, mm Kotkaan tulee jatkuvasta – päivittäin 1-2 alusta ,kokoluokassa joka oli 90 luvulla edellytys Kymi kanavan rakentamisiin. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/upm-n-hollannin-sisavesilaivastoon-kuuluva-laiva-vieraili-suomessa/
Ja tätä valittua EU liikennestratregian vastaista linjaa pitää sitten media yllä. OIisiko taustalla mediatuet ja LVM -eli sama virasto mikä suunnittelee ja toteuttaa liikennerevoluution mukaista tulevaisuuden raideliikenne suomea onn suomettanut median kuuntelemaan kuiskauksia herkällä korvalla. viite: iltasanomat https://www.is.fi/politiikka/art-2000009607447.html jossa tyypillisesti LVM virkamies toteaa nimettömänä ilman faktoja liikennerevoluution alaisista toimista :” ” Mutta kun ei ole muita uskottavia keinoja, IS:n lähde LVM:stä sanoo ja jatkaa ..”
Lisäselvityksiä aiheesta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/jalleen-kolme-kysymysta-raideliikenteesta-miksi-miksi-miksi-kaikkia-liikennemuoto-siirtymia-oteta-tutkittavaksi/ – jolla sisäsuomesta viedään työpaikkoja ja satoja miljoonia tapukaupunkien logistiikka pelureille ja ylimääräisten töitten tekemisiin – tietoisesti valitulla politiikalla ja joita metropolien kasvattaminen raideliikenteen 100 miljardin panoksilla edesauttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikken aiheesta juurikaan tiedä… sen voi tietää, että jos näillä on merkitystä, jotain kautta ei voi olla tuntumatta tavan arjessa.
Mieleen tulee Keskisarjan maininta Ruotsin innosta investoida silloisen aluejatkeensa puolustukseen.
Voi olla, että meri on vähän lähempänä sitä toimialuetta, joka on toimialueeksi nostettu… eikä niinkään tällaista sisäistä ulottuvuutta, edes rinnalle.
Ettei vaan olisi Suomen tie kuin se, että vahvistuisi viimein kuin Kiina. Tällaiset kun voidaan junailla toisaalta muutenkin sopivuuteen… kommentti tosiaan vähän höpsö.
Näitä voi kuitenkin arvioida, millä arvopohjalla rakennellaan, vaikka roolina olisi täällä vain toteutus vailla paikallisempien seurausten vastuuta.
Yleiskuvio on ongelmallisin, ja koska vääntävyys isointa… parempi että tajunta tästä voi hahmottua kaikessa rauhassa, koska irtiottoja vaikka tehdään, ja suositaankin,… vain hankaloittavat tilanteessa edistymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Seuraavaksi valtiovalta luultavasti alkaa liberalisoida eutanasia-lainsäädäntöämme.
Kaikki keinot käyttäneen läpi kun pyritään säilyttämään Suomi ns. hyvinvointivaltiona.
Ilmoita asiaton viesti
Joillekin työn perässä muuttaminen ei vaan onnistu. Katsos kun ne saavat siitä henkisiä kolhuja, jotka vaativat pitkää hoitoa.
Käsitykseni mukaan työnantajat ovat osittain vastuussa työvoimapulasta. Odotetaan, että löytyy valmis kaveri joka hommaan. Työnantaja ei viitsi tai osaa panostaa uuden työntekijän kouluttamiseen. Sama koskee ammattiin valmistuvia nuoria. Eivät he osaa kaikkea sitä mitä työnantaja tarvitsee. Heidät on ajettava sisään työhön ja se vie aikaa. Joidenkin työpaikkojen ilmapiiri voi osoittautua niin huonoksi, että työntekijät karttavat sitä. Kenen ongelma se silloin on? Itse muutin työn perässä toiselle paikkakunnalle, enkä kokenut sitä mitenkään ongelmalliseksi. Tosin lapset olivat jo silloin aikuisia.
Ilmoita asiaton viesti
Uuteenkaupunkiin värvättiin työntekijöitä. Hölmöimmät laskivat saavansa töitä suunnilleen loppuelämäksi.
Sinne kun lähti tienaamaan 2000€/ kk käteen, niin aika tyhjän päältä saa lähteä etsimään seuraavaa työpaikkaa. Ei montaa vuotta sekään hupi kestänyt. Eukolla toinen mies vanhalla kotipaikkakunnalla.
Halukkuus muuttaa työn perässä on varmasti suurempaa jos muuttaa hyvän tienestin perässä. Joku parin vuoden ulkomaan keikka, josta jää 100 000€ säästöön motivoi kummasti.
Duunarille työn perässä muutossa pitäisi olla halpa majoitus.
Viisi romanialaista vuokraa yhteiskämpän 750€/ kk ja tienaa 1500€ käteen per naama. Vuokraan menee jokaisella 150 €. Siinä voi jotain säästää Romaniaa varten.
Suomalaisia nuoria lähtee puhelinmyyntiin Espanjaan tai Thaimaahan. Enemmän kyse on kokemuksen hankkimisesta. Rahat juhlitaan menemään. Maltalle on muutettu nettikasinohommiin. Osa keikistelee instagramissa tai Only Fansissa, milloin Dubaissa ja toisinaan Balilla.
Kyllä nuoret ihan kiitettävästi siirtyy opiskelun ja työn perässä. Onko kaikessa Suomi hyötyjänä. Eläkkeitä ei kerry, eikä rahaa laiteta säästöönkään. Moni jää maailmalle.
Sen sijaan joku asunnon itselleen säästänyt perheellinen 40-60 vuotias ei ole yhtä herkästi lähdössä. Pitäisi myydä asunto pilkkahintaan (työttömyysalueelta) ja jättää mahdollisesti töissä oleva puoliso ja koko sosiaalinen elämä taakseen.
Jonkinlainen työleirisysteemi tai pakottaminen voisi toimia.
Markkinatalous länsimaisessa merkityksessä näyttää häviävän aasialaiselle mallille.
Ilmoita asiaton viesti
Emeritus ylipormestari Raimo Ilaskivi, kiitos nykyiseen ajankohtaan erittäin hyvin sopivasta kirjoituksesta. Toivoisin, että varsinkin Säätytalolla hallitusneuvotteluja käyvien puolueiden edustajat lukisivat entisen kokoomuslaisen vaikuttajan kirjoituksen erityisesti maahanmuuton ja työttömyyden osalta. Ehkä se saisi heidät avaamaan silmänsä siihen, miten työvoimapula olisi mahdollista korjata ainakin isolta osin kotimaisin voimin.
Ilmoita asiaton viesti
Ilaskiven kerronta ihan sopivaa (hyvää), vaikka alkuun kommentoin vähän toisen vinkkelin tuntemuksista. Pitää varmaan tavata tarkemmin, koska lähinnä silmäilin tekstiä.
Jos tosiaan ajattelee sitä, mitä kulurakennetta ja kuormittuneisuutta on otettu elettäväksi… mieleen tulee väännnöt, ja yhteisemmin toteutetut hankkeet, joiden kautta päädytty rakentelemaan tätä, kun sopivalta on näyttänyt, tuntunut, eikä muuta ei olla osattu.
Blogistin kirjoitus on tuollaisten päätymien kuvausta, ts miten ”tämä sopiva” tilanne nyt näkyy ja vaikuttaa. Analyysi voi olla vaikeahko, siis kattavana, tai oleellista tavoittavana.
Ääriesimerkki vääntävistä ”tuloksellisuuksista” näkyy sotina, jossa osapuolet ovat kutakuinkin saavutuksissa, jossa perunamaa on ehkä saatu möyhennettyä, astetta laajemmaksi, kunhan vain olisi niitä perunoita. Toisaalta, kun syöjiäkin vähemmän… tokko oli sen arvoinen maanmyöhennystyö, ja pieneliö-boosti.
Yritykset käy hyvin esimerkiksi, ja vertaavat itseään mieluusti julkisemman puolen toimijaan. Siinä mielessä onttoa, että tavoitteistoa redusoitu ehkä paljon, ja muutenkin toimijuus melko lailla epäverrattavaa, kokonaisuutena.
Osa jos ajattelee, että yleisempää puolta ei tarvitse edes olla… vertailu on joka tapauksessa aika samaa.
Rakennelma kokonaisuutena tässä tulee kyseeseen, ja sen vaikutukset. Näin voi sanoa, vaikka ajattelisi sopivasta rakentumisesta niin, ettei siinä ole mitään erityisempää keskushallinnollisuutta, tai sen osuus olisi aivan toista, toimivuuteensa puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on myös sellainen verotuloja tuottamattomuus, että ihmiset ovat ahkeria ja tekevät paljon työtä, mutta jostakin syystä kaikesta työstä ei vielä makseta. Tällaista maksatuksen ulkopuolista työtä on mm. kotiäitien työ, monien pienyrittäjien työ, taiteilijoitten työ, kirjailijoitten työ, blogistien työ, valokuvaajien työ, roskakerääjien työ ja moni muu työ. Kun keksitään, miten näistäkin töistä maksetaan, verotuloja saadaan lisää. Rahoitusjärjestelmiä on Suomessa jo onnistuneesti kehitetty ja niitä voidaan lisää kehittää. Ihminen lienee saanut jo vanhemmiltaan elämisen oikeutuksen. Nykyaikana – toisin kuin vielä noin sata vuotta sitten – tarvitaan kaikkeen elämiseen rahaa. Näin on tekeekö töitä tai ei. Suomalaiset ova luovaa kansaa, joten eiköhän (esim. kansalaispalkalla) voitaisi esittämäni ongelma hoitaa. Yhteiskuntaa vakauttavat rahoitusjärjestelmät: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tarjakaltiomaa/268394-yhteiskuntaa-vakauttavat-rahoitusinnovaatiot/
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on valinnut jo n. 30 vuotta suurtyöttömyys ja vieläkään ongelmaa ei ole ratkaistu. Työttömiä kuitenkin on pompoteltu työvoimapoliittisilla kursseilla ja harjoitteluilla mutta mitään ratkaisevaa työttömyyden paranemista ei ole tapahtunut.
Mutta yhtä asiaa ei vielä kokeiltu! Nimititäin työantajia ei ole pakotettu työllistämään työttömiä mitenkään. Tuohon voisikin ottaa mallia siirtoväen asuttamisesta ja työllistämisestä sodan jälkeen. Tuolloinhan pakkolunastettiin viljelymaita siirtoväen hyväksi. Ja kun vuosia vieri, niin ei ollut enää maatiloja eikä ihmisiä kenenkään kiusana. Useat muuttivatkin työhön Ruotsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkään työnantajia ei voi pakottaa työllistämään ketään. Umpihölmö ajatus.
Jos rekisteröit itsellesi toiminimen, jotta voit tehdä töitä omalla nimelläsi asiakkaitasi laskuttaen (esim. putkimiehenä, nuohoojana, nurmikonleikkaajana t.m.s.), niin miten voit ajatella, että vapaassa markkinataloudessa sinut voisi pakottaa työllistämään jotakuta?
Ilmoita asiaton viesti
Sniff Sniff. Täällä haiskahtaa Viron Vilholta.
Ilmoita asiaton viesti
Erittäin suoraselkäistä ja rehellistä puhetta kokeneelta poliitikolta. Ilaskiveä parhaimmillaan: uskaltaa sanoa, vaikka tietää saavansa luntakin tupaansa.
Kiitos. Ja toivottavasti myös muualla kokoomuksessa on uskallusta katsoa totuutta silmiin – ja toimia sitten sen mukaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikesta huolimatta, mieleen ei voi olla tulematta vappusataset.
En oikein usko siihen, että ilman kunnon tilannekuvaa voitaisiin tehdä perustavaa laatua olevia oikaisuja, jonka pohjalta on luontevaa toimia.
Nopeasti voi korjata jotain, ja on lähinnä vastavedollista. Hyväkään vakuuttavuus, jos on pintaa… ei välttämättä riitä.
Ilmoita asiaton viesti
Kokemuksen, osaamisen ja järjen ääntä, kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Ilaskiveä ei dementia vaivaa.
Ilmoita asiaton viesti