Uhan alla ei neuvotella

Se on ikivanha työmarkkinajärjestöjen noudattama periaate: UHAN ALLA EI NEUVOTELLA.

Pääministeri Petteri Orpo kutsui työmarkkinaosapuolet neuvotteluun perjaantaiksi, näiden toiveitakin noudattaen. Mitä tekevät SAK ja TEOLLISUUSLIITTO ja muut? Julistavat kahden viikon, siis ennätyspitkän lakon satamiin. Voiko sen kovempaa uhkaa neuvotteluktsun vastaukseksi esittää.

Ei mielestäni pääministerillä kovin paljon vaihtoehtoja ole. Noudattaavain vanhaa, yhteisessti sovittua periaatetta. UHAN ALLA EI NEUVOTELLA. Perjantain kutsun peruminen on vastaava toimi jolla sitäpaitsi hallitus noudattaa parlamentaarisen valtans antamaa oikeutta.JÄRJESTYS ON MAASSA OLTAVA, MIKÄLI SUOMI ON DEMOKRATIA EIKÄ TYÖMARKKINADIKTATUURI.

raimoilaskivi
Kokoomus Helsinki

Ylipormestari, dosentti emeritus Raimo Ilaskivi (s. 1928) on tehnyt pitkän uran kansainvälisenä ja kansallisena vaikuttajana. Valmistuttuaan hän toimi 1950-1970-luvuilla erilaisissa pankkimaailman johtotehtävissä, mm. Suomen Pankkiyhdistyksen, Suomen Teollisuuspankki Oy:n (nyk. Nordean kiinnitysluottopankki) ja Helsingin Arvopaperipörssin toimitusjohtajana. Ilaskivi on ollut kansanedustajana sekä ryhmän puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja vv.1962-75, Euroopan parlamentin jäsen 1996–1999, Helsingin kaupunginjohtaja 1979–1991 ja kokoomuksen presidenttiehdokas vuonna 1994.
Ilaskivi väitteli tohtoriksi vuonna 1958. Aiheena oli Valtiontalouden automaattinen vastavaikutus suhdanteiden vaihtelussa. Seuraava tieteellinen ns dosenttipätevyysteos käsitteli Suomen Pankin rahapolitiikkaa. Hän toimikin kansantaloustieteen dosenttina Helsingin Yliopistossa kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläkkeelle siirryttyään han on ollut kansainvälisen, ekumeenisen, Afrikan Paavin ja Alexandrian patriarkan suojeleman Konstantinus Suuren Ritarikunnan (Ordo Sancti Constantini Magni) kansleri ja viimeksi varasuurmestari vuoteen 2022 saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu